. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Gyógytorna a gyöngyösi Idősek Klubjában
2016-07-20 19:33:55
Gyógytorna a gyöngyösi Idősek Klubjában

Gyógytorna a gyöngyösi Idősek Klubjában

 
Jellemző, hogy mennyire kívántuk ezt a foglalkozási módot: a klub tagjai – a lehetőségek figyelembevételével – félrerakják megoldandó problémáikat és kifogásaikat; nagy létszámmal veszünk részt a gyógytornán.
 
Magas szintű a várakozás és az elvárás; még a legfanatikusabb kártyázók – a „zsugabubusok” – is automatikusan abbahagyják a játékot és részt vesznek a foglalkozáson. A klubélet részévé vált a rendszeres mozgás.
 
Az eddigi foglalkozások megmutatták, hogy mennyire és mekkora szüksége van a mozgásra még az idős és szépkorú embereknek is. A különböző gyakorlatok végrehajtása átmozgatja ízületeinket, izmainkat. Az életkornak és állapotnak megfelelően, ülve végrehajtott foglalkozások folyamán vált nyilvánvalóvá minden mozgáshiány okozta tünet és annak kiküszöbölése szükségessége. Bizony, van több olyan mozgáselem, amelyet nehezen tudunk teljesíteni s ez kortól, nemtől független. A betokosodott, elsorvad, elfáradt izmok, valamint ízületek nehezen engedelmeskednek, de azért minden gyakorlat végül eredményes, sikeres teljesítéssel zárul.
 
 
 
A gyakorlatok végrehajtásakor nem érvényesül a szlogen;
„Az idősebbek előbb is abbahagyhatják”,
(Esti TV Torna)
pont a szépkorúak járnak elöl példamutatás terén a mozgás során.
 
A (tavaszi) III. Mátrai Bornapok, III. Mátrai Borvirtuson elért 5. helyezésünk predesztinálja a klubtagokat az aktív(abb) mozgásra. Ennek az eredménynek fényében már most elhatároztuk a következő, (őszi) IV. Mátrai Szüreti- és Fehérbor Fesztiválon, a IV. Mátrai Borvirtuson való ismételt és aktív részvételünket. Megfogadtuk, hogy még többet fogunk edzeni és gyakorolni rá, amit időben el fogunk kezdeni és gondozói segítséggel végrehajtani.
 
Ebben feltétlenül nagy segítségünkre lesz az Idősek Klubjában a szakember által rendszeresen levezetett gyógytorna foglalkozás.
 
Így fog a jövőben – is – érvényesülni a mondás;
„Gyorsabban, magasabbra, erősebben”
(Henri Didon, domonkos páter)
 
Összességében a gyógytorna foglalkozásokon a Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja tagjai jólesően átmozgatják magukat, és ezért jobban is érezzük magunkat. A teljes klubtagság mindig, valamint folyamatosan várja a következő foglalkozásokat.
 
Az Idősek Klubja tekintetében pedig ez az ellátási színvonal emelkedését jelenti az üzemeltető, Kistérségi Humán Szolgáltató Központ részéről.
 
Borsi Miklós
klubtag
Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja
 
 
További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egy őrbottyáni földtulajdonos több mint kétmilliárd forintos kártalanítást követel, miután tervei szerint term...
Bővebben >>