. Ma Emma napja van.
Gyöngyösön mindig történik valami: a 95 éves Margit nénit köszöntötték a Visonta úti Idősek Klubjában
2014-09-12 10:18:37
Gyöngyösön mindig történik valami: a 95 éves Margit nénit köszöntötték a Visonta úti Idősek Klubjában

Gyöngyösön mindig történik valami: a 95 éves Margit nénit köszöntötték a Visonta úti Idősek Klubjában

Először egy kicsit tanácstalanok voltunk, hogyan köszöntsük fel az ünnepeltet, hiszen a tervek szerint előző nap a lakásán, családja körében köszöntötték volna a város vezetői. Ennek figyelembevételével egy szerény, de bensőséges hangulatú ünnepségre gondoltunk, ami azonban a lakáson betervezett városvezetői köszöntés elmaradása miatt nagyszabásúvá terebélyesedett az üzemeltető Kistérségi Humán Szolgáltató Központ igazgatójának személyes irányításával.
 
Ez olyannyira gyorsan került megszervezésre és kialakításra, hogy a klubtagok csak az ünnepség napján, megérkezésük után szembesültek azzal a ténnyel, hogy a bensőségesre tervezett ünnepség városi szintűvé nőtte ki magát.
 
A nagy esemény kezdetén Maka Piroska igazgatóasszony köszöntötte az ünnepeltet a maga és a központ nevében. Ezután a városvezetés képviseletében megjelent Dr. Réthy Béla alpolgármester Orbán Viktor miniszterelnök köszöntő szavait tolmácsolta, és az ünnepi díszoklevél átadása után köszöntötte Margit nénit.
 
A köszöntő szavak után Margit néni életútját ismertette, amiből megtudhattuk: 1919. szeptember 08-án a Tolna megyei Kisdorogon született, egy ötgyermekes munkáscsalád első gyermekeként. Testvérei közül jelenleg még ketten élnek. A 6 elemi osztály elvégzése után "szolgálni" ment, és a kemény munka ellenére szívesen emlékszik vissza azokra az időkre. Férjével együtt mezőgazdasággal és állattenyésztéssel foglalkoztak, nehéz körülmények között, mert kitelepítették őket származásuk miatt.
 
Boldog házasságukból két lányuk született, akik közül az idősebbik már sajnos nem él. Házasságuk 44 éve alatt férjével szépen, békességben éltek, azonban hű társa 10 éves ápolás után 30 évvel ezelőtt meghalt. Tizenöt éves egyedüllét után költözött Gyöngyösre a kisebbik lányához. Gyakorlatilag 6 éve jár Gyöngyösön a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ Idősek Klubjába, ahol nagyon szeret tartózkodni.
 
Négy unokája és nyolc dédunokája van, akiket nagyon szeret, és Ők is nagy szeretettel veszik körül.
 
Az ünnepelt tanulságos életútjának ismertetése után a Gyöngyszem zenekar Boldog Születésnapot című számára a Klubtagok köszöntötték Margit nénit jelképesen egy szál sárga rózsával.
 
 
Ehhez csatlakozott Bozsik István alpolgármester és az MSZP frakcióvezetője, Hiesz György is.
 
A hivatalos esemény feszélyező hangulatát enyhítendő, a (vendég) Idősek Bentlakásos Otthona versmondója Tóth Miklósné Marika néni mondta el az Alkudozás című verset, mindenki tetszését kiváltva. Az ünnepelt a meghatottságtól elcsukló hangon köszönte meg a megjelenteknek a megemlékezést, majd nem hazudtolta meg magát - hiszen nagy versmondó hírében áll - és rögtönözve előadta Arany János Fülemüle című versét.
 
Ezután a Gyöngyszem zenekar Nem csak a húsz éveseké a világ című számának előadása közben Margit néni megkapta a 95. születésnapi tortáját. Ezt természetesen az ünnepelt kezdte meg, és mindenkinek jutott egy kis szelet belőle, melyet halk aláfestő zene alatt elfogyasztottunk és pezsgővel koccintottunk az ünnepelt egészségére.
 
Ezzel a felejthetetlen ünnepi délelőtt hivatalos protokollja lezárult és a résztvevők halk beszélgetésbe kezdtek. Összességében megítélésem szerint a Gyöngyös Visonta úti Idősek Klubja tagjai kellőképpen megadták a tiszteletet az ünnepeltnek és méltóan köszöntötték Margit nénit 95. születésnapján.
 
Borsi Miklós

Utoljára frissítve: 2014-09-12 10:23:52

További híreink
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Vitézy Dávid szerint öt éven belül megépülhet a vidámpark Budapesten
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szórakoztató központot ígér a budapestieknek – és még közpénz se...
2024-04-18 17:49:40, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tűnnek fel. Nem véletlen, ugyanis ezek már bizonyítottak, tart...
2024-04-12 14:15:10, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szór...
Bővebben >>