GYÖNGYÖSI HÍRHATÁR - Hiesz György köszöntötte az idős- és szépkorúakat Gyöngyösön

GYÖNGYÖSI HÍRHATÁR
   
 2023.09.28.
 Csütörtök
Ma Vencel napja van.
Holnap Mihály napja lesz.
   EUR árfolyam
   </R Ft
   CHF árfolyam
   </R Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2016. 10. 12. 19:34     


Hiesz György köszöntötte az idős- és szépkorúakat Gyöngyösön
Az ENSZ 46. Közgyűlése 1991. decemberében nyilvánította minden év október 1-jét az Idősek Világnapjává. 1997 óta megemlékezik Gyöngyös Városa az idős- és szépkorúakról a Gyöngyösi Kulturális és Közgyűjteményi Központ Mátra Művelődési Központban tartott Központi Ünnepséggel.

 
Ötödik éve ugyanezen a rendezvényen köszöntik az 50-60-70. házassági évfordulójukat ünneplő párokat. Erre az ünnepségre kaptunk ismét meghívót a Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja tagjai Hiesz Györgytől, a város polgármesterétől, egyben a rendezvény fővédnökétől, külön írásban. Az írásbeli meghívót szóban is megerősítette az előző napon tartott, klub-ünnepségen.
 
Tekintettel arra, hogy a rendezvény tavaly nagy sikert aratott, minden klubtag megpróbálta félrerakni vélt vagy valós elfoglaltságát és nagy érdeklődéssel vett részt – összesen 35 fő – a városi ünnepségen.
 
Az alkalomból Hiesz György mondta el ünnepi beszédét, akiről az elején megtudhattuk: megkapta a Heves Megyei Nyugdíjas Szövetség által alapított Idősbarát Polgármester címet.
 
Különösen fontos példát adnak az öt, illetve hat, avagy hét évtizede együtt élő házaspárok manapság, amikor a házasságok nagy része néhány év után felbomlik. Az előző generáció(k) munkája és tudása nélkül Gyöngyösből nem lehetett volna mára egy modern város. Olyan város, ahol az országos átlagnak megfelelően – alig 30.000 főnyi – lakosság egyharmada, mintegy 10.000 ember idős- és szépkorú, hatvan éven felüli. Az idősek tudására és tapasztalatára mindig szükség van, volt és lesz is, meg kell becsülni a tapasztalatot.
 
 
A városi intézményrendszer az idős embereknek igyekszik segítséget és támaszt nyújtani, ami mögött emberség és törődés húzódik meg, hiszen annál semmi sem fontosabb. Erre jó példa – a teljesség igénye nélkül – a kommunális adóelengedés a 70 éven felüli lakosok számára, a nyugdíjas szervezetek számára szabadidős tevékenység segítésére biztosított pályázati – összesen – 3 millió forintos keretösszeg, az idősek számára szociális étkezési díj kedvezmények, az Idősek Klubja számára a nappali ellátási díj elengedése...
 
Természetesen a 90-95-100. életévüket megért szépkorúak és az 50-60-70. házassági évfordulójukat ünneplő házaspárok városvezetői köszöntése is ennek a részét képezi. Nem utolsó sorban ide tartozik az Idősek Klubja és a Idősek Bentlakásos Otthonának felújítása, korszerűvé, lakhatóvá tétele - mondta el beszédében a polgármester.
 
Az ünnepségen 15 házaspárt köszöntöttek: 7 pár az ötvenedik, 7 pár a hatvanadik, és 1 pár a hetvenedik házassági évfordulójukat ünnepelte az idén. Ennek a napnak az emlékére a város vezetése emléklappal és ajándékcsomaggal, valamint törtfehér rózsaszállal ajándékozta meg az ünnepelteket, melyet Hiesz György adott át.
 
Az Idősek Klubja tagjai számára ez a megemlékezés, ez az ünnepi esemény azért volt fontos, mert itt a nagy nyilvánosság előtt is köszöntésre kerültek az 50. házassági évfordulójuk alkalmából a klubtag Ruzsom Béla és neje, Bozsik Gizella. Őket ezúton is szeretnénk külön köszönteni, „MI”, a Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja tagjai és dolgozói.
 
A Városi Televízió is tudósított a rendezvényről, így a napi „Aktuális” című műsorban viszontláthattuk a legemlékezetesebb pillanatokat.
 
Az ünnepséget a Kuttyomfitty Társulat Aranyfészek, Aranymadár című műsora zárta. A társulat felnőtteknek szóló műsorában történeteket hallottunk a teremtésről, bűnbeesésről, szerelemről, udvarlásról, borról, részegségről, házaséletről. Autentikus táncokat is láttunk Zoboraljáról, Mezőségről, Bodrogközből, Csallóközből.
 
A város grémiuma az Idősek Világnapja ünnepségen résztvevőket távozáskor vendégül látta egy állófogadáson, amelyen a pohárköszöntőt Dr. Tatár László Alpolgármester mondta.
 
Érdekességként feltétlenül említésre méltó, hogy a fogadáson résztvevő idős- és szépkorúak közvetlenül beszélgetésbe tudtak elegyedni a képviselő testület tagjaival gondjaikról, problémáikról, amit gyakorlatilag mindenki ki is használt.
 
Összességében minden idős- és szépkorú városlakó, aki eleget tett a meghívásnak – így a Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja 35 fője – méltóképpen felköszöntésre került a grémium által, valamint jól szórakozott és kikapcsolódott a kísérőműsor alatt.
 
Borsi Miklós
klubtag
Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja
 

További hírek

  Többdiplomás nőknek keres takarítói munkát Demszky Gábor
2023. 09. 25. 13:38 hirhatar.hu
  Állítólag nettó 385 ezer a magyar átlagkereset
2023. 09. 25. 13:38 hirhatar.hu
  Orbán Ráhel egyetemi ismerősei is jól jártak
2023. 09. 25. 13:38 hirhatar.hu
  Lázár János kinyírta Budapest jövőjét
2023. 09. 11. 09:40 hirhatar.hu
  Pintér nyomozókat toboroz kiemelt fizetésért
2023. 09. 11. 09:40 hirhatar.hu
  Tiborcz István letarolta a Svábhegyet új elitklubja körül
2023. 09. 11. 09:40 hirhatar.hu
  Az igazgató sem tudja, miként kerültek az Orbán-idézetek az iskola falára
2023. 09. 03. 10:33 hirhatar.hu
  „Ezek orkok” – Mészáros Lőrincről is nyilatkozott Pesty László
2023. 09. 03. 10:33 hirhatar.hu
  A Hitlerrel lepaktáló Horthyt dicsőíti Lázár
2023. 09. 03. 10:33 hirhatar.hu
  Végelszámolás vár Rákay Philip vállalkozására
2023. 08. 24. 17:41 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport