GYÖNGYÖSI HÍRHATÁR - Gyöngyösi Műhely - a képzőművészetért

GYÖNGYÖSI HÍRHATÁR
   
 2019.06.26.
 Szerda
Ma János napja van.
Holnap László napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   /Rate& Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2017. 02. 03. 21:26     


Gyöngyösi Műhely - a képzőművészetért
A Műhely a Gyöngyösi Kulturális és Közgyűjteményi Központ, Mátra Művelődési Központ égisze alatt működik, mely biztosítja a helyet összejöveteleikhez, megszervezi a kiállításokat és a szakmai konzultációkat.

 
Városunkban évtizedek óta működik valamilyen formában képzőművészeti kör, ahol a tehetséges, művészet iránt fogékony fiatalok festőművész, rajztanár irányításával oktatásban részesülnek. A vezető oktatók áldozatos munkájának köszönhetően sokan hivatásul választották a képzőművészet valamely ágát. Ebből az önképző körből nőtte ki magát a Gyöngyösi Műhely amely nevet 1986-ban Delast Elena vezetése alatt vette fel.
 
Ennek a művészeti körnek a kiállítására látogatott el a Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja érdeklődő tagsága, egy nagyon szép őszi – novemberi – napon. Kíváncsiak voltunk a tárlaton megjelenített alkotásokra, hiszen még az Idősek Klubja történetében soha nem mentünk el olyan kiállításra, ahol több és eltérő stílusú alkotó jelenítette meg a műveit.
 
Tudtuk, hogy a Gyöngyösi Műhely elnevezés nem egyfajta stílusbeli rokonságot, bizonyos irányzatot követő csoportosulást jelent, hanem különböző műfajok és stílusjegyek kavalkádja: a naivtól az avantgárdig. Paksy Marica szakmai vezetésével néztük végig a kiállított festmények, kerámiák, fafaragások, tűzzománcok, grafikák, gyöngyfűzések, azaz mind a 33 alkotó művét, melyeket jellemzi a szép iránti fogékonyság, az eszmeiség, érzékenység. Észre lehet venni a művész szándékát: aki megállva a rohanó világban rácsodálkozik a valóságra és megpróbálja elmondani azt, amihez a szó kevés.
 
 
 
A klubtagság nagy érdeklődéssel, kíváncsisággal hosszasan nézte és kielemezte – mindenki saját magának – az adott művész önmegvalósítási szándékát és annak realizálódását. A legkisebb alkotásoktól a legnagyobbakig mi is rácsodálkoztunk az ecsettel, színekkel, formával végrehajtott lélekrezdülések megjelenítésére. Több műalkotáshoz vissza-visszatértünk – egyénileg és csoportosan – mondanivalója, illetve annak – számunkra még különleges – ábrázolásmódja miatt.
 
Úgy éreztük, hogy a GYÖNGYÖK Mátra Művelődési Központ – a Műhely megalakításának 30 éves jubileuma alkalmából – rendezett kiállítása elérte célját; a képzőművészet valamely ágával foglalkozó alkotóknak kiállítási lehetőséget biztosított, hogy önképzésüket segítse, tájékoztatást adott és ezzel az alkotók egyre inkább bekapcsolódhattak az országos művészeti vérkeringésbe.
 
A kulturális program végén szellemileg és érzelmileg feltöltekezve álltunk össze a klub rendezvényeinken szokásos csoportképhez. Összességében a Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja érdeklődő tagjai – ismét kulturálódva – eredményesen töltöttek el egy délelőttöt.
 
Borsi Miklós
klubtag
Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja

További hírek

  Az istenhívő Márki-Zay Péter szerint a gyerek verve – is - jó
2019. 06. 25. 13:44 hirhatar.hu
  A Liget-projekt és a MOL-torony építésének leállítását kéri az UNESCO
2019. 06. 25. 13:44 hirhatar.hu
  Nem ajánlja Gyurcsány Karácsonyt - a DK feljelentést tesz választási csalás miatt
2019. 06. 25. 13:44 hirhatar.hu
  A szakmában alig jegyzett „kurultájossal” számoltatnák fel a Természettudományi Múzeumot
2019. 06. 24. 15:06 hirhatar.hu
  Magasról tojtak a nézők a 60 milliónyi közpénzzel kitömött Rogánné-féle húsmustrára
2019. 06. 24. 15:06 hirhatar.hu
  Sir Elton John becsületrendet kapott Macrontól
2019. 06. 24. 15:06 hirhatar.hu
  Budapest sorsa marad, hogy együtt éljen a bűnnel és az alvilággal...?
2019. 06. 23. 15:23 hirhatar.hu
  Egy tonna kukoricát nyerhet az a gazda, akinél a legtöbb füsti fecske fészkel
2019. 06. 23. 15:23 hirhatar.hu
  Még hogy nem szereti a sajtót a kormány: 4 csillagos szállodában 3 napig masszírozta a kiválasztottakat
2019. 06. 23. 15:23 hirhatar.hu
  Mészáros Lőrinc már rég fente rá a fogát - eladják a Gellért Szállót
2019. 06. 22. 14:41 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport