GYÖNGYÖSI HÍRHATÁR - Megmérette magát a Régi idők mezőőre a madárijesztők szépségversenyén

GYÖNGYÖSI HÍRHATÁR
   
 2023.09.28.
 Csütörtök
Ma Vencel napja van.
Holnap Mihály napja lesz.
   EUR árfolyam
   </R Ft
   CHF árfolyam
   </R Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2016. 09. 20. 20:23     


Megmérette magát a Régi idők mezőőre a madárijesztők szépségversenyén
Tavaly ősszel a Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja tagsága úgy döntött, hogy még aktívabban vesz részt a központilag szervezett közösségi rendezvényeken. Ezt hagyományteremtő szándékkal valósítottuk és valósítjuk meg. Azóta a szórakozni, valamint kulturálódni vágyó kollektíva gyakorlatilag 2-3 hetente megtekinti a Mátra Művelődési Központ által koordinálta városi rendezvényeket.

 
Aktívan részt kívántunk venni a fő rendezvényen; a Mátrai Szüreti Napok és Fehérbor Fesztivál eseményein, programjain. Ennek idén ősszel egyetlen lehetősége volt, a Madárijesztő szépségversenyen való szereplés. Ez számunkra lényeges volt, hiszen a tavalyi Madárijesztő Szépségversenyen a Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja által készített „MŰ”- „Anonymus” fantázianévvel, Különdíjat kapott.
 
A Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja minden tagja – ennek ellenére – nagyon meglepődött, amikor a tavalyi eredményünk alapján az idei szépségversenyre a rendezőktől még írásos meghívást is kapottunk. Külön – plusz - ösztönzést adott a részvételhez, hogy a verseny győztese görögországi utazást is nyer.
 
Ez meghozta mindenkinek a kedvét, s így amikor nevezésünket leadtuk, a nagy vidámságban minden klubtagnak volt saját kreatív ötlete. Elméleti ígéretekből sem volt hiány, melyek a munkában való részvételre és a kellékek hozatalára vonatkoztak. Az ellátottak közül szinte mindenkinek volt „alkotó” ötlete és művünk gondolati elkészítésének csak a rendelkezésre álló idő és az alapanyagok, mint kellékek szabhattak határt.
 
 
Sajnos, ez a nagy akarás és igyekezet a visszájára fordult, és ennek köszönhetően idén is csak a tavalyi, begyakorlott szűk team dolgozott a gondozók segítségével. Munkánkat egyre növekvő érdeklődés és biztatás, szurkolás kísérte a klubtagok részéről. Határidő előtt több nappal, a saját erőnkből, nagy fantáziával készítettük el a madárijesztőnket szépségversenyére. A korai elkészülés eredményeképpen, valamint igény- és kívánságszintünk emelkedése miatt minden nap igazítottunk valamit az „alkotáson”.
 
Idei „művünk” fantáziadús elnevezése: Régi idők mezőőre (sic!). Megünnepelendő, valamint a jó hangulatot illusztrálandó –  természetesen több közös fényképet is készített a klub tagsága Madárijesztőnkkel.

 
Művünket határidőre felszállítottuk a megmérettetés helyszínére, ahol egyből fel- illetve kiállításra is került. Akivel szembe találkoztam Gyöngyös városában, mindenki jól megnézett, mert még mindig szokatlannak tartják az Idősek Klubja ilyetén rendezvényeken való szereplését.
 
A „Régi Idők Mezőőrét” Gyöngyös Város Főterén a többi 12 madárijesztővel együtt 5 főből álló szakavatott zsűri bírálta el. Sajnos az ítészek bírálatának rangsorában nem a mi alkotásunk nyerte el a legnagyobb tetszés indexet… A részvételünkért a versenyen kaptunk emléklapot, amit természetesen kifüggesztettük az Idősek Klubja faliújságjára, valamint kaptunk ajándék csomagot is.
 
Madárijesztőnk a Mátrai Szüreti Napok és Fehérbor Fesztivál eseményei, programjai lezárultával az újonnan kialakításra került „Pihenőparkunk” kiegészítője lesz. A szebbnél szebb és fantáziadús műveket természetesen Gyöngyös Város Főterén megtekinthette a kilátogató közönség, valamint aki figyelt, az a Városi Televízió adásában is láthatta.
 
Összességében a Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja tagjai nagyon jól szórakoztak a 2016. évi Mátrai Szüreti Napok és Fehérbor Fesztivál ezen a programján való aktív részvétellel.
 
Borsi Miklós
klubtag
Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja
 

További hírek

  Többdiplomás nőknek keres takarítói munkát Demszky Gábor
2023. 09. 25. 13:38 hirhatar.hu
  Állítólag nettó 385 ezer a magyar átlagkereset
2023. 09. 25. 13:38 hirhatar.hu
  Orbán Ráhel egyetemi ismerősei is jól jártak
2023. 09. 25. 13:38 hirhatar.hu
  Lázár János kinyírta Budapest jövőjét
2023. 09. 11. 09:40 hirhatar.hu
  Pintér nyomozókat toboroz kiemelt fizetésért
2023. 09. 11. 09:40 hirhatar.hu
  Tiborcz István letarolta a Svábhegyet új elitklubja körül
2023. 09. 11. 09:40 hirhatar.hu
  Az igazgató sem tudja, miként kerültek az Orbán-idézetek az iskola falára
2023. 09. 03. 10:33 hirhatar.hu
  „Ezek orkok” – Mészáros Lőrincről is nyilatkozott Pesty László
2023. 09. 03. 10:33 hirhatar.hu
  A Hitlerrel lepaktáló Horthyt dicsőíti Lázár
2023. 09. 03. 10:33 hirhatar.hu
  Végelszámolás vár Rákay Philip vállalkozására
2023. 08. 24. 17:41 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport