GYÖNGYÖSI HÍRHATÁR - Idősek Világnapja - Gyöngyösön illendően megünnepelték

GYÖNGYÖSI HÍRHATÁR
   
 2022.08.16.
 Kedd
Ma Ábrahám napja van.
Holnap Jácint napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2016. 10. 06. 21:35     


Idősek Világnapja - Gyöngyösön illendően megünnepelték
Az ENSZ 46. Közgyűlése 1991. decemberében nyilvánította minden év október elsejét az Idősek Világnapjává. Az időseket- és szépkorúakat köszöntötték ennek a világnapnak az alkalmából Gyöngyösön, a Visonta úti Idősek Klubjában. Tekintettel arra, hogy tavaly is nagy sikere volt a rendezvénynek, minden klubtag félretette vélt vagy valós elfoglaltságait és várta a megemlékezés résztvevőit.

 
Ebben az évben Hiesz György polgármester, Maka Piroska, a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ igazgatója, Dr. Végh Attila önkormányzati képviselő, valamint az Idősek Klubja dolgozói, Berzsényi Tamásné klubvezetővel közösen köszöntötték a klubtagokat.
 
A rendezvény prológjában Maka Piroska köszöntötte a klubtagokat mind maga, mind a dolgozók nevében, írásban. Ezt a „Köszöntő”-t – haladva a korral – közzétette a KHSZK honlapján, ahol a Klubtagok – a tavalyi önkormányzati pályázaton nyert – számítástechnikai eszközökkel közvetlenül olvasták/olvashatták. Természetesen a „Köszöntő”-t kinyomtattuk és kifüggesztettük a faliújságunkra.
 
A köszöntés első részében Hiesz György, Gyöngyös polgármestere bensőséges, megható beszédben méltatta az idősek- és szépkorúak szerepét és egyben köszöntötte is őket, minket. A megemlékezés második részében Dr. Végh Attila képviselő az idős korral harmonizáló, saját versével színesítette a programot, emelte annak színvonalát és pátoszát. Különlegessége a versnek, hogy a költő az Idősek Klubja tagjainak ajánlotta. Ezt a verset is kifüggesztettük faliújságunkra, ahol azóta sokan visszatérően olvassák többi versével egyetemben.
 
 
Hagyományosan, vendégeink minden idős- és szépkorúnak kedveskedtek nagyon szép, törtfehér színű rózsával. Az ilyenkor szokásos puszi, illetve kézfogás, valamint a személyre szabott jókívánság sem maradhatott el.
 
Külön személyes ajándékként Hiesz György polgármestertől a klubtagok még egy nagy ajándékkosarat is kaptak közösen, melynek tartalmát a hideg téli napokon különösen jól tudunk majd felhasználni, alkalmazni egészségünk védelmében. A legközelebbi – „Pihenőpark avatási” – rendezvényünkre a jó hangulat biztosítása érdekében az Idősek Klubja tagjai meghívták a polgármester urat és igazgató asszonyt. A meghívottak örömmel fogadták el az szíves invitálást.
 
Ezután következett a Gyöngyösi Játékszín meglepetés előadása, amelyen az idős- és szépkorúak születésének és fiatalkorának slágereit adták elő. Az előadók mindent megtettek annak érdekében, hogy az ellátottak ezen a délutánon felszabadultan és jól érezzék magukat. Ezt láttuk, hallottuk, éreztük és nem utolsósorban testbeszédünkkel azonnal viszonoztuk. A nagy átéléssel előadott műsorukkal az Idősek Klubja tagjai annyira azonosultak, hogy egyes számokat közösen énekeltünk.
 
A rendezvény befejező részében került sor rendhagyó módon az ülőfogadásra. Ezen került bemutatásra és felszeletelésre az időseket köszöntő, díszített ünnepi torta, melyet mindenki – különböző fogyókúrás fogadalmai ellenére –  elfogyasztott. Terítékre kerültek szintén a fogadás részét képező pogácsák is, amelyeket minden klubtag jóízűen és az ünnepségre emlékezve ette meg. Természetesen volt a fogadáson különböző fajtájú üdítő is.
 
 
 
Hagyományosan ismét készültek fényképek, amelyeken jól látszik az ünnepség színvonala és méltóságteljessége. A Városi Televízió is tudósított a rendezvényünkről, így a napi „Aktuális” című műsorban viszontláthattuk – és megláthatta az egész város is – a legemlékezetesebb pillanatokat.
 
Összességében a 15. Idősek Világnapjáról méltóan és méltóságteljesen megemlékeztünk és ezen belül köszöntötték a szervezők és rendezők a klubtagokat. Az idősek és szépkorúak, a Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja tagjai ismét egy élménnyel lettek gazdagabbak, amelyre a későbbiekben szívesen tudnak, tudunk visszaemlékezni.
 
Borsi Miklós
klubtag
Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja
 

További hírek

  Pénzmosodának nézték Sarka Kata és Rogán-Gaál Cecília profitbányáját
2022. 08. 13. 21:59 hirhatar.hu
  Tuzson Bence szerint a „bacon” szó a Bakonyból ered
2022. 08. 13. 21:59 hirhatar.hu
  Tovább csökken a Fidesz támogatottsága
2022. 08. 13. 21:59 hirhatar.hu
  Valótlanul vádolták a DK-s politikust – kíméletlen helyreigazítást kellett közölnie a 168.hu portálnak
2022. 08. 10. 17:08 hirhatar.hu
  Az ész megáll – kis közéleti színes hír
2022. 08. 10. 17:08 hirhatar.hu
  A gyerekeik jövője miatt aggódnak – már 50 000-en bejelentkezek a Kossuth téri tüntetésre
2022. 08. 10. 17:08 hirhatar.hu
  Az élet mégis szép, kezdődik a Sziget!
2022. 08. 09. 19:33 hirhatar.hu
  Legnagyobb terület – legkedvezőbb áron – 2.
2022. 08. 08. 10:22 hirhatar.hu
  Diktatúrában nem táncikálunk
2022. 08. 07. 13:25 hirhatar.hu
  Jóléti vízfelületként bevezették a Balatont a jegybank balatonakarattyai konferenciaközpontjához
2022. 08. 07. 13:25 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport