GYÖNGYÖSI HÍRHATÁR - Pihenőpark a gyöngyösi Idősek Klubjában

GYÖNGYÖSI HÍRHATÁR
   
 2022.08.16.
 Kedd
Ma Ábrahám napja van.
Holnap Jácint napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2016. 09. 13. 21:39     


Pihenőpark a gyöngyösi Idősek Klubjában
Gyöngyös város képviselő testülete másodszor, 2016-ban is kiírta a tavalyi évben nagy sikert aratott pályázatát, a városi nyugdíjas szervezetek részére. A pályázat célja volt, hogy a városi időseket és szépkorúakat tömörítő szervezetek segítséget kapjanak a különböző tevékenységükhöz.

 
A Visonta úti Idősek Klubja tavaly is pályázott és nyert mintegy 300.000 forintot, melyet számítástechnikai eszközök vásárlására fordítottunk. Alkotó alkalmazásukkal a Hírhatár Online és a Gyöngyösi Hírhatár Facebook oldalakon szeretnénk jelenlétünkről és munkánkról, eredményeinkről, valamint nem utolsósorban életünkről ezekkel az eszközökkel még több hírt adni.
 
A tavaly nyert számítástechnikai eszközökkel közvetlenebbül tudjuk aktívan megszervezni közös programjainkat és fenntartani a kapcsolatot más nyugdíjas szervezetekkel. Csak ezekkel tudnak az idősek- és szépkorúak a rohanó napi életben tájékozódni a hírekről, avagy eseményekről. Adott esetben általuk tudnak a Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja tagjai részt venni például az országosan szervezett mosógép- és hűtőgépcsere programban, illetve pl. az Erzsébet/Szép-kártya/utalvány programban is.
 
Idén is pályáztunk az önkormányzati pénzkeretre azzal a céllal, hogy a klub kertjét még alkalmasabbá tegyük közösségi programok lebonyolítására. Ennek összértéke mintegy 260.000 forint volt, amelyből 30.000 forintból önerőből virágoskertet létesítettünk, amelyhez virágadományokkal – még pluszban – hozzájárult az önkormányzat. Kialakításra került bográcsozó hely, amelyhez megvételre kerültek a főzéshez szükséges eszközök is.
 
 
A régebbi lehetőségről sem feledkeztünk meg, így kiegészítésre kerültek a szalonnasütéshez szükséges eszközök is. Ugyanígy nádfedeles napvédő pavilon is beállításra került.
 
 
 
A pályázat megnyerésével és megvalósításával több lehetőség is nyílt a kulturált és vezetett, szervezett szabadidős tevékenységek végrehajtására. A jelenleg – életkoruk és egészségi állapotuk miatt – nehezen mobilizálható idős és szépkorú klubtagok is a szervezett közösségi életben jobban, aktívabban és magasabb színvonalon részt tudnak venni. 
 
A fentiek miatt tervezünk őszre egy klubszintű „Pihenőpark Avatási bográcsozást és szalonnasütést”.
 
A kert, zöldterület – új bográcsozóhely, régi nyársalóhely – aktív kihasználásával jobb és nagyobb lehetőség, tér nyílik más nyugdíjas szervezetekkel való kapcsolattartásra közös rendezvényekkel. Számunkra ez a kapcsolatépítés nagyon fontos, mert kis létszámú – 44 fő – Idősek Klubja révén, a többi, nagyobb létszámú klub nem is tud a létezésünkről.
 
Természetesen vannak már konkrét terveink erre is, melyeknek keretében – például és a teljesség igénye nélkül –  szeretnénk megújítani, feléleszteni kapcsolatunkat a gyöngyössolymosi Idősek Klubjával, kölcsönösség keretében szorosabbra fűzni kapcsolatunk a gyöngyösi Idősek Bentlakásos Otthonával, valamint újonnan megszervezni együttműködésünket az idén alakult gyöngyöspatai Idősek Klubjával.
 
Jó lehetőséget kínál az ismerkedésre a Nyugdíjasok Országos Szövetsége által szervezett – alapvetően számítástechnikán alapuló – Országos Műveltségi Versenyen való részvétel. Ezen a versenyen tavaly a Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja Csapata a 2. helyezést érte el, és az idén két csapatunk is bejutott a döntőbe. Sajnos az idén nem került kiírásra a klubéletet közvetlenül is bemutató országos fotópályázat, melyen tavaly 10 képpel sikerült bemutatkoznunk.
 
Végezetül, de nem utolsó sorban a napvédő pavilonban egyénileg, avagy kiscsoportban is lehetőség nyílt a pihenésre, sziesztázásra, akár nyári meleg, akár a kedvező tavaszi és őszi időjárás körülményei között. Természetesen „alaprendeltetésben” 6 fő társasjátékozhat, kártyázhat, avagy 8 fő beszélgethet a nádtető alatt. Ez a lehetőség korábbról már rendelkezésre áll a klub teraszán is, mint ahogy a pihenésre rendelkezésre áll két éve a pihenőszoba.
 
A felsoroltak pedig összességében – későbbiekben – emelni fogják a Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja összekovácsoló és összetartó erejét, szerepét.
 
A terveink szerint berendezett pihenőparkban megvalósított programjainkról, a tavalyi pályázaton nyert számítástechnikai eszközök segítségével, még több és részletesebb hírünket fogjuk közzétenni a médiában.
 
Összességében a gyöngyösi nyugdíjas szervezetek számára kiírt pályázattal – három párti konszenzussal – Gyöngyös város önkormányzata ismét tanúbizonyságot tett idősbarát tevékenységéről. A Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja tagjai számára nagyobb tér nyílt a pihenőparkban a szabadidő – klubszintű – kulturált eltöltésére, ami gyakorlatilag az ellátási színvonal emelkedését is jelenti az üzemeltető (pályázatot befogadó) Kistérségi Humán Szolgáltató Központ által.
 
Borsi Miklós
klubtag
Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja
 

További hírek

  Pénzmosodának nézték Sarka Kata és Rogán-Gaál Cecília profitbányáját
2022. 08. 13. 21:59 hirhatar.hu
  Tuzson Bence szerint a „bacon” szó a Bakonyból ered
2022. 08. 13. 21:59 hirhatar.hu
  Tovább csökken a Fidesz támogatottsága
2022. 08. 13. 21:59 hirhatar.hu
  Valótlanul vádolták a DK-s politikust – kíméletlen helyreigazítást kellett közölnie a 168.hu portálnak
2022. 08. 10. 17:08 hirhatar.hu
  Az ész megáll – kis közéleti színes hír
2022. 08. 10. 17:08 hirhatar.hu
  A gyerekeik jövője miatt aggódnak – már 50 000-en bejelentkezek a Kossuth téri tüntetésre
2022. 08. 10. 17:08 hirhatar.hu
  Az élet mégis szép, kezdődik a Sziget!
2022. 08. 09. 19:33 hirhatar.hu
  Legnagyobb terület – legkedvezőbb áron – 2.
2022. 08. 08. 10:22 hirhatar.hu
  Diktatúrában nem táncikálunk
2022. 08. 07. 13:25 hirhatar.hu
  Jóléti vízfelületként bevezették a Balatont a jegybank balatonakarattyai konferenciaközpontjához
2022. 08. 07. 13:25 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport