. Ma Márk napja van.
Generációk találkozása - kisiskolások tisztelegtek az idősek előtt
2016-10-15 19:36:09
Generációk találkozása - kisiskolások tisztelegtek az idősek előtt

Generációk találkozása - kisiskolások tisztelegtek az idősek előtt

 
Gyöngyösön azonban ez nem csak 1 napig tart, nem csak egy napra szól, hanem egész évre és ennek köszönhetően kapta meg idén a város polgármestere az Idősbarát Polgármester címet, valamint reményteljesen pályázik a grémium az Idősbarát Önkormányzat címre is.
 
Gyöngyös, a Visonta úti Idősek Klubjában – tekintettel a 25 éves évfordulóra – az októberi hónap kiemelkedő a klubszintű megmozdulások terén. Ekkor hetente több kulturális elfoglaltság szerveződik az ellátottak számára, mint például kirándulás, múzeum- és kiállítás-látogatás, különböző tárlatok megtekintése, Sóbarlang látogatás, pihenőparkunkban bográcsozás és szalonnasütés, egészségnap, műveltségi vetélkedő, valamint a GYÖNGYÖK Mátra Művelődési Központ rendezvényein való részvétel.
 
 
Idén több ünnepi rendezvény is kapcsolódik ehhez a sorozathoz:
 
1. Köszöntés a Klubban, melyen Hiesz György polgármester, mint fenntartó, Maka Piroska Kistérségi Humán Szolgáltató Központ Igazgató, mint üzemeltető, valamint Dr. Végh Attila Önkormányzati képviselő köszöntötte és ajándékozta meg a Gyöngyös Visonta úti Idősek Klubja ellátottjait.
 
2. Városvezetői köszöntés – a Gyöngyösi Kulturális és Közgyűjteményi Központ által – a Mátra Művelődési Központban, melyen a polgármester köszöntötte a grémium nevében is Gyöngyös idős- és szépkorú lakosait. Itt kerültek köszöntésre a városban élő és 50-60-70. házassági évfordulójukat ünneplő párok.
 
3. Iskolások köszöntése a Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubjában. Ezen az Egressy Béni Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 3.a. osztályos tanulói köszöntöttek minket, klubtagokat. Az osztállyal hagyományosan jó kapcsolatokat ápolunk és osztályfőnökük, Túri Klára betanításával mindig és rendszeresen ünnepi műsorral kedveskednek.
 
Így történt ez idén is, amikor a kisiskolások nagyon szép, szívhez szóló és pátoszos műsorral leptek meg. A nehéz verseket, mondókákat és énekeket, valamint mozdulatokat és táncokat nagy átéléssel adták elő. Nagyon jó volt látni arcukat, tekintetüket ahogy a nagy igyekezetben és akarásban teljesen átélték szerepüket. Jellemző volt az osztály előadóira, tanulóira ahogyan saját feladatukat előadták/megoldották és – ha kellett – a szomszédnak is segítettek.
 
 
Az idősek- és szépkorúak számára ismét bebizonyosodott, hogy a szem a lélek tükre, valamint a gyerekszáj mindig igazat mond. A klubtagok örömmel és azonnal viszonozták a gyermeki mondandót, akaratot saját testbeszédükkel. Az idősek- és szépkorúak az ünnepély végére együtt énekeltek a kisiskolásokkal.
 
Gyakorlatilag olyan emelkedett hangulat alakult ki, amelyben a kisiskolások voltak az unokáink és mi, klubtagok voltunk az ő nagyszüleik. Mindannyiunknak eszébe jutott az a pillanat, amikor ez az osztály – még mint 1.a osztály – anno mintegy bemutatkozott műsorával... Az idő előrehaladtával az osztály is felnőtt a mindenkori feladathoz, legyen szó bármilyen ünnepségről, iskolanapról, megemlékezésről.
 
Ezúttal is kitettek magukért az Egressy Béni Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 3.a. osztályos tanulói az osztályfőnökük, Túri Klára által betanított műsorral. Klubvezetőnk, Berzsényi Tamásné velünk egyetemben csak a meghatottság, öröm szavaival tudta megköszönni a műsort. Természetesen az ilyenkor szokásos „fogadás” sem maradhatott el, melyen az ellátottak pogácsával és üdítővel kedveskedtek a kisiskolásoknak…
 
Összességében a Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja idős- és szépkorú tagjai, a klubtagok zöme újabb élménnyel lettek gazdagabbak.
 
Borsi Miklós
klubtag
Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja
További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik,...
Bővebben >>