. Ma Emma napja van.
Megmérette magát a Régi idők mezőőre a madárijesztők szépségversenyén
2016-09-20 20:23:13
Megmérette magát a Régi idők mezőőre a madárijesztők szépségversenyén

Megmérette magát a Régi idők mezőőre a madárijesztők szépségversenyén

 
Aktívan részt kívántunk venni a fő rendezvényen; a Mátrai Szüreti Napok és Fehérbor Fesztivál eseményein, programjain. Ennek idén ősszel egyetlen lehetősége volt, a Madárijesztő szépségversenyen való szereplés. Ez számunkra lényeges volt, hiszen a tavalyi Madárijesztő Szépségversenyen a Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja által készített „MŰ”- „Anonymus” fantázianévvel, Különdíjat kapott.
 
A Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja minden tagja – ennek ellenére – nagyon meglepődött, amikor a tavalyi eredményünk alapján az idei szépségversenyre a rendezőktől még írásos meghívást is kapottunk. Külön – plusz - ösztönzést adott a részvételhez, hogy a verseny győztese görögországi utazást is nyer.
 
Ez meghozta mindenkinek a kedvét, s így amikor nevezésünket leadtuk, a nagy vidámságban minden klubtagnak volt saját kreatív ötlete. Elméleti ígéretekből sem volt hiány, melyek a munkában való részvételre és a kellékek hozatalára vonatkoztak. Az ellátottak közül szinte mindenkinek volt „alkotó” ötlete és művünk gondolati elkészítésének csak a rendelkezésre álló idő és az alapanyagok, mint kellékek szabhattak határt.
 
 
Sajnos, ez a nagy akarás és igyekezet a visszájára fordult, és ennek köszönhetően idén is csak a tavalyi, begyakorlott szűk team dolgozott a gondozók segítségével. Munkánkat egyre növekvő érdeklődés és biztatás, szurkolás kísérte a klubtagok részéről. Határidő előtt több nappal, a saját erőnkből, nagy fantáziával készítettük el a madárijesztőnket szépségversenyére. A korai elkészülés eredményeképpen, valamint igény- és kívánságszintünk emelkedése miatt minden nap igazítottunk valamit az „alkotáson”.
 
Idei „művünk” fantáziadús elnevezése: Régi idők mezőőre (sic!). Megünnepelendő, valamint a jó hangulatot illusztrálandó –  természetesen több közös fényképet is készített a klub tagsága Madárijesztőnkkel.

 
Művünket határidőre felszállítottuk a megmérettetés helyszínére, ahol egyből fel- illetve kiállításra is került. Akivel szembe találkoztam Gyöngyös városában, mindenki jól megnézett, mert még mindig szokatlannak tartják az Idősek Klubja ilyetén rendezvényeken való szereplését.
 
A „Régi Idők Mezőőrét” Gyöngyös Város Főterén a többi 12 madárijesztővel együtt 5 főből álló szakavatott zsűri bírálta el. Sajnos az ítészek bírálatának rangsorában nem a mi alkotásunk nyerte el a legnagyobb tetszés indexet… A részvételünkért a versenyen kaptunk emléklapot, amit természetesen kifüggesztettük az Idősek Klubja faliújságjára, valamint kaptunk ajándék csomagot is.
 
Madárijesztőnk a Mátrai Szüreti Napok és Fehérbor Fesztivál eseményei, programjai lezárultával az újonnan kialakításra került „Pihenőparkunk” kiegészítője lesz. A szebbnél szebb és fantáziadús műveket természetesen Gyöngyös Város Főterén megtekinthette a kilátogató közönség, valamint aki figyelt, az a Városi Televízió adásában is láthatta.
 
Összességében a Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja tagjai nagyon jól szórakoztak a 2016. évi Mátrai Szüreti Napok és Fehérbor Fesztivál ezen a programján való aktív részvétellel.
 
Borsi Miklós
klubtag
Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja
 

Utoljára frissítve: 2016-09-20 20:24:28

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
Bővebben >>