. Ma Gedeon napja van.
Aktív volt szeptemberben a gyöngyösi Idősek Klubja
2017-10-03 19:45:47
Aktív volt szeptemberben a gyöngyösi Idősek Klubja

Aktív volt szeptemberben a gyöngyösi Idősek Klubja

 
1. Jártunk külön busszal Mátraverebély-Szentkúton

Kellemes kora őszi időben érkeztek ellátottaink és kísérőik a Kegyhelyre, ahol gyónáson, és az azt követő szentmisén vettek rész. Kellemes sétára, üldögélésre volt lehetőség, ahol a kegyhelyhez méltóan mindenki kellőképpen feltöltődhetett az ott sugárzott nyugalomból, békességből. A kirándulásra a gyöngyösi képviselő testület által kiírt pályázat elnyeréséből volt anyagi forrásunk.
 
2. Átadásra került a klub mobil elválasztófala

Tekintettel arra, hogy a klub létszáma kb. 50 főre gyarapodott, kihasználtsága 110-120%-ra nőtt a biztosított szolgáltatásoknak. Tavaly az Idősek Világnapján felmerült az ötlet: mobil térelválasztóval meg kellene növelni a klubtagok számára rendelkezésre álló teret. A polgármester úr a saját keretéből 500.000 forintot, a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ 445.000 forintot biztosított a megvalósításra. A mobil elválasztófal lehetővé teszi elsősorban „saját rendezvényeinken” a klubtagok és vendégek komfortosabb elhelyezkedését.
 
3. A Mátra Művelődési Központban megtekintettük a Gyöngyösi Műhely tárlatát

A hivatalosan 1986 óta létező művészeti csoport – elsősorban a nyári, gyöngyöspatai alkotótábor – 25 tagjának 57 művét néztük meg. Láttunk festményt, kerámia, fafaragás, tűzzománc és szobor műalkotásokat. Észrevettük, hogy a művész megállva a rohanó világban rácsodálkozik a valóságra és megpróbálja elmondani azt, amihez a szó kevés.
 
4. A Vachott Sándor Városi Könyvtárban megnéztük Somlai Lajos kiállítását

A művésztanár 1960 óta vesz részt kiállításokon. Sokszínűségét mutatja, hogy nem csak fest, hanem régóta készít agyagszobrokat, fa- és kőfaragványokat. A klubtagokat megfogta a művész – esetenként a valóságtól elvonatkoztatott - színes ábrázolásmódja.
 
5. Részt vettünk a III. Mátrai Fehér Bor és Szüreti Fesztivál Madárijesztő Szépségversenyén

Idén már időben felmerült a gondolat, hogy részt vegyünk a versenyen, ennek köszönhetően határidő előtt elkészült a klubtagok önálló műve. Alkotásunkhoz minden klubtag hozzájárult valamivel, és így a „Bögyös Maca” fantázianevű madárijesztőnk első helyet ért el a polgármester úr által vezetett ítészek által.
 
 
 
6. Az Idősek Bentlakásos Otthona meghívására részt vettünk a „Gyöngyösi Szemezgető” szüreti vetélkedőn

A gyöngyösi képviselő testület pályázatán nyert összeget fordította az IBO, a 2. alkalommal megrendezett játékos szüreti vetélkedőre. A megmérettetésen 3 fős csapattal vettünk részt, amely az Idősek Klubja „legfiatalabb” – 60 éves – tagjaiból állt. A vetélkedő különlegessége volt, hogy a résztvevők Heves megye hat idősek otthonának ellátottjaival mérték össze tudásukat, képességüket. Csapatunk a játékos borcímke készítésében Különdíjat érdemelt ki.
 
Gyöngyös 2017. október 03.                            
Üdvözlettel: Borsi Miklós klubtag
Gyöngyös,Visonta úti Idősek Klubja

Utoljára frissítve: 2017-10-03 19:57:46

További híreink
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben
Novák Katalin utódját máris hazugságon kapták
Az államelnök apja csak egy szimpla náci szimpatizáns, szélsőjobboldali és antiszemita vidéki ügyvéd volt, nem a kommunista terror ártatlan áldozata – fogalmazott a Hvg36...
2024-03-02 16:17:20, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Bal...
Bővebben >>