. Ma Márk napja van.
A III. Mátrai Borvirtuson vett részt a gyöngyösi Idősek Klubja
2016-07-01 18:28:03
A III. Mátrai Borvirtuson vett részt a gyöngyösi Idősek Klubja

A III. Mátrai Borvirtuson vett részt a gyöngyösi Idősek Klubja

Tettük és tesszük ezt annak ellenére, hogy az idősek és szépkorúak fizikai, valamint egészségi állapotuk miatt nehezen mobilizálhatóak. Különösen igaz ez a hosszú hétvégi központi rendezvényekre. Idén érdekességként jelentkezett, hogy már a péntek délutáni rendezvényekre is sikerült érdeklődő nézőket szervezni...
 
Klubvezetőnkkel és gondozóinkkal áttekintettük a város éves rendezvény naptárát és megállapítottuk; gyakorlatilag 2–3 hetente vannak olyan rendezvények városunkban, ahol a klubtagság érdeklődő – passzív – nézőként megjelenthet. Szerencsére kialakult egy mag, amely konzekvensen együtt kíván szórakozni, akár aktívan, akár passzívan.
 
Aktívan részt kívántunk venni az év két fő eseményén, a tavaszi és őszi Mátrai Bornapok programjain.
 
A – tavalyi – II. Mátrai Szüreti- és Fehérbor Fesztivál, II. Mátrai Borvitéz vetélkedőn okulva már az üzemeltető, Kistérségi Humán Szolgáltató Központtól – karácsonyra – kapott ügyességi játékokkal még edzettünk, gyakoroltunk is a kihívásokra. Ezek az edzések nagy igyekezettel és vidámsággal jártak a Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja zöldterületén. Gyakorlatilag előbb-utóbb minden idős és szépkorú ott találta magát a dobók között és meg akarta mutatni a többi klubtagnak a tudását.
 
Az is ösztönzőként hatott, hogy a – szomszédban levő – Visonta úti Bölcsőde, valamint az Óvoda gyerekei előtt szerepeltünk különböző eredménnyel, sikerrel.
 
Egyáltalán nem érvényesült a szlogen;
„Az idősebbek előbb is abbahagyhatják..”
( Esti TV. Torna)
 
A rendezvények és szereplésünk tavaszi csúcspontja a a III. Mátrai Bornapok, III. Mátrai Borvirtuson való aktív csapatrészvétel. Ezen a résztvevők mindösszesen 11. fajta sportszámban mérték/mértük össze tudásunkat, képességünket:
 
– célba dobás labdával,                                
– vizesvödör váltó,
– talicska váltó,                                             
– mocsárjárás,
– célba dobás karikával,                               
– célba dobás labdával,
– puli terelés,                                                
– hordógörgetés váltó,
– lopóval való borvétel,                                 
– rönk hajítás,
– tojás egyensúlyozás.
 
 
 
Természetesen mi mindent megtettünk az eredményes szereplésért a különböző versenyszámokban. A 6 fős csapatunk kapitánya a Klubvezető volt, míg a többi gondozó a technikai segítséget biztosította. A tavalyinál nagyobb számban érdeklődő klubtagjaink pedig hangosan szurkoltak, ami nagy segítséget jelentett a nehezebb percekben...
 
Az Idősek Klubja csapata a többi csapattól, valamint közönségtől való sportszerű és hangos buzdítást kapva minden versenyszámot eredményesen teljesített. A tavalyi – II. Mátrai Szüreti- és Fehérbor Fesztivál, II. Mátrai Borvirtuson – elért 4. helyünk már elegendő pozitív motivációt jelentett a versengésen minden versenyző számára.
 
A csapat eredményét nem befolyásolta, hogy a többi team átlag életkora mintegy fele-egyharmada volt a miénknek, hiszen ezt már tudtuk tavalyról. A teamünkben a „legöregebb szépkorú” 80 éves, míg a „legfiatalabb időskorú” 59 éves volt, azonban mi rejtett tartalékként fiatalítottunk (sic!) két hozzátartozó fiúval, unokával is. Ebből adódóan a csapat átlagéletkora „csak” 65-70 év körülre volt tehető.
 
Természetesen mindent megtettünk az eredményes szereplésért. A küzdeni akarásunk, esetenként erőnk és képességünk feletti harcos kiállásunk és szellemünk a csapatversenyben 5. helyet eredményezett a III. Mátrai Bornapok, III. Mátrai Borvirtus játékos vetélkedőn. Az elért helyezés miatt egyáltalán nem szomorkodtunk, mert magunkénak valljuk:
„Nem a győzelem, hanem a részvétel a fontos...”
(Ethelbert Talbot, Közép-Pennsylvania anglikán érseke 1908.)
 
Eredményünkkel, helyezésünkkel együtt járt ajándék csomag, bor és oklevél, mely utóbbit ismét kifüggesztettünk az Idősek Klubja faliújságára, az ez alkalommal készített csoportképpel együtt.
 
 
Az eredmény fényében már most elhatároztuk a következő, (őszi) IV. Mátrai Szüreti- és Fehérbor Fesztiválon, a IV. Mátrai Borvirtuson való ismételt és aktív részvételünket. Megfogadtuk, hogy még többet fogunk edzeni és gyakorolni rá, amit időben el fogunk kezdeni és gondozói segítséggel végrehajtani. Most már jobban tudjuk, hogy mely – elsősorban a kombinált, technikai és ügyességi – számokban van esélyünk, ha gyakorolunk. Ebben feltétlenül nagy segítség lesz az Idősek Klubjában szakember által heti rendszerességgel – csütörtökön – levezetett gyógytorna foglalkozás is.
 
Így fog a jövőben – is – érvényesülni a mondás;
„Gyorsabban, magasabbra, erősebben”
(Henri Didon, domonkos páter)
 
Legközelebb még több érdeklődő klubtagot kívánunk beszervezni nézőnek, szurkolónak. Ők lesznek a "hetedik tag" a csapatban, a team-ünk titkos fegyverei...
 
Összességében a Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja tagjai, a csapattagok és a szurkolók, valamint a segítők – jól érezték magukat, valamint nagyon jól szórakoztak a gyöngyösi, III. Mátrai Bornapok rendezvényén, a III. Mátrai Borvirtus játékos és sportvetélkedőn.
 
Borsi Miklós
klubtag
Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja
 
További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha en...
Bővebben >>