GYÖNGYÖSI HÍRHATÁR - Gyöngyösi Műhely - a képzőművészetért

GYÖNGYÖSI HÍRHATÁR
   
 2019.03.23.
 Szombat
Ma Beáta napja van.
Holnap Emőke napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2017. 02. 03. 21:26     


Gyöngyösi Műhely - a képzőművészetért
A Műhely a Gyöngyösi Kulturális és Közgyűjteményi Központ, Mátra Művelődési Központ égisze alatt működik, mely biztosítja a helyet összejöveteleikhez, megszervezi a kiállításokat és a szakmai konzultációkat.

 
Városunkban évtizedek óta működik valamilyen formában képzőművészeti kör, ahol a tehetséges, művészet iránt fogékony fiatalok festőművész, rajztanár irányításával oktatásban részesülnek. A vezető oktatók áldozatos munkájának köszönhetően sokan hivatásul választották a képzőművészet valamely ágát. Ebből az önképző körből nőtte ki magát a Gyöngyösi Műhely amely nevet 1986-ban Delast Elena vezetése alatt vette fel.
 
Ennek a művészeti körnek a kiállítására látogatott el a Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja érdeklődő tagsága, egy nagyon szép őszi – novemberi – napon. Kíváncsiak voltunk a tárlaton megjelenített alkotásokra, hiszen még az Idősek Klubja történetében soha nem mentünk el olyan kiállításra, ahol több és eltérő stílusú alkotó jelenítette meg a műveit.
 
Tudtuk, hogy a Gyöngyösi Műhely elnevezés nem egyfajta stílusbeli rokonságot, bizonyos irányzatot követő csoportosulást jelent, hanem különböző műfajok és stílusjegyek kavalkádja: a naivtól az avantgárdig. Paksy Marica szakmai vezetésével néztük végig a kiállított festmények, kerámiák, fafaragások, tűzzománcok, grafikák, gyöngyfűzések, azaz mind a 33 alkotó művét, melyeket jellemzi a szép iránti fogékonyság, az eszmeiség, érzékenység. Észre lehet venni a művész szándékát: aki megállva a rohanó világban rácsodálkozik a valóságra és megpróbálja elmondani azt, amihez a szó kevés.
 
 
 
A klubtagság nagy érdeklődéssel, kíváncsisággal hosszasan nézte és kielemezte – mindenki saját magának – az adott művész önmegvalósítási szándékát és annak realizálódását. A legkisebb alkotásoktól a legnagyobbakig mi is rácsodálkoztunk az ecsettel, színekkel, formával végrehajtott lélekrezdülések megjelenítésére. Több műalkotáshoz vissza-visszatértünk – egyénileg és csoportosan – mondanivalója, illetve annak – számunkra még különleges – ábrázolásmódja miatt.
 
Úgy éreztük, hogy a GYÖNGYÖK Mátra Művelődési Központ – a Műhely megalakításának 30 éves jubileuma alkalmából – rendezett kiállítása elérte célját; a képzőművészet valamely ágával foglalkozó alkotóknak kiállítási lehetőséget biztosított, hogy önképzésüket segítse, tájékoztatást adott és ezzel az alkotók egyre inkább bekapcsolódhattak az országos művészeti vérkeringésbe.
 
A kulturális program végén szellemileg és érzelmileg feltöltekezve álltunk össze a klub rendezvényeinken szokásos csoportképhez. Összességében a Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja érdeklődő tagjai – ismét kulturálódva – eredményesen töltöttek el egy délelőttöt.
 
Borsi Miklós
klubtag
Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja

További hírek

  Médiacézárok: Rogán Cecília és Sarka Kata felvásárolta Kasza Tibi bulvárlapját
2019. 03. 22. 15:01 hirhatar.hu
  A polgármester mindösze egy bábfigura - a NER-cunami és az üzleti érdek mindent visz Keszthelyen
2019. 03. 22. 15:01 hirhatar.hu
  Mészáros Lőrinc méltó helyére került egy feketelistás kelet-(balkán)európai rangsorban is
2019. 03. 22. 15:00 hirhatar.hu
  Egészségügyi válsághelyzet kihirdetését követeli a DK
2019. 03. 21. 13:44 hirhatar.hu
  Nyolc hónap letöltendő börtönbüntetés a baltával agyonvert kutyáért
2019. 03. 21. 09:53 hirhatar.hu
  Ha egy üzlet beindul: Orbán után Kövért is szénné alázták
2019. 03. 21. 09:53 hirhatar.hu
  Csirkebél jóslások és a néppárti sziklák szülte egér: bár puhára, de pofára esett Orbán
2019. 03. 20. 19:00 hirhatar.hu
  Sokk a színházi szakmában – botrány, tiltakozás az idei politikaszagú díjazottak miatt
2019. 03. 20. 10:29 hirhatar.hu
  Büntet, kitilt, morog – Kövér László és az ámokfutás
2019. 03. 20. 10:29 hirhatar.hu
  Két és félmilliárdot fizetne a Fidesz Lamperth Mónika fejéért
2019. 03. 19. 10:44 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport