GYÖNGYÖSI HÍRHATÁR - Megmérette magát a Régi idők mezőőre a madárijesztők szépségversenyén

GYÖNGYÖSI HÍRHATÁR
   
 2019.06.26.
 Szerda
Ma János napja van.
Holnap László napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   /Rate& Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2016. 09. 20. 20:23     


Megmérette magát a Régi idők mezőőre a madárijesztők szépségversenyén
Tavaly ősszel a Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja tagsága úgy döntött, hogy még aktívabban vesz részt a központilag szervezett közösségi rendezvényeken. Ezt hagyományteremtő szándékkal valósítottuk és valósítjuk meg. Azóta a szórakozni, valamint kulturálódni vágyó kollektíva gyakorlatilag 2-3 hetente megtekinti a Mátra Művelődési Központ által koordinálta városi rendezvényeket.

 
Aktívan részt kívántunk venni a fő rendezvényen; a Mátrai Szüreti Napok és Fehérbor Fesztivál eseményein, programjain. Ennek idén ősszel egyetlen lehetősége volt, a Madárijesztő szépségversenyen való szereplés. Ez számunkra lényeges volt, hiszen a tavalyi Madárijesztő Szépségversenyen a Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja által készített „MŰ”- „Anonymus” fantázianévvel, Különdíjat kapott.
 
A Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja minden tagja – ennek ellenére – nagyon meglepődött, amikor a tavalyi eredményünk alapján az idei szépségversenyre a rendezőktől még írásos meghívást is kapottunk. Külön – plusz - ösztönzést adott a részvételhez, hogy a verseny győztese görögországi utazást is nyer.
 
Ez meghozta mindenkinek a kedvét, s így amikor nevezésünket leadtuk, a nagy vidámságban minden klubtagnak volt saját kreatív ötlete. Elméleti ígéretekből sem volt hiány, melyek a munkában való részvételre és a kellékek hozatalára vonatkoztak. Az ellátottak közül szinte mindenkinek volt „alkotó” ötlete és művünk gondolati elkészítésének csak a rendelkezésre álló idő és az alapanyagok, mint kellékek szabhattak határt.
 
 
Sajnos, ez a nagy akarás és igyekezet a visszájára fordult, és ennek köszönhetően idén is csak a tavalyi, begyakorlott szűk team dolgozott a gondozók segítségével. Munkánkat egyre növekvő érdeklődés és biztatás, szurkolás kísérte a klubtagok részéről. Határidő előtt több nappal, a saját erőnkből, nagy fantáziával készítettük el a madárijesztőnket szépségversenyére. A korai elkészülés eredményeképpen, valamint igény- és kívánságszintünk emelkedése miatt minden nap igazítottunk valamit az „alkotáson”.
 
Idei „művünk” fantáziadús elnevezése: Régi idők mezőőre (sic!). Megünnepelendő, valamint a jó hangulatot illusztrálandó –  természetesen több közös fényképet is készített a klub tagsága Madárijesztőnkkel.

 
Művünket határidőre felszállítottuk a megmérettetés helyszínére, ahol egyből fel- illetve kiállításra is került. Akivel szembe találkoztam Gyöngyös városában, mindenki jól megnézett, mert még mindig szokatlannak tartják az Idősek Klubja ilyetén rendezvényeken való szereplését.
 
A „Régi Idők Mezőőrét” Gyöngyös Város Főterén a többi 12 madárijesztővel együtt 5 főből álló szakavatott zsűri bírálta el. Sajnos az ítészek bírálatának rangsorában nem a mi alkotásunk nyerte el a legnagyobb tetszés indexet… A részvételünkért a versenyen kaptunk emléklapot, amit természetesen kifüggesztettük az Idősek Klubja faliújságjára, valamint kaptunk ajándék csomagot is.
 
Madárijesztőnk a Mátrai Szüreti Napok és Fehérbor Fesztivál eseményei, programjai lezárultával az újonnan kialakításra került „Pihenőparkunk” kiegészítője lesz. A szebbnél szebb és fantáziadús műveket természetesen Gyöngyös Város Főterén megtekinthette a kilátogató közönség, valamint aki figyelt, az a Városi Televízió adásában is láthatta.
 
Összességében a Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja tagjai nagyon jól szórakoztak a 2016. évi Mátrai Szüreti Napok és Fehérbor Fesztivál ezen a programján való aktív részvétellel.
 
Borsi Miklós
klubtag
Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja
 

További hírek

  Az istenhívő Márki-Zay Péter szerint a gyerek verve – is - jó
2019. 06. 25. 13:44 hirhatar.hu
  A Liget-projekt és a MOL-torony építésének leállítását kéri az UNESCO
2019. 06. 25. 13:44 hirhatar.hu
  Nem ajánlja Gyurcsány Karácsonyt - a DK feljelentést tesz választási csalás miatt
2019. 06. 25. 13:44 hirhatar.hu
  A szakmában alig jegyzett „kurultájossal” számoltatnák fel a Természettudományi Múzeumot
2019. 06. 24. 15:06 hirhatar.hu
  Magasról tojtak a nézők a 60 milliónyi közpénzzel kitömött Rogánné-féle húsmustrára
2019. 06. 24. 15:06 hirhatar.hu
  Sir Elton John becsületrendet kapott Macrontól
2019. 06. 24. 15:06 hirhatar.hu
  Budapest sorsa marad, hogy együtt éljen a bűnnel és az alvilággal...?
2019. 06. 23. 15:23 hirhatar.hu
  Egy tonna kukoricát nyerhet az a gazda, akinél a legtöbb füsti fecske fészkel
2019. 06. 23. 15:23 hirhatar.hu
  Még hogy nem szereti a sajtót a kormány: 4 csillagos szállodában 3 napig masszírozta a kiválasztottakat
2019. 06. 23. 15:23 hirhatar.hu
  Mészáros Lőrinc már rég fente rá a fogát - eladják a Gellért Szállót
2019. 06. 22. 14:41 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport