GYÖNGYÖSI HÍRHATÁR - E-mailek, színezők és a hervadást meggátló locsolkodás színesítette a húsvétot az idősek klubjában

GYÖNGYÖSI HÍRHATÁR
   
 2019.06.26.
 Szerda
Ma János napja van.
Holnap László napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   /Rate& Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2017. 04. 21. 12:23     


E-mailek, színezők és a hervadást meggátló locsolkodás színesítette a húsvétot az idősek klubjában
A locsolkodás magyar húsvéti hagyomány. E szokás szerint húsvét hétfőn hajnaltól kezdve a fiúk vízzel, újabban csak illatos kölnivel locsolják meg az ismerős lányokat. A szokás kiegészült azzal, hogy a meglocsolt lányok másnap szintén meglocsolják az őket köszöntő férfiakat.

 
A tudományos technikai forradalom lehetővé tette ezt kiegészítendő az emailban küldött írásos üdvözleteket. Ez utóbbira már a klubnak is lehetősége nyílt az önkormányzati pályázaton nyert pénzen vásárolt számítógépekkel. Ezeknek a fényében készült a Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja idős és szépkorú férfi klubtagsága a jeles ünnepre.
 
Előzetesen emailben köszöntöttük a város grémiumát, polgármesterét, alpolgármestereit, jegyzőjét és rajtuk keresztül az önkormányzat minden dolgozóját és családtagjaikat. Természetesen nem maradhatott ki a képviselő testület három frakcióvezetője és általuk a frakciótagok sem. Szintén köszöntöttük emailben a Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubját fenntartó Gyöngyös Körzete Kistérsége Többcélú Társulás, valamint az üzemeltető Kistérségi Humán Szolgáltató Központ vezetőit és tagjait, dolgozóit. Ugyanígy – emailben – köszöntöttük a Nyugdíjasok Országos Szövetsége, valamint a Nyugdíjasok Heves Megyei Szövetsége társnyugdíjas szervezeteit, természetesen a szövetségek vezetőit is.
 
Addig a két napig, míg a férfi klubtagok azon gondolkodtak, hogy kiket köszöntsön a Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja tagsága és dolgozói emailben, a hölgy klubtagok különböző ábrákat színeztek, festettek. A Google segítségével előállított – pl. tojás, nyuszi, kiscsibe – körvonalakat nagy igyekezettel töltötték meg saját elképzelés szerinti és színű tartalommal. Természetesen minden alkotó büszke volt a művére, és mint a „nagyok”, saját szignójával is ellátta annak hátán. A legnagyobb meglepetés ezután következett: az alkotásokat gondozóink két hungarocell lapra applikálták és jól látható helyen – a társalgóban – kifüggesztették a falra. Ezután következett a találgatás, hogy melyiket ki készítette, alkotta.
 
 
 
A locsolási szertartás húsvét keddi végrehajtására az Idősek Klubja minden tagja ünneplőbe öltözött és elkezdődött az illatos kölnivel, avagy parfümmel történő húsvéti locsolkodás. A klubtag férfiak – ki-ki tudása és képessége szerint – verses rigmusos mondókákkal köszöntötték a női klubtagokat és a klub dolgozóit. Ezt követte a „hervadást meggátló” locsolás, melynek során volt olyan locsoló, aki hagyományosan üveges kölnivízzel és volt olyan is aki – haladva a korral – spray-vel locsolt. A klubtag hölgyek szívesen vették a köszöntést és színes tojásokkal, valamint az elmaradhatatlan puszival „honorálták” erőfeszítésünket.
 
Összességében a Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja tagja a tavalyihoz hasonlóan színesen megadta a módját húsvéti hagyományoknak.
 
Borsi Miklós
klubtag
Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja

További hírek

  Az istenhívő Márki-Zay Péter szerint a gyerek verve – is - jó
2019. 06. 25. 13:44 hirhatar.hu
  A Liget-projekt és a MOL-torony építésének leállítását kéri az UNESCO
2019. 06. 25. 13:44 hirhatar.hu
  Nem ajánlja Gyurcsány Karácsonyt - a DK feljelentést tesz választási csalás miatt
2019. 06. 25. 13:44 hirhatar.hu
  A szakmában alig jegyzett „kurultájossal” számoltatnák fel a Természettudományi Múzeumot
2019. 06. 24. 15:06 hirhatar.hu
  Magasról tojtak a nézők a 60 milliónyi közpénzzel kitömött Rogánné-féle húsmustrára
2019. 06. 24. 15:06 hirhatar.hu
  Sir Elton John becsületrendet kapott Macrontól
2019. 06. 24. 15:06 hirhatar.hu
  Budapest sorsa marad, hogy együtt éljen a bűnnel és az alvilággal...?
2019. 06. 23. 15:23 hirhatar.hu
  Egy tonna kukoricát nyerhet az a gazda, akinél a legtöbb füsti fecske fészkel
2019. 06. 23. 15:23 hirhatar.hu
  Még hogy nem szereti a sajtót a kormány: 4 csillagos szállodában 3 napig masszírozta a kiválasztottakat
2019. 06. 23. 15:23 hirhatar.hu
  Mészáros Lőrinc már rég fente rá a fogát - eladják a Gellért Szállót
2019. 06. 22. 14:41 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport