GYÖNGYÖSI HÍRHATÁR - Eseménydús október a gyöngyösi Idősek Klubjában

GYÖNGYÖSI HÍRHATÁR
   
 2018.12.16.
 Vasárnap
Ma Etelka napja van.
Holnap Lázár napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2017. 11. 14. 19:00     


Eseménydús október a gyöngyösi Idősek Klubjában
Az októberi hónapban a Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja tagjai nem tétlenkedtek és aktívan töltötték az „indián nyár” időtartamát is.

 
1. Október 4-én megemlékeztünk az Idősek Napjáról
 
Az idősek klubjában – helyben – köszöntött minket Hiesz György polgármester, Kévés Tamás alpolgármester és Maka Piroska, a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ igazgatója. Az „Idősbarát Polgármester” címet tavaly elnyert polgármester elmondta, hogy a grémium továbbra sem engedi el a város idősei és szépkorúi kezét, melyet több példával illusztrált. Megígérte, hogy a városban és vonzáskörzetében nem lesz, nem lehet ellátatlan, rászoruló nyugdíjas. Kedves emlékként kaptunk törtfehér rózsát és Dr. Végh Attila képviselőtől egy időseket és szépkorúakat köszöntő verset.
 
2. Október 4-én részt vettünk a Városi Idősek Napi Ünnepségen
 
Az ENSZ 46. Közgyűlése 1991. decemberében nyilvánította minden év október 1-jét az Idősek Világnapjává. 1997 óta megemlékezik Gyöngyös városa az idős- és szépkorúakról a Gyöngyösi Kulturális és Közgyűjteményi Központ Mátra Művelődési Központban tartott központi ünnepséggel. Hatodik éve ugyanezen a rendezvényen köszöntik az 50-60-70. házassági évfordulójukat ünneplő párokat. Erre az ünnepségre kaptunk ismét meghívót a Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja tagjai Hiesz Györgytől, a város polgármesterétől, egyben a rendezvény fővédnökétől, külön írásban is. Tekintettel arra, hogy a rendezvény tavaly nagy sikert aratott, minden klubtag megpróbálta félrerakni vélt vagy valós elfoglaltságát és nagy érdeklődéssel vett részt – összesen 25 fő – a városi ünnepségen.
 
 
 
 
3. Október 10-én felköszöntöttek az iskolások Idősek Napjára
 
Az Egressy Béni Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 4. a osztályos tanulói immár hagyományosan köszöntötték a Klub idős- és szépkorú tagjait. A Túri Klára osztályfőnök által betanított előadás – vers, próza, mondóka, ének – olyannyira tetszett a klubtagoknak, hogy könnybelábadó szemekkel úgy éreztük, mintha egy nagy család lennénk, ahol a kisiskolások az unokáink, mi pedig a déd- vagy nagyszüleik vagyunk.
 
4. Október 11-én megrendeztük az Idősek Sportnapját
 
A gyöngyösi önkormányzat nyugdíjas szervezetek részére kiírt pályázatán az Idősek Klubja nyert 300 ezer forintot a járási idősklubok számára „Nem csak Húszéveseké a világ” szenior játék- és sportvetélkedő rendezésére. A meghívásunkat öt idősklub fogadta el és a nemes „vetélkedőn” – melyen a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ dolgozói aktívan közreműködtek – összességében 7 csapat indult. Az Idősek Klubja csapata a megtisztelő 3. helyezést érte el.
 
5. Október 12-én részt vettünk az Országos Műveltségi Vetélkedőn
 
A Nyugdíjasok Országok Szövetsége harmadik alkalommal rendezte meg a nyugdíjas szervezetek részére az Országos Műveltségi Vetélkedőjét. Az induló 16 szervezet közül a döntőben a megtisztelő 6. helyezést érte el csapatunk. Elhatároztuk, hogy jövőre is – lehetőségeinkhez képest – részt veszünk ezen nagy volumenű vetélkedőn.
 
6. Megemlékeztünk az 1956. október 23-i forradalom és szabadságharc 61., valamint az III. köztársaság kikiáltásának 28. évfordulójáról
 
Idén is – a hagyományainknak megfelelően – megemlékeztünk ezekről az évfordulókról. Ezúttal egy kicsit másként és szubjektíven, a legfrissebb kutatási (archív) adatok felhasználásával folyt le az ünnepség. A rendezvény mindenkiben – eltérő – benyomásokat keltett attól függően, hogy csak „időskorúként” tanult vagy hallott, avagy „szépkorúként” aktív-passzív résztvevője volt a történelmi eseményeknek.
 
Borsi Miklós
klubtag
Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja

További hírek

  Múltidéző: Még csak 49 éves lenne az első Miss Hungary
2018. 12. 15. 14:08 hirhatar.hu
  Botka beleáll: A rabszolgatörvény elleni bojkottra szólítja az önkormányzatokat
2018. 12. 15. 12:05 hirhatar.hu
  Veszprém mellett döntöttek
2018. 12. 15. 02:12 pecsi-hirhatar.hu
  Jászapáti Petra magát is meglepte a győzelmével
2018. 12. 14. 20:58 szegedi-hirhatar.hu
  Pintér: A demokráciát rendbontók zavarták meg
2018. 12. 14. 16:34 hirhatar.hu
  Bródy nemzetközi antifasiszta díjat kap Rómában
2018. 12. 14. 16:23 hirhatar.hu
  Brutálisabb jövőt jósol, mint a rabszolgatörvény a felállítandó közigazgatási bíróság
2018. 12. 14. 16:13 hirhatar.hu
  Míg az utcára figyelünk, történt egyéb botrány is a törvényhozásban
2018. 12. 14. 16:13 hirhatar.hu
  Felébredt Szili Katalin is és megnyugtatta a kárpátaljai magyarságot, hogy mellette áll
2018. 12. 13. 13:03 hirhatar.hu
  Böjte atya nem a kemény migránsoktól fél, hanem a puha keresztényektől
2018. 12. 13. 13:03 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport