GYÖNGYÖSI HÍRHATÁR - Anyák napja Gyöngyösön: másodikosok köszöntötték az időseket

GYÖNGYÖSI HÍRHATÁR
   
 2019.01.23.
 Szerda
Ma Zelma napja van.
Holnap Timót napja lesz.
   EUR árfolyam
   </R Ft
   CHF árfolyam
   </R Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2016. 05. 17. 09:38     


Anyák napja Gyöngyösön: másodikosok köszöntötték az időseket
Az év talán legszebb és legbensőségesebb napja a május első vasárnapján tartandó anyák napja, mert ezen a napon köszönti mindenki a maga módján pátoszosan az édesanyját, nagyanyját, dédnagyanyját. Ezt az ünnepet hagyományosan, minden évben a gyöngyösi, Visonta úti Idősek Klubja is megtartja.

Az édesanyák megünneplésének története az ókori Görögországba nyúlik vissza, majd a történelem során később is voltak olyan ünnepek, amikor az anyákat köszöntötték. Angliában az 1600-as években az ünnep keresztény vallási színezetet is kapott. Az Egyesült Államokban először 1872-ben ünnepelték meg Bostonban az anyák napját, mely napot 1914-ben hivatalos ünneppé nyilvánították. A gondolatot a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt vezetői karolták fel Magyarországon, és a legelső anyák napi ünnepséget 1925. március 8-án a MÁV gépgyár foglalkoztatójában tartották.
 
Az idei anyák napi megemlékezést is nagyon várta a klub egész tagsága. Ezt tükrözte, hogy több alkalommal is kérdeztük a dolgozókat a megemlékezés idejéről, rendjéről, módjáról. Gyakorlatilag minden klubtag úgy rendezte egyéni elfoglaltságát, hogy részt vehessen ezen az eseményen.
 
Amikor eljött a megemlékezés napja, a meghatott anyákat, nagyanyákat, dédnagyanyákat – az idős és szépkorú klubtagokat – a gyöngyösi Egressy Béni Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 2. a. osztályos tanulói köszöntötték. A nagy átéléssel előadott ének, vers, és próza bensőséges hangulatot teremtett. A meghitt hangulatot emelte a színvonalas előadás, mely hűen tükrözte az anyák napjának az emberek életében elfoglalt helyét és szerepét. A klubtagok mindegyike meghatódott és könnybe lábadt a szeme, ahogy a kisiskolások igyekezetét és odaadását nézték, mellyel megadták a gyermeki tiszteletet számunkra.
 
 
A rendezvény csúcspontja volt, amikor a kisiskolások mindenkinek átadták az általuk készített piros szívecskét. Kapott minden idős és szépkorú anya, nagymama, dédnagymama, valamint kuriózumként apa, nagyapa, dédnagyapa – ami még jobban meghatotta az összes klubtagot. Beteljesítette az élményt, hogy az Idősek Klubja női dolgozóit sem felejtették ki a kisiskolások a piros szívecskés köszöntésből. Természetesen mindegyikünknek eszébe jutott saját gyereke és az Ő (saját) köszöntésük. Úgy éreztük, hogy egy nagy családban vagyunk, ahol a gyerekek a kisiskolások és a szülők a klubtagság, a dolgozók.
 
A meghatottságtól nehezen találva a szavakat köszöntük meg a kisiskolások - Túri Klára osztályfőnök által vezetett és betanított - előadását és szerényen megvendégeltük Őket. A gyerekek ebédkor elfogyasztott teasüteményekkel pótolták a nagy igyekezetben elhasznált energiát.
 
Napjainkban sajnos az eredeti elképzeléshez képest az élő és elhunyt anyák tisztelete, az ő ünneplésük eltolódott az ajándékozás, üzletesedés irányába, ezért üdítő színfolt az élet színpadán a kisiskolások még őszinte köszöntése.
 
Összességében a bensőséges, meghitt hangulatú rendezvényen a hagyományokhoz hűen magas színvonalú ünnepségen a gyöngyösi, Visonta úti Idősek Klubja összes – idős és szépkorú tagja méltóképpen emlékezett meg az év talán legszebb és legbensőségesebb ünnepéről.
 
Borsi Miklós
klubtag
Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja

További hírek

  Rendszerváltást!; De hogyan – s főként kikkel
2019. 01. 22. 10:05 hirhatar.hu
  Váratlan ellenzéki siker: a MÁV nem alkalmazza a „rabszolgatörvényt”
2019. 01. 22. 10:05 hirhatar.hu
  Nem zokogunk, de már nem barátok a Jobbik és a Hír TV
2019. 01. 22. 10:05 hirhatar.hu
  Az ügyészség megint a kormány oldalára állt – az ellenzéki képviselők ellen nyomoznak
2019. 01. 21. 17:44 hirhatar.hu
  Egy volt belőle, és most már majd annyi se lesz – rendhagyó búcsú Vajnától
2019. 01. 21. 14:30 hirhatar.hu
  Újabb NER-gyöngyszem a kórházi rohadásról
2019. 01. 21. 12:20 hirhatar.hu
  Kubatov nem akarja Hosszú Katinkát a Ferencváros klubjában látni
2019. 01. 20. 12:24 hirhatar.hu
  Bayer Zsoltot kiütötte a 18 éves diáklány
2019. 01. 20. 12:24 hirhatar.hu
  Meghalt Andy Vajna
2019. 01. 20. 11:55 hirhatar.hu
  Németh Szilárdot vérereklyével díjazták
2019. 01. 19. 15:01 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport