. Ma Márk napja van.
Idősek Klubja a „Szüret anno…„ fotótárlaton
2015-10-03 08:27:43
Idősek Klubja a „Szüret anno…„ fotótárlaton

Idősek Klubja a „Szüret anno…„ fotótárlaton

Ennek bevezetéseképpen a klubtagság a Mátra Művelődési Központban megtekintette a ”Szüret anno...” fotótárlatot. Ezen ízelítőt kaphattunk a fotókon ábrázolt, s a múlt század 30-as éveivel kezdődő szüreti felvonulások hangulatáról, megjelenéséről. Néhány nélkülözhetetlen szüreti tárgy - lopó, prés, demizson, hordó - is színesítette a tárlatot.
 
Nagyon érdekes volt látni, hogy az 1930-as évektől kezdődően hogyan ünnepeltek és vonultak fel a szüreti dolgozó emberek.
 
A képek készítésének ideje inspirálta azt, hogy sok klubtag elmerengve emlékezett vissza arra, gyermekkorában milyen volt a szőlészet/borászat csúcspontja - a szüret. Különböző valóságtartalmú anekdoták hangzottak el, hogy ki és hogyan vett részt a munkában és a szüreten. A „fiatalabb korosztályú” klubtagok szívesen hallgatták ezeket a történeteket.
 
Mindenki nagy átéléssel adomázott… nézzék meg GALÉRIÁNKAT!
 
Megtudtuk, hogy a tárlat szüreti fesztivál különböző emlékezetes tárgyaival - például madárijesztőkkel - is ki fog egészülni.
Ennek köszönhetően elhatároztuk, hogy az ősz későbbi hónapjai egyikében ismételten megtekintjük az állandó tárlatot.
 
Összességében a Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja tagjai jól érezték magukat, nagyon jól szórakoztak a gyöngyösi, Mátrai Szüreti Bornapok és Fehérbor Fesztivál ezen bevezető rendezvényén.
 
Borsi Miklós
       
További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek,...
Bővebben >>