GYÖNGYÖSI HÍRHATÁR - Hűsítő fürdőzésben volt része a gyöngyösi Idősek Klubjának

GYÖNGYÖSI HÍRHATÁR
   
 2022.08.16.
 Kedd
Ma Ábrahám napja van.
Holnap Jácint napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2016. 09. 28. 20:15     


Hűsítő fürdőzésben volt része a gyöngyösi Idősek Klubjának
A Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja tagjai vágyakozva gondoltak arra, hogy milyen jó lenne a meleg időben víz mellett, avagy vízben lenni. Ezeken a forróság miatt hosszúnak tűnő napokon meg is fogalmazódott a klubtagok azon kérése, miszerint kiránduljunk fürdőbe.

 
Ezzel fel is kívántuk tölteni a szervezetünk - elsősorban D3 - vitamin-háztartását.
 
Ezért kezdte el szervezni a klub vezetője, hogy a klubtagság valamelyik közeli, környékbeli helyen strandolhasson. Több szóba jövő hely után a klubtagok konszenzusra jutottak: Egerben szeretnénk ismét a hűs vizekben eltölteni egy napot. Ezt a döntésünket elősegítette az, hogy korábbi években minden alkalommal kedvező, pozitív utólagos véleménnyel látogattuk meg az Egri Termálfürdőt.
 
Amilyen egyszerű volt a kívánságunk, olyan nehéz volt a megvalósítása, hiszen amikor hőségriadó van, akkor délelőtt 11 és délután 15 óra között nem ajánlott és egészséges a nyílt napon tartózkodni – még vízben sem. Az Idősek Klubja tagjai minden nap figyelték az önkormányzati pályázaton nyert számítógépek segítségével a meteorológiai előrejelzést, az idokep.hu alkalmazásával. Amikor az előrejelzés nem fogalmazott meg – még nyáron is – túlzott meleget, avagy hőségriadót – a szavakat tett követte, és megszervezésre került ez a szabadidős elfoglaltság az önkormányzattól külön erre megszavazott pénzösszeg terhére.
 
Jellemző a mostani „kívánságunk” népszerűségére, hogy a gyakorlatban minden klubtag félretette vélt vagy valós elfoglaltságát és szabaddá (fürdőlátogatóvá) tette magát a kirándulás idejére. Így összesen 26-an vettünk részt a megszervezett programon.
 
A Kaslikbusz kft. légkondicionált külön buszával az 1 órát sem kitevő út után megérkezvén rövid tájékozódás (jegyvétel és belépő karszalag felhelyezése) után az átöltözés következett.
 
Az 1932-ben megalapított termálfürdő 5,3 hektáron, 7 medencével, vízforgató berendezéssel ellátott élménymedencével, vízeséssel, pezsgőfürdővel, pezsgőággyal, víz alatti masszással állt a rendelkezésünkre. Mindenki – már – gyakorlottan kiválasztotta a maga számára legkedvezőbb hőfokú medencét és elkezdődött – kiscsoportokban – a strandolás.
 
A 3 fajta, összesen kb. 200 m hosszú csúszdát természetesen nem vettük igénybe, azonban a szabadban levő mintegy 200 négyzetméteres medencét már annál szívesebben próbálták ki a klubtagok.
 
Akinek a napsugárzás már kielégítette igényeit az átment a fürdőházba, ahol a 2 db 100 négyzetméteres medence vize már megfelelt a fizikai állapotának. Voltak, akiknek a vízből is elege lett, ők az árnyat adó fák alatt kezdtek el pihenve hűsölni.
 
Senkit nem fenyegetett a túlzott meleg, a leégés, a hőguta, avagy napszúrás, mert ennek veszélyeire a gondozók folyamatosan figyelve felhívták az idős- és szépkorúak figyelmét. Ugyanígy figyelmeztettek rendszeresen a hűsítő ital fogyasztására is.
 
A Termálfürdő biztosította lehetőséggel minden klubtag élt, és nagy energiával, valamint kedvvel hajtotta végre a vízitorna mintegy háromnegyed órás gyakorlatait. Mindenki több gyakorlatot ismerősként csinált, melynek oka, hogy az Idősek Klubjában heti rendszerességgel tartott gyógytorna gyakorlatai ismétlődtek...
 
Az átlagnál nagyobb mozgás előbb kifárasztotta az idősebbeket, akik előbb pihentek egy kicsit, majd elfogyasztottuk ebédünket. A klubtagok zöme azt a lehetőséget választotta, hogy otthonról hozott szendvicseket fogyaszt el és természetesen voltak olyanok, akik a helyszínen kapható ételekből választottak.
 
Ezután sem zavartattuk magunkat és vidáman folytattuk a strandolást.
 
Természetesen nem maradhatott el – indulás előtt – a klubszintű rendezvényeinken szokásos csoportkép elkészítése.
 
 
Délután a megbeszélt időpontra pontosan megérkezett különbuszunk és – némi zavaró közjáték után - vidáman, ám elfáradtan hazajöttünk 1 óra alatt Gyöngyösre. Nagyon örültünk annak, hogy a buszunk légkondicionálóval rendelkezett, mert időközben „szárazon” a meleg nagyon felfokozódott.
 
Az Egri Termálfürdő kielégítette a klubtagok igényeit a vízi rekreációs lehetőségeivel mind a pihenésre, mind a gyógyulásra vágyás lehetőségeinek biztosításában. Összességében a Gyöngyös Visonta úti Idősek Klubja tagjai kissé fáradtan, de elégedettek voltak a strandolással eltöltött nappal.
 
Borsi Miklós
klubtag
Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja

További hírek

  Pénzmosodának nézték Sarka Kata és Rogán-Gaál Cecília profitbányáját
2022. 08. 13. 21:59 hirhatar.hu
  Tuzson Bence szerint a „bacon” szó a Bakonyból ered
2022. 08. 13. 21:59 hirhatar.hu
  Tovább csökken a Fidesz támogatottsága
2022. 08. 13. 21:59 hirhatar.hu
  Valótlanul vádolták a DK-s politikust – kíméletlen helyreigazítást kellett közölnie a 168.hu portálnak
2022. 08. 10. 17:08 hirhatar.hu
  Az ész megáll – kis közéleti színes hír
2022. 08. 10. 17:08 hirhatar.hu
  A gyerekeik jövője miatt aggódnak – már 50 000-en bejelentkezek a Kossuth téri tüntetésre
2022. 08. 10. 17:08 hirhatar.hu
  Az élet mégis szép, kezdődik a Sziget!
2022. 08. 09. 19:33 hirhatar.hu
  Legnagyobb terület – legkedvezőbb áron – 2.
2022. 08. 08. 10:22 hirhatar.hu
  Diktatúrában nem táncikálunk
2022. 08. 07. 13:25 hirhatar.hu
  Jóléti vízfelületként bevezették a Balatont a jegybank balatonakarattyai konferenciaközpontjához
2022. 08. 07. 13:25 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport