GYÖNGYÖSI HÍRHATÁR - A férfiak világnapját is illően meg kell ünnepelni!

GYÖNGYÖSI HÍRHATÁR
   
 2022.08.16.
 Kedd
Ma Ábrahám napja van.
Holnap Jácint napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2016. 12. 15. 19:57     


A férfiak világnapját is illően meg kell ünnepelni!
Meglepetésben volt része az Idősek Klubja férfi tagjainak Gyöngyösön: a klub hölgy tagjai és gondozói a „hagyományos” május 19-i, Ivó-napi megemlékezés helyett a „hivatalos”, 1999-óta a Karibi-országokban az ENSZ által is támogatott Férfiak Világnapjára szerveztek rendhagyó ünnepséget.

 
A tavaly hagyományteremtő szándékkal bevezetett rendezvényt idén is nem kis meglepetéssel fogadtuk, hiszen olyan ügyesen szervezték meg és gyakorolták be, hogy mi, a klub férfi tagjai ismét nem sejtettünk semmit. Csak utólag gondoltunk bele, hogy amíg mi társasoztunk, beszélgettünk, nota bene kártyáztunk, addig a hölgyek el-el tünedeztek egy kis – gondozó által vezetett szervezési és begyakorlási – időre.
 
A Magyarországon 2009 óta megtartott Nemzetközi Férfinap célja, hogy a férfiak egészségére hívja fel a figyelmet és még jobban kihangsúlyozza a nemek közötti egyenlőséget.
 
A megemlékezés számítógépes zeneszóval kezdődött, melyet – megalapozandó a hangulatot – a klubtagok folyamatosan növekvő számú és erejű éneke is kísért. Ezt követte a klubvezetői megnyitó, mely „képbe helyezett” minket a Férfiak Világnapja történetével. Ezután az Idősek Klubja hölgyeinek aktív magja – a 86 éves Oszlács Mihályné, Margó néni vezetésével – nagyon szépen, meghatóan és szívhez szólóan köszöntötték a férfiakat, minket, az ünnepelteket. Változatosak, szívet-lelket gyönyörködtetőek – néha kicsit mulatságosak – voltak a versek, mondókák.
 
Fokozandó a hangulatot – a szőlő és bor városában – nem maradhatott el a klub férfi tagjainak adott feldíszített üveg bor sem. Ehhez mindenki kapott – Kovács Józsefné, Erzsike néni által - külön erre a napra készített két darab kötött virágot, melyet szinte minden ünnepelt azonnal a hajtókájára és az üveg borára tűzött. Nagyon meghatottan és megilletődötten vettük át az ajándékokat az ilyenkor „megszokott” jókívánságokkal és puszikkal egyetemben.
 
 
 
Kialakult egy meghitt és pátoszos légkör, melyre jellemző volt, hogy a rendezvény vége nem az ajándékok átadása volt, hanem a magnetofonról lejátszott, idős- és szépkorú klubtagok életkoruk által jól ismert számok több mint egy órás hallgatása és közös éneklése volt. A hangulatot jól illusztrálja, hogy a közös éneklésbe lassan, de fokozatosan bekapcsolódtak a klub addig csak hallgatóságként résztvevő többi – kissé inaktív – tagjai is. Eközben – mind a hölgyek, mind a férfiak – el-elmerengve, bepárásodó és könnybelábadó szemmel gondoltak vissza az addigi/eddigi életükre, illetve életük párjára.
 
Azt, hogy milyen jól és pontosan, fontosan volt megszervezve a megemlékező ünnepség, jól illusztrálja, hogy gyakorlatilag minden klubtag félrerakta különféle problémáit, valamint kifogásait és jelen volt a rendezvényen. Hiányzás, avagy távollét csak egészségi okokból volt. Gyakorlatilag teljes volt a klub létszáma, ami ez évi klubrendezvényeinken már lassan megszokottá vált.
 
Összességében a Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja tagjai örömmel és jól szórakoztak a klub második Férfiak Világnapi ünnepi megemlékezésén. Ez a rendezvény is jól példázta azt, hogy az Idősek Klubja milyen aktív életet él, és nem utolsósorban még jobban, erősebben összekovácsolta a klub idős- és szépkorú, női és férfi tagjait.
 
Borsi Miklós
klubtag
Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja
 

További hírek

  Pénzmosodának nézték Sarka Kata és Rogán-Gaál Cecília profitbányáját
2022. 08. 13. 21:59 hirhatar.hu
  Tuzson Bence szerint a „bacon” szó a Bakonyból ered
2022. 08. 13. 21:59 hirhatar.hu
  Tovább csökken a Fidesz támogatottsága
2022. 08. 13. 21:59 hirhatar.hu
  Valótlanul vádolták a DK-s politikust – kíméletlen helyreigazítást kellett közölnie a 168.hu portálnak
2022. 08. 10. 17:08 hirhatar.hu
  Az ész megáll – kis közéleti színes hír
2022. 08. 10. 17:08 hirhatar.hu
  A gyerekeik jövője miatt aggódnak – már 50 000-en bejelentkezek a Kossuth téri tüntetésre
2022. 08. 10. 17:08 hirhatar.hu
  Az élet mégis szép, kezdődik a Sziget!
2022. 08. 09. 19:33 hirhatar.hu
  Legnagyobb terület – legkedvezőbb áron – 2.
2022. 08. 08. 10:22 hirhatar.hu
  Diktatúrában nem táncikálunk
2022. 08. 07. 13:25 hirhatar.hu
  Jóléti vízfelületként bevezették a Balatont a jegybank balatonakarattyai konferenciaközpontjához
2022. 08. 07. 13:25 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport