GYÖNGYÖSI HÍRHATÁR - Megmérette magát a Régi idők mezőőre a madárijesztők szépségversenyén

GYÖNGYÖSI HÍRHATÁR
   
 2022.08.16.
 Kedd
Ma Ábrahám napja van.
Holnap Jácint napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2016. 09. 20. 20:23     


Megmérette magát a Régi idők mezőőre a madárijesztők szépségversenyén
Tavaly ősszel a Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja tagsága úgy döntött, hogy még aktívabban vesz részt a központilag szervezett közösségi rendezvényeken. Ezt hagyományteremtő szándékkal valósítottuk és valósítjuk meg. Azóta a szórakozni, valamint kulturálódni vágyó kollektíva gyakorlatilag 2-3 hetente megtekinti a Mátra Művelődési Központ által koordinálta városi rendezvényeket.

 
Aktívan részt kívántunk venni a fő rendezvényen; a Mátrai Szüreti Napok és Fehérbor Fesztivál eseményein, programjain. Ennek idén ősszel egyetlen lehetősége volt, a Madárijesztő szépségversenyen való szereplés. Ez számunkra lényeges volt, hiszen a tavalyi Madárijesztő Szépségversenyen a Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja által készített „MŰ”- „Anonymus” fantázianévvel, Különdíjat kapott.
 
A Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja minden tagja – ennek ellenére – nagyon meglepődött, amikor a tavalyi eredményünk alapján az idei szépségversenyre a rendezőktől még írásos meghívást is kapottunk. Külön – plusz - ösztönzést adott a részvételhez, hogy a verseny győztese görögországi utazást is nyer.
 
Ez meghozta mindenkinek a kedvét, s így amikor nevezésünket leadtuk, a nagy vidámságban minden klubtagnak volt saját kreatív ötlete. Elméleti ígéretekből sem volt hiány, melyek a munkában való részvételre és a kellékek hozatalára vonatkoztak. Az ellátottak közül szinte mindenkinek volt „alkotó” ötlete és művünk gondolati elkészítésének csak a rendelkezésre álló idő és az alapanyagok, mint kellékek szabhattak határt.
 
 
Sajnos, ez a nagy akarás és igyekezet a visszájára fordult, és ennek köszönhetően idén is csak a tavalyi, begyakorlott szűk team dolgozott a gondozók segítségével. Munkánkat egyre növekvő érdeklődés és biztatás, szurkolás kísérte a klubtagok részéről. Határidő előtt több nappal, a saját erőnkből, nagy fantáziával készítettük el a madárijesztőnket szépségversenyére. A korai elkészülés eredményeképpen, valamint igény- és kívánságszintünk emelkedése miatt minden nap igazítottunk valamit az „alkotáson”.
 
Idei „művünk” fantáziadús elnevezése: Régi idők mezőőre (sic!). Megünnepelendő, valamint a jó hangulatot illusztrálandó –  természetesen több közös fényképet is készített a klub tagsága Madárijesztőnkkel.

 
Művünket határidőre felszállítottuk a megmérettetés helyszínére, ahol egyből fel- illetve kiállításra is került. Akivel szembe találkoztam Gyöngyös városában, mindenki jól megnézett, mert még mindig szokatlannak tartják az Idősek Klubja ilyetén rendezvényeken való szereplését.
 
A „Régi Idők Mezőőrét” Gyöngyös Város Főterén a többi 12 madárijesztővel együtt 5 főből álló szakavatott zsűri bírálta el. Sajnos az ítészek bírálatának rangsorában nem a mi alkotásunk nyerte el a legnagyobb tetszés indexet… A részvételünkért a versenyen kaptunk emléklapot, amit természetesen kifüggesztettük az Idősek Klubja faliújságjára, valamint kaptunk ajándék csomagot is.
 
Madárijesztőnk a Mátrai Szüreti Napok és Fehérbor Fesztivál eseményei, programjai lezárultával az újonnan kialakításra került „Pihenőparkunk” kiegészítője lesz. A szebbnél szebb és fantáziadús műveket természetesen Gyöngyös Város Főterén megtekinthette a kilátogató közönség, valamint aki figyelt, az a Városi Televízió adásában is láthatta.
 
Összességében a Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja tagjai nagyon jól szórakoztak a 2016. évi Mátrai Szüreti Napok és Fehérbor Fesztivál ezen a programján való aktív részvétellel.
 
Borsi Miklós
klubtag
Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja
 

További hírek

  Pénzmosodának nézték Sarka Kata és Rogán-Gaál Cecília profitbányáját
2022. 08. 13. 21:59 hirhatar.hu
  Tuzson Bence szerint a „bacon” szó a Bakonyból ered
2022. 08. 13. 21:59 hirhatar.hu
  Tovább csökken a Fidesz támogatottsága
2022. 08. 13. 21:59 hirhatar.hu
  Valótlanul vádolták a DK-s politikust – kíméletlen helyreigazítást kellett közölnie a 168.hu portálnak
2022. 08. 10. 17:08 hirhatar.hu
  Az ész megáll – kis közéleti színes hír
2022. 08. 10. 17:08 hirhatar.hu
  A gyerekeik jövője miatt aggódnak – már 50 000-en bejelentkezek a Kossuth téri tüntetésre
2022. 08. 10. 17:08 hirhatar.hu
  Az élet mégis szép, kezdődik a Sziget!
2022. 08. 09. 19:33 hirhatar.hu
  Legnagyobb terület – legkedvezőbb áron – 2.
2022. 08. 08. 10:22 hirhatar.hu
  Diktatúrában nem táncikálunk
2022. 08. 07. 13:25 hirhatar.hu
  Jóléti vízfelületként bevezették a Balatont a jegybank balatonakarattyai konferenciaközpontjához
2022. 08. 07. 13:25 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport