GYÖNGYÖSI HÍRHATÁR - Különlegességek a gyöngyösi Idősek Klubjának

GYÖNGYÖSI HÍRHATÁR
   
 2019.03.23.
 Szombat
Ma Beáta napja van.
Holnap Emőke napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2016. 09. 06. 20:23     


Különlegességek a gyöngyösi Idősek Klubjának
Újfajta hagyományt teremtettek a dolgozók a Visonta úti Idősek Klubjában. A kapott élelmiszer-adományok elosztása során a maradékot, avagy kioszthatatlant nem raktározzák, illetve dobják ki annak tönkremenésekor, hanem előtte különféle módon a klubtagságnak kiosztják.


Ezzel teljesül az adományozó TESCO Gyöngyös, a logisztikát végző B. BRAUN Gyöngyös, valamint az összegyűjtő Magyar Élelmiszerbank Egyesület és az elosztást végző gyöngyösi Kistérségi Humán Szolgáltató Központ, mint üzemeltető szándéka: a felhalmozódó élelmiszerek eljuttatása az arra rászorulóknak.
 
Ezek az élelmiszer adományok először csak a pékárúra vonatkoztak és ezzel lett a hagyomány megteremtve. Az idők folyamán mind az adományozó, mind az összegyűjtő, mind az elosztó és nem utolsósorban a dolgozók begyakorolták az ilyenkor felmerülő gyakorlati és adminisztratív problémák megoldását. Ennek eredményeként az adományozó TESCO Gyöngyös és az üzemeltető, Kistérségi Humán Szolgáltató Központ – Gyöngyös önkormányzata egyetértésével – kibővítette az adományoknak a körét zöldségekre és gyümölcsökre is. Ezzel a gyakorlatban is megvalósul, hogy az adományok fajtája, típusa folyamatosan és idénynek megfelelően bővül.
 
Ennek a megvalósítására az Idősek Klubja ellátottjai várakozással teli, izgalommal vegyes érzésekkel készültek. A pékárú adományok kapása és elosztása pozitív élményei egyfajta elvárást is megfogalmaztak. Ennek, ezeknek az elvárásoknak a klub dolgozói maradéktalanul megfeleltek és eleget tesznek.
 
A zöldség fajtákat – általában – a dolgozók egyenlően el tudják osztani és becsomagolva, gyakorlatilag maradék nélkül ki is osztják. A gyümölcsöket is a gondozók osztják el, azonban itt előfordul maradék vagy ki nem osztható. Ilyen például a meggy, szőlő, cseresznye, alma, barack –  utóbbiak még ki is magozva –  félbevágva kerülnek az asztalra. Nagy tálcákon, az ebédlőben várják a klubtagokat.
 
Elsősorban az exotikus gyümölcsöknél (pl. ananász, kókusz) még fokozottabban jelentkezik a kioszthatósági probléma. Ennek a legegyszerűbb megoldását választották a Klub dolgozói: ún. „gyümölcspartik” keretében az idősek és szépkorúak az ebédlőben – gondozók által egyenlően elosztva – közösen fogyasztják el.
 
Érdemes megjegyezni azt a nem elhanyagolható és lényeges dolgot, hogy nagyon sok klubtag, ellátott meg sem engedhetné magának ezeknek a gyümölcsöknek a megvételét.
 
Ami a zöldség- és gyümölcs adományok minőségét illeti, jellemzően annyira frissek és üdék, hogy – esetenként – még vetekednek is a gyöngyösi 80-s Kispiacon kaphatókkal.
 
Tudják az Idősek Klubjának tagjai, hogy ezeknek az adományoknak a csomagolása, elosztása, kiadagolása nagy pluszmunkát jelent a dolgozóknak, azonban a klub tagjai úgy érezzük, hogy a dolgozók szívesen vállalják ezt. Ezt a pluszmunkát mi jó szóval – „KÖSZÖNÖM”-el (sic!) – tudjuk csak megköszönni.
 
Természetesen minden adomány kiosztása, avagy átvétele szigorúan aláírás ellenében történik és így transzparens, átlátható az egész adományozási folyamat.
 
Szerintem ezzel is emelkedett az ellátási színvonal az üzemeltető, Kistérségi Humán Szolgáltató Központ által a Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubjában.
 
Borsi Miklós
klubtag
Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja

További hírek

  Médiacézárok: Rogán Cecília és Sarka Kata felvásárolta Kasza Tibi bulvárlapját
2019. 03. 22. 15:01 hirhatar.hu
  A polgármester mindösze egy bábfigura - a NER-cunami és az üzleti érdek mindent visz Keszthelyen
2019. 03. 22. 15:01 hirhatar.hu
  Mészáros Lőrinc méltó helyére került egy feketelistás kelet-(balkán)európai rangsorban is
2019. 03. 22. 15:00 hirhatar.hu
  Egészségügyi válsághelyzet kihirdetését követeli a DK
2019. 03. 21. 13:44 hirhatar.hu
  Nyolc hónap letöltendő börtönbüntetés a baltával agyonvert kutyáért
2019. 03. 21. 09:53 hirhatar.hu
  Ha egy üzlet beindul: Orbán után Kövért is szénné alázták
2019. 03. 21. 09:53 hirhatar.hu
  Csirkebél jóslások és a néppárti sziklák szülte egér: bár puhára, de pofára esett Orbán
2019. 03. 20. 19:00 hirhatar.hu
  Sokk a színházi szakmában – botrány, tiltakozás az idei politikaszagú díjazottak miatt
2019. 03. 20. 10:29 hirhatar.hu
  Büntet, kitilt, morog – Kövér László és az ámokfutás
2019. 03. 20. 10:29 hirhatar.hu
  Két és félmilliárdot fizetne a Fidesz Lamperth Mónika fejéért
2019. 03. 19. 10:44 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport