GYÖNGYÖSI HÍRHATÁR - Hiesz György köszöntötte az idős- és szépkorúakat Gyöngyösön

GYÖNGYÖSI HÍRHATÁR
   
 2022.08.16.
 Kedd
Ma Ábrahám napja van.
Holnap Jácint napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2016. 10. 12. 19:34     


Hiesz György köszöntötte az idős- és szépkorúakat Gyöngyösön
Az ENSZ 46. Közgyűlése 1991. decemberében nyilvánította minden év október 1-jét az Idősek Világnapjává. 1997 óta megemlékezik Gyöngyös Városa az idős- és szépkorúakról a Gyöngyösi Kulturális és Közgyűjteményi Központ Mátra Művelődési Központban tartott Központi Ünnepséggel.

 
Ötödik éve ugyanezen a rendezvényen köszöntik az 50-60-70. házassági évfordulójukat ünneplő párokat. Erre az ünnepségre kaptunk ismét meghívót a Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja tagjai Hiesz Györgytől, a város polgármesterétől, egyben a rendezvény fővédnökétől, külön írásban. Az írásbeli meghívót szóban is megerősítette az előző napon tartott, klub-ünnepségen.
 
Tekintettel arra, hogy a rendezvény tavaly nagy sikert aratott, minden klubtag megpróbálta félrerakni vélt vagy valós elfoglaltságát és nagy érdeklődéssel vett részt – összesen 35 fő – a városi ünnepségen.
 
Az alkalomból Hiesz György mondta el ünnepi beszédét, akiről az elején megtudhattuk: megkapta a Heves Megyei Nyugdíjas Szövetség által alapított Idősbarát Polgármester címet.
 
Különösen fontos példát adnak az öt, illetve hat, avagy hét évtizede együtt élő házaspárok manapság, amikor a házasságok nagy része néhány év után felbomlik. Az előző generáció(k) munkája és tudása nélkül Gyöngyösből nem lehetett volna mára egy modern város. Olyan város, ahol az országos átlagnak megfelelően – alig 30.000 főnyi – lakosság egyharmada, mintegy 10.000 ember idős- és szépkorú, hatvan éven felüli. Az idősek tudására és tapasztalatára mindig szükség van, volt és lesz is, meg kell becsülni a tapasztalatot.
 
 
A városi intézményrendszer az idős embereknek igyekszik segítséget és támaszt nyújtani, ami mögött emberség és törődés húzódik meg, hiszen annál semmi sem fontosabb. Erre jó példa – a teljesség igénye nélkül – a kommunális adóelengedés a 70 éven felüli lakosok számára, a nyugdíjas szervezetek számára szabadidős tevékenység segítésére biztosított pályázati – összesen – 3 millió forintos keretösszeg, az idősek számára szociális étkezési díj kedvezmények, az Idősek Klubja számára a nappali ellátási díj elengedése...
 
Természetesen a 90-95-100. életévüket megért szépkorúak és az 50-60-70. házassági évfordulójukat ünneplő házaspárok városvezetői köszöntése is ennek a részét képezi. Nem utolsó sorban ide tartozik az Idősek Klubja és a Idősek Bentlakásos Otthonának felújítása, korszerűvé, lakhatóvá tétele - mondta el beszédében a polgármester.
 
Az ünnepségen 15 házaspárt köszöntöttek: 7 pár az ötvenedik, 7 pár a hatvanadik, és 1 pár a hetvenedik házassági évfordulójukat ünnepelte az idén. Ennek a napnak az emlékére a város vezetése emléklappal és ajándékcsomaggal, valamint törtfehér rózsaszállal ajándékozta meg az ünnepelteket, melyet Hiesz György adott át.
 
Az Idősek Klubja tagjai számára ez a megemlékezés, ez az ünnepi esemény azért volt fontos, mert itt a nagy nyilvánosság előtt is köszöntésre kerültek az 50. házassági évfordulójuk alkalmából a klubtag Ruzsom Béla és neje, Bozsik Gizella. Őket ezúton is szeretnénk külön köszönteni, „MI”, a Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja tagjai és dolgozói.
 
A Városi Televízió is tudósított a rendezvényről, így a napi „Aktuális” című műsorban viszontláthattuk a legemlékezetesebb pillanatokat.
 
Az ünnepséget a Kuttyomfitty Társulat Aranyfészek, Aranymadár című műsora zárta. A társulat felnőtteknek szóló műsorában történeteket hallottunk a teremtésről, bűnbeesésről, szerelemről, udvarlásról, borról, részegségről, házaséletről. Autentikus táncokat is láttunk Zoboraljáról, Mezőségről, Bodrogközből, Csallóközből.
 
A város grémiuma az Idősek Világnapja ünnepségen résztvevőket távozáskor vendégül látta egy állófogadáson, amelyen a pohárköszöntőt Dr. Tatár László Alpolgármester mondta.
 
Érdekességként feltétlenül említésre méltó, hogy a fogadáson résztvevő idős- és szépkorúak közvetlenül beszélgetésbe tudtak elegyedni a képviselő testület tagjaival gondjaikról, problémáikról, amit gyakorlatilag mindenki ki is használt.
 
Összességében minden idős- és szépkorú városlakó, aki eleget tett a meghívásnak – így a Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja 35 fője – méltóképpen felköszöntésre került a grémium által, valamint jól szórakozott és kikapcsolódott a kísérőműsor alatt.
 
Borsi Miklós
klubtag
Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja
 

További hírek

  Pénzmosodának nézték Sarka Kata és Rogán-Gaál Cecília profitbányáját
2022. 08. 13. 21:59 hirhatar.hu
  Tuzson Bence szerint a „bacon” szó a Bakonyból ered
2022. 08. 13. 21:59 hirhatar.hu
  Tovább csökken a Fidesz támogatottsága
2022. 08. 13. 21:59 hirhatar.hu
  Valótlanul vádolták a DK-s politikust – kíméletlen helyreigazítást kellett közölnie a 168.hu portálnak
2022. 08. 10. 17:08 hirhatar.hu
  Az ész megáll – kis közéleti színes hír
2022. 08. 10. 17:08 hirhatar.hu
  A gyerekeik jövője miatt aggódnak – már 50 000-en bejelentkezek a Kossuth téri tüntetésre
2022. 08. 10. 17:08 hirhatar.hu
  Az élet mégis szép, kezdődik a Sziget!
2022. 08. 09. 19:33 hirhatar.hu
  Legnagyobb terület – legkedvezőbb áron – 2.
2022. 08. 08. 10:22 hirhatar.hu
  Diktatúrában nem táncikálunk
2022. 08. 07. 13:25 hirhatar.hu
  Jóléti vízfelületként bevezették a Balatont a jegybank balatonakarattyai konferenciaközpontjához
2022. 08. 07. 13:25 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport