GYÖNGYÖSI HÍRHATÁR - Generációk találkozása - kisiskolások tisztelegtek az idősek előtt

GYÖNGYÖSI HÍRHATÁR
   
 2019.03.23.
 Szombat
Ma Beáta napja van.
Holnap Emőke napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2016. 10. 15. 19:36     


Generációk találkozása - kisiskolások tisztelegtek az idősek előtt
Az ENSZ 46. Közgyűlése 1991 decemberében nyilvánította minden év október 01-ét az Idősek Világnapjává. Azóta – legalább – ezen a napon megkülönböztetett figyelem irányul a világon az idősek- és szépkorúak felé.

 
Gyöngyösön azonban ez nem csak 1 napig tart, nem csak egy napra szól, hanem egész évre és ennek köszönhetően kapta meg idén a város polgármestere az Idősbarát Polgármester címet, valamint reményteljesen pályázik a grémium az Idősbarát Önkormányzat címre is.
 
Gyöngyös, a Visonta úti Idősek Klubjában – tekintettel a 25 éves évfordulóra – az októberi hónap kiemelkedő a klubszintű megmozdulások terén. Ekkor hetente több kulturális elfoglaltság szerveződik az ellátottak számára, mint például kirándulás, múzeum- és kiállítás-látogatás, különböző tárlatok megtekintése, Sóbarlang látogatás, pihenőparkunkban bográcsozás és szalonnasütés, egészségnap, műveltségi vetélkedő, valamint a GYÖNGYÖK Mátra Művelődési Központ rendezvényein való részvétel.
 
 
Idén több ünnepi rendezvény is kapcsolódik ehhez a sorozathoz:
 
1. Köszöntés a Klubban, melyen Hiesz György polgármester, mint fenntartó, Maka Piroska Kistérségi Humán Szolgáltató Központ Igazgató, mint üzemeltető, valamint Dr. Végh Attila Önkormányzati képviselő köszöntötte és ajándékozta meg a Gyöngyös Visonta úti Idősek Klubja ellátottjait.
 
2. Városvezetői köszöntés – a Gyöngyösi Kulturális és Közgyűjteményi Központ által – a Mátra Művelődési Központban, melyen a polgármester köszöntötte a grémium nevében is Gyöngyös idős- és szépkorú lakosait. Itt kerültek köszöntésre a városban élő és 50-60-70. házassági évfordulójukat ünneplő párok.
 
3. Iskolások köszöntése a Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubjában. Ezen az Egressy Béni Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 3.a. osztályos tanulói köszöntöttek minket, klubtagokat. Az osztállyal hagyományosan jó kapcsolatokat ápolunk és osztályfőnökük, Túri Klára betanításával mindig és rendszeresen ünnepi műsorral kedveskednek.
 
Így történt ez idén is, amikor a kisiskolások nagyon szép, szívhez szóló és pátoszos műsorral leptek meg. A nehéz verseket, mondókákat és énekeket, valamint mozdulatokat és táncokat nagy átéléssel adták elő. Nagyon jó volt látni arcukat, tekintetüket ahogy a nagy igyekezetben és akarásban teljesen átélték szerepüket. Jellemző volt az osztály előadóira, tanulóira ahogyan saját feladatukat előadták/megoldották és – ha kellett – a szomszédnak is segítettek.
 
 
Az idősek- és szépkorúak számára ismét bebizonyosodott, hogy a szem a lélek tükre, valamint a gyerekszáj mindig igazat mond. A klubtagok örömmel és azonnal viszonozták a gyermeki mondandót, akaratot saját testbeszédükkel. Az idősek- és szépkorúak az ünnepély végére együtt énekeltek a kisiskolásokkal.
 
Gyakorlatilag olyan emelkedett hangulat alakult ki, amelyben a kisiskolások voltak az unokáink és mi, klubtagok voltunk az ő nagyszüleik. Mindannyiunknak eszébe jutott az a pillanat, amikor ez az osztály – még mint 1.a osztály – anno mintegy bemutatkozott műsorával... Az idő előrehaladtával az osztály is felnőtt a mindenkori feladathoz, legyen szó bármilyen ünnepségről, iskolanapról, megemlékezésről.
 
Ezúttal is kitettek magukért az Egressy Béni Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 3.a. osztályos tanulói az osztályfőnökük, Túri Klára által betanított műsorral. Klubvezetőnk, Berzsényi Tamásné velünk egyetemben csak a meghatottság, öröm szavaival tudta megköszönni a műsort. Természetesen az ilyenkor szokásos „fogadás” sem maradhatott el, melyen az ellátottak pogácsával és üdítővel kedveskedtek a kisiskolásoknak…
 
Összességében a Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja idős- és szépkorú tagjai, a klubtagok zöme újabb élménnyel lettek gazdagabbak.
 
Borsi Miklós
klubtag
Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja

További hírek

  Médiacézárok: Rogán Cecília és Sarka Kata felvásárolta Kasza Tibi bulvárlapját
2019. 03. 22. 15:01 hirhatar.hu
  A polgármester mindösze egy bábfigura - a NER-cunami és az üzleti érdek mindent visz Keszthelyen
2019. 03. 22. 15:01 hirhatar.hu
  Mészáros Lőrinc méltó helyére került egy feketelistás kelet-(balkán)európai rangsorban is
2019. 03. 22. 15:00 hirhatar.hu
  Egészségügyi válsághelyzet kihirdetését követeli a DK
2019. 03. 21. 13:44 hirhatar.hu
  Nyolc hónap letöltendő börtönbüntetés a baltával agyonvert kutyáért
2019. 03. 21. 09:53 hirhatar.hu
  Ha egy üzlet beindul: Orbán után Kövért is szénné alázták
2019. 03. 21. 09:53 hirhatar.hu
  Csirkebél jóslások és a néppárti sziklák szülte egér: bár puhára, de pofára esett Orbán
2019. 03. 20. 19:00 hirhatar.hu
  Sokk a színházi szakmában – botrány, tiltakozás az idei politikaszagú díjazottak miatt
2019. 03. 20. 10:29 hirhatar.hu
  Büntet, kitilt, morog – Kövér László és az ámokfutás
2019. 03. 20. 10:29 hirhatar.hu
  Két és félmilliárdot fizetne a Fidesz Lamperth Mónika fejéért
2019. 03. 19. 10:44 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport