GYÖNGYÖSI HÍRHATÁR - Kis karácsony, nagy karácsony - ismét generációk ünnepeltek együtt Gyöngyösön

GYÖNGYÖSI HÍRHATÁR
   
 2023.09.29.
 Péntek
Ma Mihály napja van.
Holnap Jeromos napja lesz.
   EUR árfolyam
   </R Ft
   CHF árfolyam
   </R Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2017. 01. 04. 18:56     


Kis karácsony, nagy karácsony - ismét generációk ünnepeltek együtt Gyöngyösön
A különböző rendezvényeken megforduló Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja tagjai számára is elérkeztek az év végi ünnepek. Mindenki a saját hozzátartozóira gondolt elsősorban, de titkon figyelte és remélte, hogy sikerül a klubban idén is színvonalas ünnepi megemlékezést rendezni.

 
Ilyen várakozások keretében jött el a karácsonyi ünnepség napja. A Klubot - elsősorban a gondozók - méltón díszessé tették a falra és az üvegre készített különböző papír alakzatokkal, a mindenkinek nagyon tetsző fenyőfa díszítésével. Az ünnepi légkör kialakításához járult hozzá a mézeskalácsból készült betlehemi jászol és más mézeskalács figurák, valamint az elmaradhatatlan szaloncukorból kialakított Karácsonyi-sarok.
 
Ezzel a feelinggel vártuk a hozzánk érkező előadókat, vendégeket és meghívottakat, akik pontosan érkezvén egyből elkezdték a Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja 2016. évi Karácsonyi Ünnepségét.
 
Bevezetésként a klubvezető köszöntötte az egybegyűlteket, majd átadta a szót Hiesz György polgármesternek. Ő méltatta az idősek- és szépkorúak korábbi tevékenységét az országépítésben, a mai állapotok létrehozásában, majd átadta csemegekosár ajándékát. Ezt követte az üzemeltető Kistérségi Humán Szolgáltató Központ igazgatója, Maka Piroska, aki köszöntötte az ellátottakat mind a maga, mind a központ dolgozói nevében, majd Ő is átadta ajándékait - társasjátékot, kártyákat.
 
Ezután Dr. Végh Attila önkormányzati képviselő köszöntött minket, és előadta az erre az alkalomra írt „Karácsony” című versét. Ez – ismét - annyira megtetszett a klubtagoknak, hogy azonnal ki is függesztettük az Idősek Klubja faliújságára.
 
 
A protokolláris rész lezárultával az Egressy Béni Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 3.a. – Túri Klára által vezetett – osztálya szórakoztatott minket ünnepi műsorával. Ők az elmúlt években a jelentős rendezvényeinken nagy sikerrel szerepeltek. Ahogy hallottuk a tanároktól, a kisiskolások ismét nagy igyekezettel készültek az Idősek Klubja tagjainak előadandó műsorukra. Minden klubtagnak kellemes emlékként merül fel első szereplésük – 2014-ben az Idősek Világnapja emlékműsor kapcsán.
 
Az ellátottak örömteli meglepetésére a kisiskolások ismét felnőttek a feladathoz, és nagy igyekezettel, valamint hangerővel adták elő műsorukat: zenei aláfestéssel, önálló dalokkal, mondókákkal, valamint az alkalomhoz illően beöltözött, autentikus szerepjátékkal. A hangulat fokozatosan és folyamatosan emelkedett, amit az egyes műsorszámok utáni taps növekvő nagysága jelzett. Az előadás végi vastaps után szerényen egy kis ebéd utáni nassolnivalóval tudtuk először a magunk módján megköszönni a színvonalas ünnepi műsort.
 
Az ünnepi rendezvényünk nem ért véget, mert következett az elengedhetetlen – nem csak jelképes – karácsonyi ajándékozás. Ehhez újonnan kapcsolódott, hogy az idős-és szépkorú klubtagok egyik klubtársunk által készített kis kötött ajándék díszeket adtunk át mézeskalács figurákkal és szaloncukorral a meglepődött és megilletődött kisiskolásoknak. A meglepetésnek folytatása is volt: vendégeink is kaptak a kötött kis figurákból és mézeskalácsból, szaloncukorból.
 
Záróakkordként vendégeinkkel kialakult egy rövid kötetlen beszélgetés. Ennek során megállapításra került, hogy az Idősek Klubja elérte kapacitása és teljesítőképessége határait. Ahogy megfogalmazásra került: „az Idősek Klubja kinőtte kereteit”. Felelevenítettük, hogy nem mindig volt ez így és a jelenlegi létszám a Klub dolgozói, valamint az önkormányzat idősbarát intézkedéseinek köszönhető.
 
 
Először ötlet szintjén merült fel, hogy az étkezőt és a nagy társalkodót elhúzható harmonikaajtóval lehetne elválasztani s ezzel majdnem duplájára növekedne az a terület, amely a Klub rendezvényeihez rendelkezésre áll. Legnagyobb meglepetésünkre a városvezető azonnal rábólintott, helyeselte – meg is jelölte, hogy milyen keret terhére valósítható meg – és így az egész beszerzés és átépítés kora tavasszal megvalósulhat.
 
Klubvezetőnk ismertette az önkormányzati pályázati pénzből készült „pihenőparkunk” távlati célú felhasználását: bográcsozás, nyársalás, slambuc készítés – mely klubrendezvényeinkre egyben meg is hívta kedves vendégeinket, akik nagy örömmel elfogadták ezt.
 
Összességében a Gyöngyös Visonta úti Idősek Klubja minden tagja jól érezte magát és megadta a kellő tiszteletet a karácsonyi ünnepeknek.
 
Borsi Miklós
klubtag
Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja
 

További hírek

  Többdiplomás nőknek keres takarítói munkát Demszky Gábor
2023. 09. 25. 13:38 hirhatar.hu
  Állítólag nettó 385 ezer a magyar átlagkereset
2023. 09. 25. 13:38 hirhatar.hu
  Orbán Ráhel egyetemi ismerősei is jól jártak
2023. 09. 25. 13:38 hirhatar.hu
  Lázár János kinyírta Budapest jövőjét
2023. 09. 11. 09:40 hirhatar.hu
  Pintér nyomozókat toboroz kiemelt fizetésért
2023. 09. 11. 09:40 hirhatar.hu
  Tiborcz István letarolta a Svábhegyet új elitklubja körül
2023. 09. 11. 09:40 hirhatar.hu
  Az igazgató sem tudja, miként kerültek az Orbán-idézetek az iskola falára
2023. 09. 03. 10:33 hirhatar.hu
  „Ezek orkok” – Mészáros Lőrincről is nyilatkozott Pesty László
2023. 09. 03. 10:33 hirhatar.hu
  A Hitlerrel lepaktáló Horthyt dicsőíti Lázár
2023. 09. 03. 10:33 hirhatar.hu
  Végelszámolás vár Rákay Philip vállalkozására
2023. 08. 24. 17:41 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport