GYÖNGYÖSI HÍRHATÁR - Gyereknap Gyöngyösön: meglepték az idősek a kicsiket

GYÖNGYÖSI HÍRHATÁR
   
 2019.01.23.
 Szerda
Ma Zelma napja van.
Holnap Timót napja lesz.
   EUR árfolyam
   </R Ft
   CHF árfolyam
   </R Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2016. 05. 30. 20:05     


Gyereknap Gyöngyösön: meglepték az idősek a kicsiket
Az Egressy Béni Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 2/a. osztályos tanulóinak kívántunk örömet, boldogságot szerezni szerény, de stílusos meglepetésünkkel. Nekik, akik már 2014 őszétől kezdődően az ünnepi alkalmakkal mindennapi életünkbe színt és vidámságot hoztak, az idős és szépkorúak életébe.

Az 1920 óta megrendezésre kerülő gyermeknapi hagyományt próbáltuk meg negyedik alkalommal átörökíteni, mint a gyöngyösi Visontai úti Idősek Klubja tagjai a kisiskolásoknak.
 
Elsősorban a dolgozók, valamint az aktív klubtagok egész héten készítették az ajándékokat. Beleadták minden szeretetüket az ajándékok készítésébe, mely azok minőségén és mennyiségén vissza is tükröződött. Aktív – aktivizálható - versmondóink pedig nagy igyekezettel gyakorolták be a gyermeknapi köszöntő verseket.
 
Annak érdekében, hogy a meglepetés még nagyobb legyen, csak az utolsó pillanatban szóltunk az osztályfőnöknek, hogy köszönteni szeretnénk a tanulókat. Természetesen a tanulók elfoglaltságait is messzemenően figyelembe vettük, s így került a rendezvény május 27-re.
 
Az osztályfőnök, Túri Klára tanárnő nagy örömmel fogadta az ötletet, így amikor a köszöntők kicsiny, de tavalyinál népesebb és lelkesebb csapata megjelent, az osztályban teljes volt a meglepetés és az öröm.
 
A Nemzetközi Gyermeknap alkalmából a Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja által tartott rövid ünnepségen először elhangzottak a köszöntő versek a törzs-versmondóktól, azután átadásra kerültek a meglepetés ajándékok. Ezek között volt a papírból készült irodaszer tartó, benne golyóstoll, és nem maradhatott el mindenki számára a klubtagok által felfújt színes luftballon. A létszám felett vittünk belőle, így jutott belőlük az osztályterem díszítésére, a mennyezeti hálóba is.
 
 
 
Nem maradhatott el a cukorka, csokoládé, nápolyi, üdítő sem, amit ebéd után fogyasztottak el a kisiskolások. Természetesen az osztályfőnöknő is megkapta a maga ajándék írószer tartóját.
 
A mindenki meglepetése és öröme őszinte és megható volt, a klub tagjai hálásan látták ezt. Mindenkinek a szeme könnybe lábadt az osztályban, de sem mi, idősek és szépkorúak, sem a tanulók nem bánták, avagy szégyellték ezt...
 
Minden klubtagnak eszébe jutott Lionel Richie és Michael Jackson által írt We Are The World című dal mondanivalója:
 
„Mi vagyunk a világ,
Mi vagyunk a gyerekek.
Mi tesszük szebbé a jövőt...”
 
Való igaz, hogy a dal 1985. március 07-én hangzott el nyilvánosan, azonban a mondanivalója, a tevékenységre való kérése mind a mai napig nem halványult vagy avult el. Quincy Jones producer és Bob Geldof ötletgazda örökzöld slágert hozott létre.
 
A klubtagok és a gyerekek – Anyák Napjához hasonlóan - egy családnak érezték magukat, ahol a szülőket a klubtagok személyesítették meg és a kisiskolások voltak a gyermekek, gyermekeink.
 
Összességében a gyöngyösi, Visonta úti Idősek Klubja tagjai elérték céljukat: örömöt, meglepetést és boldogságot vittek, vittünk a gyerekeknek, és ez kihat az idősek mindennapi életére, közérzetére is.
 
Mottó: Minden ember annyira idős, avagy öreg, amennyire annak tartja magát.
 
Borsi Miklós
klubtag
Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja
 

További hírek

  Rendszerváltást!; De hogyan – s főként kikkel
2019. 01. 22. 10:05 hirhatar.hu
  Váratlan ellenzéki siker: a MÁV nem alkalmazza a „rabszolgatörvényt”
2019. 01. 22. 10:05 hirhatar.hu
  Nem zokogunk, de már nem barátok a Jobbik és a Hír TV
2019. 01. 22. 10:05 hirhatar.hu
  Az ügyészség megint a kormány oldalára állt – az ellenzéki képviselők ellen nyomoznak
2019. 01. 21. 17:44 hirhatar.hu
  Egy volt belőle, és most már majd annyi se lesz – rendhagyó búcsú Vajnától
2019. 01. 21. 14:30 hirhatar.hu
  Újabb NER-gyöngyszem a kórházi rohadásról
2019. 01. 21. 12:20 hirhatar.hu
  Kubatov nem akarja Hosszú Katinkát a Ferencváros klubjában látni
2019. 01. 20. 12:24 hirhatar.hu
  Bayer Zsoltot kiütötte a 18 éves diáklány
2019. 01. 20. 12:24 hirhatar.hu
  Meghalt Andy Vajna
2019. 01. 20. 11:55 hirhatar.hu
  Németh Szilárdot vérereklyével díjazták
2019. 01. 19. 15:01 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport