GYÖNGYÖSI HÍRHATÁR - E-mailek, színezők és a hervadást meggátló locsolkodás színesítette a húsvétot az idősek klubjában

GYÖNGYÖSI HÍRHATÁR
   
 2019.03.23.
 Szombat
Ma Beáta napja van.
Holnap Emőke napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2017. 04. 21. 12:23     


E-mailek, színezők és a hervadást meggátló locsolkodás színesítette a húsvétot az idősek klubjában
A locsolkodás magyar húsvéti hagyomány. E szokás szerint húsvét hétfőn hajnaltól kezdve a fiúk vízzel, újabban csak illatos kölnivel locsolják meg az ismerős lányokat. A szokás kiegészült azzal, hogy a meglocsolt lányok másnap szintén meglocsolják az őket köszöntő férfiakat.

 
A tudományos technikai forradalom lehetővé tette ezt kiegészítendő az emailban küldött írásos üdvözleteket. Ez utóbbira már a klubnak is lehetősége nyílt az önkormányzati pályázaton nyert pénzen vásárolt számítógépekkel. Ezeknek a fényében készült a Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja idős és szépkorú férfi klubtagsága a jeles ünnepre.
 
Előzetesen emailben köszöntöttük a város grémiumát, polgármesterét, alpolgármestereit, jegyzőjét és rajtuk keresztül az önkormányzat minden dolgozóját és családtagjaikat. Természetesen nem maradhatott ki a képviselő testület három frakcióvezetője és általuk a frakciótagok sem. Szintén köszöntöttük emailben a Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubját fenntartó Gyöngyös Körzete Kistérsége Többcélú Társulás, valamint az üzemeltető Kistérségi Humán Szolgáltató Központ vezetőit és tagjait, dolgozóit. Ugyanígy – emailben – köszöntöttük a Nyugdíjasok Országos Szövetsége, valamint a Nyugdíjasok Heves Megyei Szövetsége társnyugdíjas szervezeteit, természetesen a szövetségek vezetőit is.
 
Addig a két napig, míg a férfi klubtagok azon gondolkodtak, hogy kiket köszöntsön a Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja tagsága és dolgozói emailben, a hölgy klubtagok különböző ábrákat színeztek, festettek. A Google segítségével előállított – pl. tojás, nyuszi, kiscsibe – körvonalakat nagy igyekezettel töltötték meg saját elképzelés szerinti és színű tartalommal. Természetesen minden alkotó büszke volt a művére, és mint a „nagyok”, saját szignójával is ellátta annak hátán. A legnagyobb meglepetés ezután következett: az alkotásokat gondozóink két hungarocell lapra applikálták és jól látható helyen – a társalgóban – kifüggesztették a falra. Ezután következett a találgatás, hogy melyiket ki készítette, alkotta.
 
 
 
A locsolási szertartás húsvét keddi végrehajtására az Idősek Klubja minden tagja ünneplőbe öltözött és elkezdődött az illatos kölnivel, avagy parfümmel történő húsvéti locsolkodás. A klubtag férfiak – ki-ki tudása és képessége szerint – verses rigmusos mondókákkal köszöntötték a női klubtagokat és a klub dolgozóit. Ezt követte a „hervadást meggátló” locsolás, melynek során volt olyan locsoló, aki hagyományosan üveges kölnivízzel és volt olyan is aki – haladva a korral – spray-vel locsolt. A klubtag hölgyek szívesen vették a köszöntést és színes tojásokkal, valamint az elmaradhatatlan puszival „honorálták” erőfeszítésünket.
 
Összességében a Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja tagja a tavalyihoz hasonlóan színesen megadta a módját húsvéti hagyományoknak.
 
Borsi Miklós
klubtag
Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja

További hírek

  Médiacézárok: Rogán Cecília és Sarka Kata felvásárolta Kasza Tibi bulvárlapját
2019. 03. 22. 15:01 hirhatar.hu
  A polgármester mindösze egy bábfigura - a NER-cunami és az üzleti érdek mindent visz Keszthelyen
2019. 03. 22. 15:01 hirhatar.hu
  Mészáros Lőrinc méltó helyére került egy feketelistás kelet-(balkán)európai rangsorban is
2019. 03. 22. 15:00 hirhatar.hu
  Egészségügyi válsághelyzet kihirdetését követeli a DK
2019. 03. 21. 13:44 hirhatar.hu
  Nyolc hónap letöltendő börtönbüntetés a baltával agyonvert kutyáért
2019. 03. 21. 09:53 hirhatar.hu
  Ha egy üzlet beindul: Orbán után Kövért is szénné alázták
2019. 03. 21. 09:53 hirhatar.hu
  Csirkebél jóslások és a néppárti sziklák szülte egér: bár puhára, de pofára esett Orbán
2019. 03. 20. 19:00 hirhatar.hu
  Sokk a színházi szakmában – botrány, tiltakozás az idei politikaszagú díjazottak miatt
2019. 03. 20. 10:29 hirhatar.hu
  Büntet, kitilt, morog – Kövér László és az ámokfutás
2019. 03. 20. 10:29 hirhatar.hu
  Két és félmilliárdot fizetne a Fidesz Lamperth Mónika fejéért
2019. 03. 19. 10:44 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport