GYÖNGYÖSI HÍRHATÁR - Gyöngyösön mindig történik valami - az Idősek Klubja a jászárokszállási termálfürdőbe kirándult

GYÖNGYÖSI HÍRHATÁR
   
 2019.06.26.
 Szerda
Ma János napja van.
Holnap László napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   /Rate& Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 08. 07. 10:21     


Gyöngyösön mindig történik valami - az Idősek Klubja a jászárokszállási termálfürdőbe kirándult
Több szóba jövő hely után a klubtagok konszenzusra jutottak: Gyöngyös Keleti Csomópontjától 15 km-re levő Jászárokszálláson szeretnénk a hűs vizekben eltölteni egy napot.

A hosszúnak tűnő forró napok után jövő rövid enyhülés után az ismét beköszöntő hőhullámok miatt Gyöngyös Visonta úti Idősek Klubja tagjai vágyakozva gondoltak arra, hogy milyen jó volt korábban ilyen időben víz mellett, avagy vízben lenni. Ezért úgy döntöttünk, hogy ismét szeretnénk kirándulni egy a közelben levő olcsó termálfürdőbe, amit még jobban motivált az Idősek Klubja Visonta úti energetikai fejlesztése miatt folyó munkálatok zavaró volta. Így kezdte el szervezni a Klub vezetője, hogy a Klubtagság valamelyik környékbeli helyen strandolhasson.

 

Lényeges szempont volt, hogy minden információt megpróbáltunk meglelni a folyamatosan és periodikusan változó időjárással kapcsolatban. Ebben kiemelt szerepet játszott a Klubvezető számítógépe és kiegészítő szerepet töltött be a klubtagság számára - az országban egyedüliként biztosított - XP számítógépe adta információözön. Azt azért kiemelem, hogy a klubtagság számára biztosított XP számítógépre olyan rossz kondíciókkal van kötve internet használat, ami nagy türelmet igényel az eredmények megjelenítése és a programok futtatása terén...

 

 

Több szóba jövő hely után a klubtagok konszenzusra jutottak: Gyöngyös Keleti Csomópontjától 15 km-re levő Jászárokszálláson szeretnénk a hűs vizekben eltölteni egy napot. A szavakat tett követte, és megszervezésre került ez a kulturális elfoglaltság az önkormányzattól külön erre megszavazott pénzösszeg terhére.

 

 

Azt el kell ismerni, hogy ez a kirándulás is rossz előjelekkel indul, éjszaka esett, reggel csepegett az eső, azonban ez nem zavarta a lelkes tagságot. A jókedvet megalapozandó, még az Idősek Klubjában elfogyasztottunk egy fokhagymás pirítós teás reggelit, aminek következtében már jobb hangulatban indultunk útnak.

 

 

Megérkezvén, rövid tájékozódás után gyors átöltözés következett, majd mindenki kiválasztotta a maga számára legkedvezőbb hőfokú medencét és elkezdődött a strandolás. A 2004 óta megújuló strand kevesebb választékot kínált, mint a korábbiak, azonban az olcsóságnak ez volt az ellentételezése. A strand két medencéje - egyik 38 C-fokos, másik 23 C-fokos - tökéletesen megfelelt arra, hogy az arra rászorultak igénybe vegyék a kiválasztott helyett. A termálvíz – még gyógyhatásúnak nem minősített - a mozgásszervi és reumatikus panaszokkal bőven rendelkező Idősek Klub tagjai megtalálják a helyüket a medencében. Aki kifáradt a vízben, az nyugodtan tudott pihenni a rendelkezésre álló zöld területen levő kerti bútorok használatával.

 

 

Az átlagnál nagyobb mozgás és a víz előbb kifárasztotta az idősebbeket, akik előbb pihentek egy kicsit, majd elfogyasztottuk ebédünket. A klubtagok egy része azt a lehetőséget választotta, hogy a befizetett meleg ebéd áráért a szolgáltató szendvicseket készítsen ebédre. A többiek a helyszínen vásároltak, vagy az otthonról hozott saját szendvicsekkel csillapították éhség érzetüket. Én úgy láttam, hogy ezúttal a Szolgáltató elfogadhatóbb szendvicseket készíttetett számunkra a szociális étkezés díjáért, mint a múlt esetben.

 

 

Ebéd után nem zavartattuk magunkat és vidáman folytattuk a strandolást. Délután a megbeszélt időpontban pontosan elindultunk a külön buszunkkal és vidáman, ám lefáradtam hazajöttünk Gyöngyösre. Az idő változékonyságára utal, hogy visszafelé az úton is szemerkélt az eső. Ezzel kiderült, hogy nagyon jó időpontot és periódust választottunk a kirándulásra, strandolásra. 

 

 

 

 

 

Összességében a Gyöngyös Visonta úti Idősek Klubja tagjai kissé fáradtak, de elégedettek voltak a strandolással eltöltött nappal.

 

Borsi Miklós

 


További hírek

  Az istenhívő Márki-Zay Péter szerint a gyerek verve – is - jó
2019. 06. 25. 13:44 hirhatar.hu
  A Liget-projekt és a MOL-torony építésének leállítását kéri az UNESCO
2019. 06. 25. 13:44 hirhatar.hu
  Nem ajánlja Gyurcsány Karácsonyt - a DK feljelentést tesz választási csalás miatt
2019. 06. 25. 13:44 hirhatar.hu
  A szakmában alig jegyzett „kurultájossal” számoltatnák fel a Természettudományi Múzeumot
2019. 06. 24. 15:06 hirhatar.hu
  Magasról tojtak a nézők a 60 milliónyi közpénzzel kitömött Rogánné-féle húsmustrára
2019. 06. 24. 15:06 hirhatar.hu
  Sir Elton John becsületrendet kapott Macrontól
2019. 06. 24. 15:06 hirhatar.hu
  Budapest sorsa marad, hogy együtt éljen a bűnnel és az alvilággal...?
2019. 06. 23. 15:23 hirhatar.hu
  Egy tonna kukoricát nyerhet az a gazda, akinél a legtöbb füsti fecske fészkel
2019. 06. 23. 15:23 hirhatar.hu
  Még hogy nem szereti a sajtót a kormány: 4 csillagos szállodában 3 napig masszírozta a kiválasztottakat
2019. 06. 23. 15:23 hirhatar.hu
  Mészáros Lőrinc már rég fente rá a fogát - eladják a Gellért Szállót
2019. 06. 22. 14:41 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport