GYÖNGYÖSI HÍRHATÁR - Gyöngyösön mindig történik valami - az Idősek Klubja a jászárokszállási termálfürdőbe kirándult

GYÖNGYÖSI HÍRHATÁR
   
 2019.03.23.
 Szombat
Ma Beáta napja van.
Holnap Emőke napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 08. 07. 10:21     


Gyöngyösön mindig történik valami - az Idősek Klubja a jászárokszállási termálfürdőbe kirándult
Több szóba jövő hely után a klubtagok konszenzusra jutottak: Gyöngyös Keleti Csomópontjától 15 km-re levő Jászárokszálláson szeretnénk a hűs vizekben eltölteni egy napot.

A hosszúnak tűnő forró napok után jövő rövid enyhülés után az ismét beköszöntő hőhullámok miatt Gyöngyös Visonta úti Idősek Klubja tagjai vágyakozva gondoltak arra, hogy milyen jó volt korábban ilyen időben víz mellett, avagy vízben lenni. Ezért úgy döntöttünk, hogy ismét szeretnénk kirándulni egy a közelben levő olcsó termálfürdőbe, amit még jobban motivált az Idősek Klubja Visonta úti energetikai fejlesztése miatt folyó munkálatok zavaró volta. Így kezdte el szervezni a Klub vezetője, hogy a Klubtagság valamelyik környékbeli helyen strandolhasson.

 

Lényeges szempont volt, hogy minden információt megpróbáltunk meglelni a folyamatosan és periodikusan változó időjárással kapcsolatban. Ebben kiemelt szerepet játszott a Klubvezető számítógépe és kiegészítő szerepet töltött be a klubtagság számára - az országban egyedüliként biztosított - XP számítógépe adta információözön. Azt azért kiemelem, hogy a klubtagság számára biztosított XP számítógépre olyan rossz kondíciókkal van kötve internet használat, ami nagy türelmet igényel az eredmények megjelenítése és a programok futtatása terén...

 

 

Több szóba jövő hely után a klubtagok konszenzusra jutottak: Gyöngyös Keleti Csomópontjától 15 km-re levő Jászárokszálláson szeretnénk a hűs vizekben eltölteni egy napot. A szavakat tett követte, és megszervezésre került ez a kulturális elfoglaltság az önkormányzattól külön erre megszavazott pénzösszeg terhére.

 

 

Azt el kell ismerni, hogy ez a kirándulás is rossz előjelekkel indul, éjszaka esett, reggel csepegett az eső, azonban ez nem zavarta a lelkes tagságot. A jókedvet megalapozandó, még az Idősek Klubjában elfogyasztottunk egy fokhagymás pirítós teás reggelit, aminek következtében már jobb hangulatban indultunk útnak.

 

 

Megérkezvén, rövid tájékozódás után gyors átöltözés következett, majd mindenki kiválasztotta a maga számára legkedvezőbb hőfokú medencét és elkezdődött a strandolás. A 2004 óta megújuló strand kevesebb választékot kínált, mint a korábbiak, azonban az olcsóságnak ez volt az ellentételezése. A strand két medencéje - egyik 38 C-fokos, másik 23 C-fokos - tökéletesen megfelelt arra, hogy az arra rászorultak igénybe vegyék a kiválasztott helyett. A termálvíz – még gyógyhatásúnak nem minősített - a mozgásszervi és reumatikus panaszokkal bőven rendelkező Idősek Klub tagjai megtalálják a helyüket a medencében. Aki kifáradt a vízben, az nyugodtan tudott pihenni a rendelkezésre álló zöld területen levő kerti bútorok használatával.

 

 

Az átlagnál nagyobb mozgás és a víz előbb kifárasztotta az idősebbeket, akik előbb pihentek egy kicsit, majd elfogyasztottuk ebédünket. A klubtagok egy része azt a lehetőséget választotta, hogy a befizetett meleg ebéd áráért a szolgáltató szendvicseket készítsen ebédre. A többiek a helyszínen vásároltak, vagy az otthonról hozott saját szendvicsekkel csillapították éhség érzetüket. Én úgy láttam, hogy ezúttal a Szolgáltató elfogadhatóbb szendvicseket készíttetett számunkra a szociális étkezés díjáért, mint a múlt esetben.

 

 

Ebéd után nem zavartattuk magunkat és vidáman folytattuk a strandolást. Délután a megbeszélt időpontban pontosan elindultunk a külön buszunkkal és vidáman, ám lefáradtam hazajöttünk Gyöngyösre. Az idő változékonyságára utal, hogy visszafelé az úton is szemerkélt az eső. Ezzel kiderült, hogy nagyon jó időpontot és periódust választottunk a kirándulásra, strandolásra. 

 

 

 

 

 

Összességében a Gyöngyös Visonta úti Idősek Klubja tagjai kissé fáradtak, de elégedettek voltak a strandolással eltöltött nappal.

 

Borsi Miklós

 


További hírek

  Médiacézárok: Rogán Cecília és Sarka Kata felvásárolta Kasza Tibi bulvárlapját
2019. 03. 22. 15:01 hirhatar.hu
  A polgármester mindösze egy bábfigura - a NER-cunami és az üzleti érdek mindent visz Keszthelyen
2019. 03. 22. 15:01 hirhatar.hu
  Mészáros Lőrinc méltó helyére került egy feketelistás kelet-(balkán)európai rangsorban is
2019. 03. 22. 15:00 hirhatar.hu
  Egészségügyi válsághelyzet kihirdetését követeli a DK
2019. 03. 21. 13:44 hirhatar.hu
  Nyolc hónap letöltendő börtönbüntetés a baltával agyonvert kutyáért
2019. 03. 21. 09:53 hirhatar.hu
  Ha egy üzlet beindul: Orbán után Kövért is szénné alázták
2019. 03. 21. 09:53 hirhatar.hu
  Csirkebél jóslások és a néppárti sziklák szülte egér: bár puhára, de pofára esett Orbán
2019. 03. 20. 19:00 hirhatar.hu
  Sokk a színházi szakmában – botrány, tiltakozás az idei politikaszagú díjazottak miatt
2019. 03. 20. 10:29 hirhatar.hu
  Büntet, kitilt, morog – Kövér László és az ámokfutás
2019. 03. 20. 10:29 hirhatar.hu
  Két és félmilliárdot fizetne a Fidesz Lamperth Mónika fejéért
2019. 03. 19. 10:44 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport