GYÖNGYÖSI HÍRHATÁR - Menyasszonytáncon a gyöngyösi idősek klubja

GYÖNGYÖSI HÍRHATÁR
   
 2019.03.23.
 Szombat
Ma Beáta napja van.
Holnap Emőke napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2016. 03. 02. 11:34     


Menyasszonytáncon a gyöngyösi idősek klubja
A hol megható, hol pedig drámaian feszült történet, mely a Menyasszonytánc címet viseli, felidézi a harmincas éveket és egy erdélyi, román-magyar-zsidó kisvárosban játszódik - a gyöngyösi Idősek Klubja a Budapesti Operettszínházban járt.

 
A hallomásból ismert történetet szerettük volna megtekinteni a karácsonyra ajándékul kapott, Dr. Végh Attila önkormányzati képviselő személyi keretéből felajánlott összeg terhére. Ebben kivételesen vita nélkül egyetértett a Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja minden tagja. Az érdeklődés olyan nagy volt, hogy gyakorlatilag az Idősek Klubja minden tagja részt kívánt venni a kulturális rendezvényen.
 
A klubtagság kívánságának megfelelően elővételben Berzsényi Tamásné klubvezető lefoglalta a helyeket és külön busszal felutaztunk a megújult Budapesti Operettszínházba. Az úton sok mindenről folyt a szó, azonban egyértelmű volt az élénk várakozás a történésekre és nem utolsósorban annak megnyilvánulása, hogy Budapestre megyünk – ahova sokan csak nagyon régen jutottak el. Nem utolsó szempont volt, hogy a megújult Operettszínházat még semelyikünk sem látta a maga valóságában.
 
A megérkezés után hamar feltaláltuk magunkat és elfoglaltuk a nézőtéri ülőhelyeinket az előadáshoz. Ennek során a színpadon, az erdélyi román–magyar-zsidó kisvárosban tulajdonságaik és jellemzőik alapján megismerhettük a főszereplőket. 
 
Itt találkozhattunk a szeretetreméltó, de természetesen esendő figurákkal: Rózsival, a szép, büszke lánnyal, aki egy váratlan fordulat következtében elveszítheti a férfit, akit szeret, a városka megbecsülését, mindent, amiben eddig hitt. Megismerhettük Andrást, aki szereti Rózsit, de nincs ereje ahhoz, hogy szembeszálljon az apjával. Ismerős lett a jó öreg Herskovics bácsi, aki eddig minden nehéz helyzetet sikeresen megúszott, most mégis hőssé kell magasztosulnia. Ugyanígy megismertük Blumnét, aki már csak özvegyasszonyként döbben rá férje félrelépésére, és annak különös következményére. Természetesen feltűnt a színen Jonel, a csendőr őrmester, akit Rózsi kikosarazott, de ő mégis mindenáron meg akarja kapni a lányt. Végezetül, de nem utolsósorban „betöltötte a színpadot” Majzik néni, aki egyrészt élő lexikon, másrészt a helység "rengeteg példányban" megjelenő pletykazsákja.
 
Elmaradhatatlanul találkozhattunk még az immár világhírű Budapest Klezmer Band virtuóz tagjaival is, hiszen zenés darabról lévén szó, ez a legfontosabb: a muzsikát az együttes vezetője, Jávori Ferenc Fegya komponálta. Az általuk előadott szívhezszóló, valamint fergeteges ritmusú számok megnyerték az klubtagok tetszését, igazi slágerekké váltak.
 
Ezeket hazafelé az úton mind a 25 fő klubtag önfeledten dúdolta, így állítható, hogy a 2 óra 50 perces előadáson mindenki nagyon jól szórakozott a gyöngyösi Visonta úti Idősek Klubjából.
 
Borsi Miklós
klubtag
Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja

További hírek

  Médiacézárok: Rogán Cecília és Sarka Kata felvásárolta Kasza Tibi bulvárlapját
2019. 03. 22. 15:01 hirhatar.hu
  A polgármester mindösze egy bábfigura - a NER-cunami és az üzleti érdek mindent visz Keszthelyen
2019. 03. 22. 15:01 hirhatar.hu
  Mészáros Lőrinc méltó helyére került egy feketelistás kelet-(balkán)európai rangsorban is
2019. 03. 22. 15:00 hirhatar.hu
  Egészségügyi válsághelyzet kihirdetését követeli a DK
2019. 03. 21. 13:44 hirhatar.hu
  Nyolc hónap letöltendő börtönbüntetés a baltával agyonvert kutyáért
2019. 03. 21. 09:53 hirhatar.hu
  Ha egy üzlet beindul: Orbán után Kövért is szénné alázták
2019. 03. 21. 09:53 hirhatar.hu
  Csirkebél jóslások és a néppárti sziklák szülte egér: bár puhára, de pofára esett Orbán
2019. 03. 20. 19:00 hirhatar.hu
  Sokk a színházi szakmában – botrány, tiltakozás az idei politikaszagú díjazottak miatt
2019. 03. 20. 10:29 hirhatar.hu
  Büntet, kitilt, morog – Kövér László és az ámokfutás
2019. 03. 20. 10:29 hirhatar.hu
  Két és félmilliárdot fizetne a Fidesz Lamperth Mónika fejéért
2019. 03. 19. 10:44 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport