. Ma Andrea napja van.
Vendégségben a gyöngyösi Idősek Klubja
2015-04-28 14:06:32
Vendégségben a gyöngyösi Idősek Klubja

Vendégségben a gyöngyösi Idősek Klubja

 
A rendezvényen először a Kó-Ró Színkör duó kápráztatta el a hallgatóságot megzenésített és prózai versek avatott előadásával, József Attila 110. születésnapja jegyében. A vastaps alig engedte el Őket… Utánuk következett a gyöngyösi, Visonta úti Idősek Klubja tagjainak verses előadása, melyet az idős klubtagok nagy tapsa követett.
 
A költészet napi megemlékezés befejezéséül a gyöngyössolymosi Idősek Klubja tagjai adták elő kedvenc verseiket, melyeket most a mi tapsunk minősített. Különösen tetszett a záró rész, amikor a klubtagok először egyenként mondták el a versrészleteket, majd a végén kórusban idézték a kedvenc versüket. Ez is vastapsot érdemlő előadás volt.
 
Lényegesnek tartom megemlíteni, hogy gyakorlatilag mind a két klub tagjai ezen a napon más kedvenc verset adtak elő, mint a gyöngyösi, Visonta úti Idősek Klubja által rendezett Magyar Költészet Napi rendezvényen. Az aprólékos gondozói felkészítés és a nagy akarás a különböző versek hibátlan előadását eredményezte.
 
 
A jól sikerült verselés után vendégül láttak minket energiával való feltöltődés céljából különböző szendvics falatkákkal.
 
A Magyar Költészet Napi közös verselés ezek után a gyöngyössolymosi Idősek Klubja harmonikásának vezetésével közös nótázásba ment át. Ennek során minden idős klubtag bizonyította, hogy a közös érdeklődési kör és ízlés lehetővé teszi a közös éneklést is.
 
Amikor már a hangulat elérte tetőpontját, elkezdődött a közös tánc. Ennek során hol szólóban, hol párosban, hol körtáncban táncolt mindkét klubnak a tagsága. Szempontként nyilvánult meg, hogy a gondozók és a gondozottak nem hagytak nem táncoló majomszigetet kialakulni, hanem mindenkit táncba vittek.
 
Természetesen a közös tánc végére maradt az ún. vonatozás, melynek során a két idős klub tagsága összekapaszkodva végigjárta a speciális tánccal az Intézmény egész területét.
 
Összességében az idősek klubja tagjai maradandó élményekkel lettek gazdagabbak a Magyar Költészet Napja közös megemlékezésén. A hangulatunkat az sem rontotta el, hogy a buszcsatlakozásra várnia kellett a vendég gyöngyösi Idősek Klubja tagjainak. Az órányi holtidőt fagylaltozással és közös beszélgetéssel töltöttük el.
 
Borsi Miklós
 
További híreink
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Vitézy Dávid szerint öt éven belül megépülhet a vidámpark Budapesten
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szórakoztató központot ígér a budapestieknek – és még közpénz se...
2024-04-18 17:49:40, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tűnnek fel. Nem véletlen, ugyanis ezek már bizonyítottak, tart...
2024-04-12 14:15:10, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Romos és penészes cserelakás, amelyet felajánlott a MÁV az egyik bérlőnek, akinek a szerződését a mini-Dubaj m...
Bővebben >>