. Ma Emma napja van.
Kis karácsony, nagy karácsony - ismét generációk ünnepeltek együtt Gyöngyösön
2017-01-04 18:56:37
Kis karácsony, nagy karácsony - ismét generációk ünnepeltek együtt Gyöngyösön

Kis karácsony, nagy karácsony - ismét generációk ünnepeltek együtt Gyöngyösön

 
Ilyen várakozások keretében jött el a karácsonyi ünnepség napja. A Klubot - elsősorban a gondozók - méltón díszessé tették a falra és az üvegre készített különböző papír alakzatokkal, a mindenkinek nagyon tetsző fenyőfa díszítésével. Az ünnepi légkör kialakításához járult hozzá a mézeskalácsból készült betlehemi jászol és más mézeskalács figurák, valamint az elmaradhatatlan szaloncukorból kialakított Karácsonyi-sarok.
 
Ezzel a feelinggel vártuk a hozzánk érkező előadókat, vendégeket és meghívottakat, akik pontosan érkezvén egyből elkezdték a Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja 2016. évi Karácsonyi Ünnepségét.
 
Bevezetésként a klubvezető köszöntötte az egybegyűlteket, majd átadta a szót Hiesz György polgármesternek. Ő méltatta az idősek- és szépkorúak korábbi tevékenységét az országépítésben, a mai állapotok létrehozásában, majd átadta csemegekosár ajándékát. Ezt követte az üzemeltető Kistérségi Humán Szolgáltató Központ igazgatója, Maka Piroska, aki köszöntötte az ellátottakat mind a maga, mind a központ dolgozói nevében, majd Ő is átadta ajándékait - társasjátékot, kártyákat.
 
Ezután Dr. Végh Attila önkormányzati képviselő köszöntött minket, és előadta az erre az alkalomra írt „Karácsony” című versét. Ez – ismét - annyira megtetszett a klubtagoknak, hogy azonnal ki is függesztettük az Idősek Klubja faliújságára.
 
 
A protokolláris rész lezárultával az Egressy Béni Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 3.a. – Túri Klára által vezetett – osztálya szórakoztatott minket ünnepi műsorával. Ők az elmúlt években a jelentős rendezvényeinken nagy sikerrel szerepeltek. Ahogy hallottuk a tanároktól, a kisiskolások ismét nagy igyekezettel készültek az Idősek Klubja tagjainak előadandó műsorukra. Minden klubtagnak kellemes emlékként merül fel első szereplésük – 2014-ben az Idősek Világnapja emlékműsor kapcsán.
 
Az ellátottak örömteli meglepetésére a kisiskolások ismét felnőttek a feladathoz, és nagy igyekezettel, valamint hangerővel adták elő műsorukat: zenei aláfestéssel, önálló dalokkal, mondókákkal, valamint az alkalomhoz illően beöltözött, autentikus szerepjátékkal. A hangulat fokozatosan és folyamatosan emelkedett, amit az egyes műsorszámok utáni taps növekvő nagysága jelzett. Az előadás végi vastaps után szerényen egy kis ebéd utáni nassolnivalóval tudtuk először a magunk módján megköszönni a színvonalas ünnepi műsort.
 
Az ünnepi rendezvényünk nem ért véget, mert következett az elengedhetetlen – nem csak jelképes – karácsonyi ajándékozás. Ehhez újonnan kapcsolódott, hogy az idős-és szépkorú klubtagok egyik klubtársunk által készített kis kötött ajándék díszeket adtunk át mézeskalács figurákkal és szaloncukorral a meglepődött és megilletődött kisiskolásoknak. A meglepetésnek folytatása is volt: vendégeink is kaptak a kötött kis figurákból és mézeskalácsból, szaloncukorból.
 
Záróakkordként vendégeinkkel kialakult egy rövid kötetlen beszélgetés. Ennek során megállapításra került, hogy az Idősek Klubja elérte kapacitása és teljesítőképessége határait. Ahogy megfogalmazásra került: „az Idősek Klubja kinőtte kereteit”. Felelevenítettük, hogy nem mindig volt ez így és a jelenlegi létszám a Klub dolgozói, valamint az önkormányzat idősbarát intézkedéseinek köszönhető.
 
 
Először ötlet szintjén merült fel, hogy az étkezőt és a nagy társalkodót elhúzható harmonikaajtóval lehetne elválasztani s ezzel majdnem duplájára növekedne az a terület, amely a Klub rendezvényeihez rendelkezésre áll. Legnagyobb meglepetésünkre a városvezető azonnal rábólintott, helyeselte – meg is jelölte, hogy milyen keret terhére valósítható meg – és így az egész beszerzés és átépítés kora tavasszal megvalósulhat.
 
Klubvezetőnk ismertette az önkormányzati pályázati pénzből készült „pihenőparkunk” távlati célú felhasználását: bográcsozás, nyársalás, slambuc készítés – mely klubrendezvényeinkre egyben meg is hívta kedves vendégeinket, akik nagy örömmel elfogadták ezt.
 
Összességében a Gyöngyös Visonta úti Idősek Klubja minden tagja jól érezte magát és megadta a kellő tiszteletet a karácsonyi ünnepeknek.
 
Borsi Miklós
klubtag
Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja
 
További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar P...
Bővebben >>