. Ma Márk napja van.
E-mailek, színezők és a hervadást meggátló locsolkodás színesítette a húsvétot az idősek klubjában
2017-04-21 12:23:20
E-mailek, színezők és a hervadást meggátló locsolkodás színesítette a húsvétot az idősek klubjában

E-mailek, színezők és a hervadást meggátló locsolkodás színesítette a húsvétot az idősek klubjában

 
A tudományos technikai forradalom lehetővé tette ezt kiegészítendő az emailban küldött írásos üdvözleteket. Ez utóbbira már a klubnak is lehetősége nyílt az önkormányzati pályázaton nyert pénzen vásárolt számítógépekkel. Ezeknek a fényében készült a Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja idős és szépkorú férfi klubtagsága a jeles ünnepre.
 
Előzetesen emailben köszöntöttük a város grémiumát, polgármesterét, alpolgármestereit, jegyzőjét és rajtuk keresztül az önkormányzat minden dolgozóját és családtagjaikat. Természetesen nem maradhatott ki a képviselő testület három frakcióvezetője és általuk a frakciótagok sem. Szintén köszöntöttük emailben a Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubját fenntartó Gyöngyös Körzete Kistérsége Többcélú Társulás, valamint az üzemeltető Kistérségi Humán Szolgáltató Központ vezetőit és tagjait, dolgozóit. Ugyanígy – emailben – köszöntöttük a Nyugdíjasok Országos Szövetsége, valamint a Nyugdíjasok Heves Megyei Szövetsége társnyugdíjas szervezeteit, természetesen a szövetségek vezetőit is.
 
Addig a két napig, míg a férfi klubtagok azon gondolkodtak, hogy kiket köszöntsön a Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja tagsága és dolgozói emailben, a hölgy klubtagok különböző ábrákat színeztek, festettek. A Google segítségével előállított – pl. tojás, nyuszi, kiscsibe – körvonalakat nagy igyekezettel töltötték meg saját elképzelés szerinti és színű tartalommal. Természetesen minden alkotó büszke volt a művére, és mint a „nagyok”, saját szignójával is ellátta annak hátán. A legnagyobb meglepetés ezután következett: az alkotásokat gondozóink két hungarocell lapra applikálták és jól látható helyen – a társalgóban – kifüggesztették a falra. Ezután következett a találgatás, hogy melyiket ki készítette, alkotta.
 
 
 
A locsolási szertartás húsvét keddi végrehajtására az Idősek Klubja minden tagja ünneplőbe öltözött és elkezdődött az illatos kölnivel, avagy parfümmel történő húsvéti locsolkodás. A klubtag férfiak – ki-ki tudása és képessége szerint – verses rigmusos mondókákkal köszöntötték a női klubtagokat és a klub dolgozóit. Ezt követte a „hervadást meggátló” locsolás, melynek során volt olyan locsoló, aki hagyományosan üveges kölnivízzel és volt olyan is aki – haladva a korral – spray-vel locsolt. A klubtag hölgyek szívesen vették a köszöntést és színes tojásokkal, valamint az elmaradhatatlan puszival „honorálták” erőfeszítésünket.
 
Összességében a Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja tagja a tavalyihoz hasonlóan színesen megadta a módját húsvéti hagyományoknak.
 
Borsi Miklós
klubtag
Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja
További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek,...
Bővebben >>