GYÖNGYÖSI HÍRHATÁR - Menyasszonytáncon a gyöngyösi idősek klubja

GYÖNGYÖSI HÍRHATÁR
   
 2019.06.26.
 Szerda
Ma János napja van.
Holnap László napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   /Rate& Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2016. 03. 02. 11:34     


Menyasszonytáncon a gyöngyösi idősek klubja
A hol megható, hol pedig drámaian feszült történet, mely a Menyasszonytánc címet viseli, felidézi a harmincas éveket és egy erdélyi, román-magyar-zsidó kisvárosban játszódik - a gyöngyösi Idősek Klubja a Budapesti Operettszínházban járt.

 
A hallomásból ismert történetet szerettük volna megtekinteni a karácsonyra ajándékul kapott, Dr. Végh Attila önkormányzati képviselő személyi keretéből felajánlott összeg terhére. Ebben kivételesen vita nélkül egyetértett a Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja minden tagja. Az érdeklődés olyan nagy volt, hogy gyakorlatilag az Idősek Klubja minden tagja részt kívánt venni a kulturális rendezvényen.
 
A klubtagság kívánságának megfelelően elővételben Berzsényi Tamásné klubvezető lefoglalta a helyeket és külön busszal felutaztunk a megújult Budapesti Operettszínházba. Az úton sok mindenről folyt a szó, azonban egyértelmű volt az élénk várakozás a történésekre és nem utolsósorban annak megnyilvánulása, hogy Budapestre megyünk – ahova sokan csak nagyon régen jutottak el. Nem utolsó szempont volt, hogy a megújult Operettszínházat még semelyikünk sem látta a maga valóságában.
 
A megérkezés után hamar feltaláltuk magunkat és elfoglaltuk a nézőtéri ülőhelyeinket az előadáshoz. Ennek során a színpadon, az erdélyi román–magyar-zsidó kisvárosban tulajdonságaik és jellemzőik alapján megismerhettük a főszereplőket. 
 
Itt találkozhattunk a szeretetreméltó, de természetesen esendő figurákkal: Rózsival, a szép, büszke lánnyal, aki egy váratlan fordulat következtében elveszítheti a férfit, akit szeret, a városka megbecsülését, mindent, amiben eddig hitt. Megismerhettük Andrást, aki szereti Rózsit, de nincs ereje ahhoz, hogy szembeszálljon az apjával. Ismerős lett a jó öreg Herskovics bácsi, aki eddig minden nehéz helyzetet sikeresen megúszott, most mégis hőssé kell magasztosulnia. Ugyanígy megismertük Blumnét, aki már csak özvegyasszonyként döbben rá férje félrelépésére, és annak különös következményére. Természetesen feltűnt a színen Jonel, a csendőr őrmester, akit Rózsi kikosarazott, de ő mégis mindenáron meg akarja kapni a lányt. Végezetül, de nem utolsósorban „betöltötte a színpadot” Majzik néni, aki egyrészt élő lexikon, másrészt a helység "rengeteg példányban" megjelenő pletykazsákja.
 
Elmaradhatatlanul találkozhattunk még az immár világhírű Budapest Klezmer Band virtuóz tagjaival is, hiszen zenés darabról lévén szó, ez a legfontosabb: a muzsikát az együttes vezetője, Jávori Ferenc Fegya komponálta. Az általuk előadott szívhezszóló, valamint fergeteges ritmusú számok megnyerték az klubtagok tetszését, igazi slágerekké váltak.
 
Ezeket hazafelé az úton mind a 25 fő klubtag önfeledten dúdolta, így állítható, hogy a 2 óra 50 perces előadáson mindenki nagyon jól szórakozott a gyöngyösi Visonta úti Idősek Klubjából.
 
Borsi Miklós
klubtag
Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja

További hírek

  Az istenhívő Márki-Zay Péter szerint a gyerek verve – is - jó
2019. 06. 25. 13:44 hirhatar.hu
  A Liget-projekt és a MOL-torony építésének leállítását kéri az UNESCO
2019. 06. 25. 13:44 hirhatar.hu
  Nem ajánlja Gyurcsány Karácsonyt - a DK feljelentést tesz választási csalás miatt
2019. 06. 25. 13:44 hirhatar.hu
  A szakmában alig jegyzett „kurultájossal” számoltatnák fel a Természettudományi Múzeumot
2019. 06. 24. 15:06 hirhatar.hu
  Magasról tojtak a nézők a 60 milliónyi közpénzzel kitömött Rogánné-féle húsmustrára
2019. 06. 24. 15:06 hirhatar.hu
  Sir Elton John becsületrendet kapott Macrontól
2019. 06. 24. 15:06 hirhatar.hu
  Budapest sorsa marad, hogy együtt éljen a bűnnel és az alvilággal...?
2019. 06. 23. 15:23 hirhatar.hu
  Egy tonna kukoricát nyerhet az a gazda, akinél a legtöbb füsti fecske fészkel
2019. 06. 23. 15:23 hirhatar.hu
  Még hogy nem szereti a sajtót a kormány: 4 csillagos szállodában 3 napig masszírozta a kiválasztottakat
2019. 06. 23. 15:23 hirhatar.hu
  Mészáros Lőrinc már rég fente rá a fogát - eladják a Gellért Szállót
2019. 06. 22. 14:41 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport