GYÖNGYÖSI HÍRHATÁR - Anyák napja Gyöngyösön: másodikosok köszöntötték az időseket

GYÖNGYÖSI HÍRHATÁR
   
 2019.03.23.
 Szombat
Ma Beáta napja van.
Holnap Emőke napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2016. 05. 17. 09:38     


Anyák napja Gyöngyösön: másodikosok köszöntötték az időseket
Az év talán legszebb és legbensőségesebb napja a május első vasárnapján tartandó anyák napja, mert ezen a napon köszönti mindenki a maga módján pátoszosan az édesanyját, nagyanyját, dédnagyanyját. Ezt az ünnepet hagyományosan, minden évben a gyöngyösi, Visonta úti Idősek Klubja is megtartja.

Az édesanyák megünneplésének története az ókori Görögországba nyúlik vissza, majd a történelem során később is voltak olyan ünnepek, amikor az anyákat köszöntötték. Angliában az 1600-as években az ünnep keresztény vallási színezetet is kapott. Az Egyesült Államokban először 1872-ben ünnepelték meg Bostonban az anyák napját, mely napot 1914-ben hivatalos ünneppé nyilvánították. A gondolatot a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt vezetői karolták fel Magyarországon, és a legelső anyák napi ünnepséget 1925. március 8-án a MÁV gépgyár foglalkoztatójában tartották.
 
Az idei anyák napi megemlékezést is nagyon várta a klub egész tagsága. Ezt tükrözte, hogy több alkalommal is kérdeztük a dolgozókat a megemlékezés idejéről, rendjéről, módjáról. Gyakorlatilag minden klubtag úgy rendezte egyéni elfoglaltságát, hogy részt vehessen ezen az eseményen.
 
Amikor eljött a megemlékezés napja, a meghatott anyákat, nagyanyákat, dédnagyanyákat – az idős és szépkorú klubtagokat – a gyöngyösi Egressy Béni Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 2. a. osztályos tanulói köszöntötték. A nagy átéléssel előadott ének, vers, és próza bensőséges hangulatot teremtett. A meghitt hangulatot emelte a színvonalas előadás, mely hűen tükrözte az anyák napjának az emberek életében elfoglalt helyét és szerepét. A klubtagok mindegyike meghatódott és könnybe lábadt a szeme, ahogy a kisiskolások igyekezetét és odaadását nézték, mellyel megadták a gyermeki tiszteletet számunkra.
 
 
A rendezvény csúcspontja volt, amikor a kisiskolások mindenkinek átadták az általuk készített piros szívecskét. Kapott minden idős és szépkorú anya, nagymama, dédnagymama, valamint kuriózumként apa, nagyapa, dédnagyapa – ami még jobban meghatotta az összes klubtagot. Beteljesítette az élményt, hogy az Idősek Klubja női dolgozóit sem felejtették ki a kisiskolások a piros szívecskés köszöntésből. Természetesen mindegyikünknek eszébe jutott saját gyereke és az Ő (saját) köszöntésük. Úgy éreztük, hogy egy nagy családban vagyunk, ahol a gyerekek a kisiskolások és a szülők a klubtagság, a dolgozók.
 
A meghatottságtól nehezen találva a szavakat köszöntük meg a kisiskolások - Túri Klára osztályfőnök által vezetett és betanított - előadását és szerényen megvendégeltük Őket. A gyerekek ebédkor elfogyasztott teasüteményekkel pótolták a nagy igyekezetben elhasznált energiát.
 
Napjainkban sajnos az eredeti elképzeléshez képest az élő és elhunyt anyák tisztelete, az ő ünneplésük eltolódott az ajándékozás, üzletesedés irányába, ezért üdítő színfolt az élet színpadán a kisiskolások még őszinte köszöntése.
 
Összességében a bensőséges, meghitt hangulatú rendezvényen a hagyományokhoz hűen magas színvonalú ünnepségen a gyöngyösi, Visonta úti Idősek Klubja összes – idős és szépkorú tagja méltóképpen emlékezett meg az év talán legszebb és legbensőségesebb ünnepéről.
 
Borsi Miklós
klubtag
Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja

További hírek

  Médiacézárok: Rogán Cecília és Sarka Kata felvásárolta Kasza Tibi bulvárlapját
2019. 03. 22. 15:01 hirhatar.hu
  A polgármester mindösze egy bábfigura - a NER-cunami és az üzleti érdek mindent visz Keszthelyen
2019. 03. 22. 15:01 hirhatar.hu
  Mészáros Lőrinc méltó helyére került egy feketelistás kelet-(balkán)európai rangsorban is
2019. 03. 22. 15:00 hirhatar.hu
  Egészségügyi válsághelyzet kihirdetését követeli a DK
2019. 03. 21. 13:44 hirhatar.hu
  Nyolc hónap letöltendő börtönbüntetés a baltával agyonvert kutyáért
2019. 03. 21. 09:53 hirhatar.hu
  Ha egy üzlet beindul: Orbán után Kövért is szénné alázták
2019. 03. 21. 09:53 hirhatar.hu
  Csirkebél jóslások és a néppárti sziklák szülte egér: bár puhára, de pofára esett Orbán
2019. 03. 20. 19:00 hirhatar.hu
  Sokk a színházi szakmában – botrány, tiltakozás az idei politikaszagú díjazottak miatt
2019. 03. 20. 10:29 hirhatar.hu
  Büntet, kitilt, morog – Kövér László és az ámokfutás
2019. 03. 20. 10:29 hirhatar.hu
  Két és félmilliárdot fizetne a Fidesz Lamperth Mónika fejéért
2019. 03. 19. 10:44 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport