. Ma Gedeon napja van.
Vetélkedve okosodtak az ország nyugdíjasai és szépkorúi
2016-02-04 22:55:06
Vetélkedve okosodtak az ország nyugdíjasai és szépkorúi

Vetélkedve okosodtak az ország nyugdíjasai és szépkorúi

 
Ebbe beletartozott, hogy a meglévő, de szunnyadó műveltség a felszínre kerüljön. Ehhez a három fős csapatok számára II. fordulót szerveztek.
 
Az első fordulóban 30 kérdéses tesztlapot kellett kitölteni és beküldeni. A kitöltéshez minden segítség felhasználható volt, így a NYOSZ számítógépes tanfolyamain résztvevők eredményesen szerepeltek, dolgoztak. Megmutathatták, hogy nem voltak haszontalanok és eredmény nélküliek az idősek és szépkorúak számára szervezett központi tanfolyamok. A Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja csapata az elérhető 30 pontból 27-et (90%) szerzett s ezzel bekerült a 6 csapatból álló országos döntőbe.
 
 
A döntőben nem lehetett használni semmiféle segédeszközt, ezért a különböző kérdésekre adandó helyes válasz nem mindig sikerült a csapatnak. Természetesen ezzel a vetélkedő csapatok esélyei egyforma szintre kerültek.
 
Csapatunk az általános kérdésekben a tőle elvárható jó szinten szerepelt, azonban az irodalmi kérdésekre gyakorlatban csak ötletszerűen tudtunk válaszolni. A híres épületekkel, építészettel, festményekkel, szobrokkal, zenével, művészettel, sporttal kapcsolatos kérdésekre szerencsénkre azért sikerült ezekben a kategóriákban is helyes válaszainkkal pontokat szereznünk. Ugyanígy a helyes válaszainkra értékes pontokat kaptunk a napi általános műveltségi kérdésekre.
 
A legnagyobb meglepetésre a Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja 2. helyezést ért el, amiért oklevelet és emléktárgyakat kaptunk. Természetesen az oklevelet azonnal kifüggesztettük az Idősek Klubja faliújságára és az ajándék könyveket is elérhetővé tettük az egész klubtagság számára.
 
 
Tekintettel eredményes szereplésünkre, már most elhatároztuk, hogy a legközelebb szervezett műveltségi vetélkedőn is részt kívánunk venni – lehetőleg több csapattal – a tudomány minden részét ismerő csapattagokból álló team-ekkel.
 
Összességében minden résztvevő nyugdíjas szervezet jól és eredményesen szórakozott a 2015-s vetélkedő sorozaton.
 
A Nyugdíjasok Országos Szövetsége és a Pécsi Tagszervezet nívósan megszervezte ezt az országos vetélkedőt, mely először nagy nyilvánosságot is kapott. Sajnálatos, hogy a későbbiekben ez az érdeklődés – szerintem – kissé alább hagyott akár a versenyzők, akár a szervezők részéről.
 
A Nyugdíjasok Országos Szövetsége 2016. évi rendezvénynaptárában szerencsére már a novemberi döntőt, ezt az országos közérdeklődésre igényt tartó rendezvényt meghirdette.
 
Borsi Miklós
klubtag
Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja
További híreink
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben
Novák Katalin utódját máris hazugságon kapták
Az államelnök apja csak egy szimpla náci szimpatizáns, szélsőjobboldali és antiszemita vidéki ügyvéd volt, nem a kommunista terror ártatlan áldozata – fogalmazott a Hvg36...
2024-03-02 16:17:20, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Március 31-ig kell érvényesíteni a felsőoktatási diákigazolványokat; ahhoz, hogy az érintettek kedvezményesen ...
Bővebben >>