. Ma György napja van.
Pihenőpark a gyöngyösi Idősek Klubjában
2016-09-13 21:39:45
Pihenőpark a gyöngyösi Idősek Klubjában

Pihenőpark a gyöngyösi Idősek Klubjában

 
A Visonta úti Idősek Klubja tavaly is pályázott és nyert mintegy 300.000 forintot, melyet számítástechnikai eszközök vásárlására fordítottunk. Alkotó alkalmazásukkal a Hírhatár Online és a Gyöngyösi Hírhatár Facebook oldalakon szeretnénk jelenlétünkről és munkánkról, eredményeinkről, valamint nem utolsósorban életünkről ezekkel az eszközökkel még több hírt adni.
 
A tavaly nyert számítástechnikai eszközökkel közvetlenebbül tudjuk aktívan megszervezni közös programjainkat és fenntartani a kapcsolatot más nyugdíjas szervezetekkel. Csak ezekkel tudnak az idősek- és szépkorúak a rohanó napi életben tájékozódni a hírekről, avagy eseményekről. Adott esetben általuk tudnak a Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja tagjai részt venni például az országosan szervezett mosógép- és hűtőgépcsere programban, illetve pl. az Erzsébet/Szép-kártya/utalvány programban is.
 
Idén is pályáztunk az önkormányzati pénzkeretre azzal a céllal, hogy a klub kertjét még alkalmasabbá tegyük közösségi programok lebonyolítására. Ennek összértéke mintegy 260.000 forint volt, amelyből 30.000 forintból önerőből virágoskertet létesítettünk, amelyhez virágadományokkal – még pluszban – hozzájárult az önkormányzat. Kialakításra került bográcsozó hely, amelyhez megvételre kerültek a főzéshez szükséges eszközök is.
 
 
A régebbi lehetőségről sem feledkeztünk meg, így kiegészítésre kerültek a szalonnasütéshez szükséges eszközök is. Ugyanígy nádfedeles napvédő pavilon is beállításra került.
 
 
 
A pályázat megnyerésével és megvalósításával több lehetőség is nyílt a kulturált és vezetett, szervezett szabadidős tevékenységek végrehajtására. A jelenleg – életkoruk és egészségi állapotuk miatt – nehezen mobilizálható idős és szépkorú klubtagok is a szervezett közösségi életben jobban, aktívabban és magasabb színvonalon részt tudnak venni. 
 
A fentiek miatt tervezünk őszre egy klubszintű „Pihenőpark Avatási bográcsozást és szalonnasütést”.
 
A kert, zöldterület – új bográcsozóhely, régi nyársalóhely – aktív kihasználásával jobb és nagyobb lehetőség, tér nyílik más nyugdíjas szervezetekkel való kapcsolattartásra közös rendezvényekkel. Számunkra ez a kapcsolatépítés nagyon fontos, mert kis létszámú – 44 fő – Idősek Klubja révén, a többi, nagyobb létszámú klub nem is tud a létezésünkről.
 
Természetesen vannak már konkrét terveink erre is, melyeknek keretében – például és a teljesség igénye nélkül –  szeretnénk megújítani, feléleszteni kapcsolatunkat a gyöngyössolymosi Idősek Klubjával, kölcsönösség keretében szorosabbra fűzni kapcsolatunk a gyöngyösi Idősek Bentlakásos Otthonával, valamint újonnan megszervezni együttműködésünket az idén alakult gyöngyöspatai Idősek Klubjával.
 
Jó lehetőséget kínál az ismerkedésre a Nyugdíjasok Országos Szövetsége által szervezett – alapvetően számítástechnikán alapuló – Országos Műveltségi Versenyen való részvétel. Ezen a versenyen tavaly a Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja Csapata a 2. helyezést érte el, és az idén két csapatunk is bejutott a döntőbe. Sajnos az idén nem került kiírásra a klubéletet közvetlenül is bemutató országos fotópályázat, melyen tavaly 10 képpel sikerült bemutatkoznunk.
 
Végezetül, de nem utolsó sorban a napvédő pavilonban egyénileg, avagy kiscsoportban is lehetőség nyílt a pihenésre, sziesztázásra, akár nyári meleg, akár a kedvező tavaszi és őszi időjárás körülményei között. Természetesen „alaprendeltetésben” 6 fő társasjátékozhat, kártyázhat, avagy 8 fő beszélgethet a nádtető alatt. Ez a lehetőség korábbról már rendelkezésre áll a klub teraszán is, mint ahogy a pihenésre rendelkezésre áll két éve a pihenőszoba.
 
A felsoroltak pedig összességében – későbbiekben – emelni fogják a Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja összekovácsoló és összetartó erejét, szerepét.
 
A terveink szerint berendezett pihenőparkban megvalósított programjainkról, a tavalyi pályázaton nyert számítástechnikai eszközök segítségével, még több és részletesebb hírünket fogjuk közzétenni a médiában.
 
Összességében a gyöngyösi nyugdíjas szervezetek számára kiírt pályázattal – három párti konszenzussal – Gyöngyös város önkormányzata ismét tanúbizonyságot tett idősbarát tevékenységéről. A Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja tagjai számára nagyobb tér nyílt a pihenőparkban a szabadidő – klubszintű – kulturált eltöltésére, ami gyakorlatilag az ellátási színvonal emelkedését is jelenti az üzemeltető (pályázatot befogadó) Kistérségi Humán Szolgáltató Központ által.
 
Borsi Miklós
klubtag
Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja
 
További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg a...
Bővebben >>