. Ma Csongor napja van.
Gyöngyösön mindig történik valami - az Idősek Klubja a jászárokszállási termálfürdőbe kirándult
2014-08-07 10:21:24
Gyöngyösön mindig történik valami - az Idősek Klubja a jászárokszállási termálfürdőbe kirándult

Gyöngyösön mindig történik valami - az Idősek Klubja a jászárokszállási termálfürdőbe kirándult

A hosszúnak tűnő forró napok után jövő rövid enyhülés után az ismét beköszöntő hőhullámok miatt Gyöngyös Visonta úti Idősek Klubja tagjai vágyakozva gondoltak arra, hogy milyen jó volt korábban ilyen időben víz mellett, avagy vízben lenni. Ezért úgy döntöttünk, hogy ismét szeretnénk kirándulni egy a közelben levő olcsó termálfürdőbe, amit még jobban motivált az Idősek Klubja Visonta úti energetikai fejlesztése miatt folyó munkálatok zavaró volta. Így kezdte el szervezni a Klub vezetője, hogy a Klubtagság valamelyik környékbeli helyen strandolhasson.

 

Lényeges szempont volt, hogy minden információt megpróbáltunk meglelni a folyamatosan és periodikusan változó időjárással kapcsolatban. Ebben kiemelt szerepet játszott a Klubvezető számítógépe és kiegészítő szerepet töltött be a klubtagság számára - az országban egyedüliként biztosított - XP számítógépe adta információözön. Azt azért kiemelem, hogy a klubtagság számára biztosított XP számítógépre olyan rossz kondíciókkal van kötve internet használat, ami nagy türelmet igényel az eredmények megjelenítése és a programok futtatása terén...

 

 

Több szóba jövő hely után a klubtagok konszenzusra jutottak: Gyöngyös Keleti Csomópontjától 15 km-re levő Jászárokszálláson szeretnénk a hűs vizekben eltölteni egy napot. A szavakat tett követte, és megszervezésre került ez a kulturális elfoglaltság az önkormányzattól külön erre megszavazott pénzösszeg terhére.

 

 

Azt el kell ismerni, hogy ez a kirándulás is rossz előjelekkel indul, éjszaka esett, reggel csepegett az eső, azonban ez nem zavarta a lelkes tagságot. A jókedvet megalapozandó, még az Idősek Klubjában elfogyasztottunk egy fokhagymás pirítós teás reggelit, aminek következtében már jobb hangulatban indultunk útnak.

 

 

Megérkezvén, rövid tájékozódás után gyors átöltözés következett, majd mindenki kiválasztotta a maga számára legkedvezőbb hőfokú medencét és elkezdődött a strandolás. A 2004 óta megújuló strand kevesebb választékot kínált, mint a korábbiak, azonban az olcsóságnak ez volt az ellentételezése. A strand két medencéje - egyik 38 C-fokos, másik 23 C-fokos - tökéletesen megfelelt arra, hogy az arra rászorultak igénybe vegyék a kiválasztott helyett. A termálvíz – még gyógyhatásúnak nem minősített - a mozgásszervi és reumatikus panaszokkal bőven rendelkező Idősek Klub tagjai megtalálják a helyüket a medencében. Aki kifáradt a vízben, az nyugodtan tudott pihenni a rendelkezésre álló zöld területen levő kerti bútorok használatával.

 

 

Az átlagnál nagyobb mozgás és a víz előbb kifárasztotta az idősebbeket, akik előbb pihentek egy kicsit, majd elfogyasztottuk ebédünket. A klubtagok egy része azt a lehetőséget választotta, hogy a befizetett meleg ebéd áráért a szolgáltató szendvicseket készítsen ebédre. A többiek a helyszínen vásároltak, vagy az otthonról hozott saját szendvicsekkel csillapították éhség érzetüket. Én úgy láttam, hogy ezúttal a Szolgáltató elfogadhatóbb szendvicseket készíttetett számunkra a szociális étkezés díjáért, mint a múlt esetben.

 

 

Ebéd után nem zavartattuk magunkat és vidáman folytattuk a strandolást. Délután a megbeszélt időpontban pontosan elindultunk a külön buszunkkal és vidáman, ám lefáradtam hazajöttünk Gyöngyösre. Az idő változékonyságára utal, hogy visszafelé az úton is szemerkélt az eső. Ezzel kiderült, hogy nagyon jó időpontot és periódust választottunk a kirándulásra, strandolásra. 

 

 

 

 

 

Összességében a Gyöngyös Visonta úti Idősek Klubja tagjai kissé fáradtak, de elégedettek voltak a strandolással eltöltött nappal.

 

Borsi Miklós

 

További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
Bővebben >>