GYÖNGYÖSI HÍRHATÁR - Eseménydús október a gyöngyösi Idősek Klubjában

GYÖNGYÖSI HÍRHATÁR
   
 2018.01.22.
 Hétfő
Ma Vince napja van.
Holnap Zelma napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2017. 11. 14. 19:00     


Eseménydús október a gyöngyösi Idősek Klubjában
Az októberi hónapban a Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja tagjai nem tétlenkedtek és aktívan töltötték az „indián nyár” időtartamát is.

 
1. Október 4-én megemlékeztünk az Idősek Napjáról
 
Az idősek klubjában – helyben – köszöntött minket Hiesz György polgármester, Kévés Tamás alpolgármester és Maka Piroska, a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ igazgatója. Az „Idősbarát Polgármester” címet tavaly elnyert polgármester elmondta, hogy a grémium továbbra sem engedi el a város idősei és szépkorúi kezét, melyet több példával illusztrált. Megígérte, hogy a városban és vonzáskörzetében nem lesz, nem lehet ellátatlan, rászoruló nyugdíjas. Kedves emlékként kaptunk törtfehér rózsát és Dr. Végh Attila képviselőtől egy időseket és szépkorúakat köszöntő verset.
 
2. Október 4-én részt vettünk a Városi Idősek Napi Ünnepségen
 
Az ENSZ 46. Közgyűlése 1991. decemberében nyilvánította minden év október 1-jét az Idősek Világnapjává. 1997 óta megemlékezik Gyöngyös városa az idős- és szépkorúakról a Gyöngyösi Kulturális és Közgyűjteményi Központ Mátra Művelődési Központban tartott központi ünnepséggel. Hatodik éve ugyanezen a rendezvényen köszöntik az 50-60-70. házassági évfordulójukat ünneplő párokat. Erre az ünnepségre kaptunk ismét meghívót a Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja tagjai Hiesz Györgytől, a város polgármesterétől, egyben a rendezvény fővédnökétől, külön írásban is. Tekintettel arra, hogy a rendezvény tavaly nagy sikert aratott, minden klubtag megpróbálta félrerakni vélt vagy valós elfoglaltságát és nagy érdeklődéssel vett részt – összesen 25 fő – a városi ünnepségen.
 
 
 
 
3. Október 10-én felköszöntöttek az iskolások Idősek Napjára
 
Az Egressy Béni Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 4. a osztályos tanulói immár hagyományosan köszöntötték a Klub idős- és szépkorú tagjait. A Túri Klára osztályfőnök által betanított előadás – vers, próza, mondóka, ének – olyannyira tetszett a klubtagoknak, hogy könnybelábadó szemekkel úgy éreztük, mintha egy nagy család lennénk, ahol a kisiskolások az unokáink, mi pedig a déd- vagy nagyszüleik vagyunk.
 
4. Október 11-én megrendeztük az Idősek Sportnapját
 
A gyöngyösi önkormányzat nyugdíjas szervezetek részére kiírt pályázatán az Idősek Klubja nyert 300 ezer forintot a járási idősklubok számára „Nem csak Húszéveseké a világ” szenior játék- és sportvetélkedő rendezésére. A meghívásunkat öt idősklub fogadta el és a nemes „vetélkedőn” – melyen a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ dolgozói aktívan közreműködtek – összességében 7 csapat indult. Az Idősek Klubja csapata a megtisztelő 3. helyezést érte el.
 
5. Október 12-én részt vettünk az Országos Műveltségi Vetélkedőn
 
A Nyugdíjasok Országok Szövetsége harmadik alkalommal rendezte meg a nyugdíjas szervezetek részére az Országos Műveltségi Vetélkedőjét. Az induló 16 szervezet közül a döntőben a megtisztelő 6. helyezést érte el csapatunk. Elhatároztuk, hogy jövőre is – lehetőségeinkhez képest – részt veszünk ezen nagy volumenű vetélkedőn.
 
6. Megemlékeztünk az 1956. október 23-i forradalom és szabadságharc 61., valamint az III. köztársaság kikiáltásának 28. évfordulójáról
 
Idén is – a hagyományainknak megfelelően – megemlékeztünk ezekről az évfordulókról. Ezúttal egy kicsit másként és szubjektíven, a legfrissebb kutatási (archív) adatok felhasználásával folyt le az ünnepség. A rendezvény mindenkiben – eltérő – benyomásokat keltett attól függően, hogy csak „időskorúként” tanult vagy hallott, avagy „szépkorúként” aktív-passzív résztvevője volt a történelmi eseményeknek.
 
Borsi Miklós
klubtag
Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja

További hírek

  Kéri: A legbrutálisabb Fidesz-korszak következhet, ha nyernek
2018. 01. 21. 15:01 hirhatar.hu
  Csúnya szavak, de világos gondolatok: Soros György esete Gulyás Gergellyel
2018. 01. 21. 14:00 hirhatar.hu
  A Fidesz változatlan, az MSZP és a Jobbik elmozdult a mélypontról
2018. 01. 21. 12:35 hirhatar.hu
  És ez nem vicc: önkénteseket keresnek Wittner Mária alá
2018. 01. 20. 14:00 hirhatar.hu
  „Ki nem ugrál, Balog Zoltán, hej, hej!" – több ezer diák vonult utcára péntek délután
2018. 01. 20. 13:00 hirhatar.hu
  Nem jött ki a mentő az utcán heverő magatehetetlen rászorulóhoz
2018. 01. 20. 12:38 hirhatar.hu
  A Mészáros-gyerekek is a saját lábunkon állnak – nicsak!; 1,5 milliárdos beruházást nyertek
2018. 01. 19. 15:00 hirhatar.hu
  Édesszájú Semjén a kis Micimackó – de miért a mi pénzünkön..?
2018. 01. 19. 12:06 hirhatar.hu
  Illegálisan berepült egy kisgép: A magyar légierő a helyi csősztől tudta meg
2018. 01. 19. 11:15 hirhatar.hu
  Gyurcsány már nem zárja ki, hogy elfogadnák Karácsonyt miniszterelnöknek
2018. 01. 18. 16:01 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport