GYÖNGYÖSI HÍRHATÁR - Pihenőpark a gyöngyösi Idősek Klubjában

GYÖNGYÖSI HÍRHATÁR
   
 2019.03.23.
 Szombat
Ma Beáta napja van.
Holnap Emőke napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2016. 09. 13. 21:39     


Pihenőpark a gyöngyösi Idősek Klubjában
Gyöngyös város képviselő testülete másodszor, 2016-ban is kiírta a tavalyi évben nagy sikert aratott pályázatát, a városi nyugdíjas szervezetek részére. A pályázat célja volt, hogy a városi időseket és szépkorúakat tömörítő szervezetek segítséget kapjanak a különböző tevékenységükhöz.

 
A Visonta úti Idősek Klubja tavaly is pályázott és nyert mintegy 300.000 forintot, melyet számítástechnikai eszközök vásárlására fordítottunk. Alkotó alkalmazásukkal a Hírhatár Online és a Gyöngyösi Hírhatár Facebook oldalakon szeretnénk jelenlétünkről és munkánkról, eredményeinkről, valamint nem utolsósorban életünkről ezekkel az eszközökkel még több hírt adni.
 
A tavaly nyert számítástechnikai eszközökkel közvetlenebbül tudjuk aktívan megszervezni közös programjainkat és fenntartani a kapcsolatot más nyugdíjas szervezetekkel. Csak ezekkel tudnak az idősek- és szépkorúak a rohanó napi életben tájékozódni a hírekről, avagy eseményekről. Adott esetben általuk tudnak a Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja tagjai részt venni például az országosan szervezett mosógép- és hűtőgépcsere programban, illetve pl. az Erzsébet/Szép-kártya/utalvány programban is.
 
Idén is pályáztunk az önkormányzati pénzkeretre azzal a céllal, hogy a klub kertjét még alkalmasabbá tegyük közösségi programok lebonyolítására. Ennek összértéke mintegy 260.000 forint volt, amelyből 30.000 forintból önerőből virágoskertet létesítettünk, amelyhez virágadományokkal – még pluszban – hozzájárult az önkormányzat. Kialakításra került bográcsozó hely, amelyhez megvételre kerültek a főzéshez szükséges eszközök is.
 
 
A régebbi lehetőségről sem feledkeztünk meg, így kiegészítésre kerültek a szalonnasütéshez szükséges eszközök is. Ugyanígy nádfedeles napvédő pavilon is beállításra került.
 
 
 
A pályázat megnyerésével és megvalósításával több lehetőség is nyílt a kulturált és vezetett, szervezett szabadidős tevékenységek végrehajtására. A jelenleg – életkoruk és egészségi állapotuk miatt – nehezen mobilizálható idős és szépkorú klubtagok is a szervezett közösségi életben jobban, aktívabban és magasabb színvonalon részt tudnak venni. 
 
A fentiek miatt tervezünk őszre egy klubszintű „Pihenőpark Avatási bográcsozást és szalonnasütést”.
 
A kert, zöldterület – új bográcsozóhely, régi nyársalóhely – aktív kihasználásával jobb és nagyobb lehetőség, tér nyílik más nyugdíjas szervezetekkel való kapcsolattartásra közös rendezvényekkel. Számunkra ez a kapcsolatépítés nagyon fontos, mert kis létszámú – 44 fő – Idősek Klubja révén, a többi, nagyobb létszámú klub nem is tud a létezésünkről.
 
Természetesen vannak már konkrét terveink erre is, melyeknek keretében – például és a teljesség igénye nélkül –  szeretnénk megújítani, feléleszteni kapcsolatunkat a gyöngyössolymosi Idősek Klubjával, kölcsönösség keretében szorosabbra fűzni kapcsolatunk a gyöngyösi Idősek Bentlakásos Otthonával, valamint újonnan megszervezni együttműködésünket az idén alakult gyöngyöspatai Idősek Klubjával.
 
Jó lehetőséget kínál az ismerkedésre a Nyugdíjasok Országos Szövetsége által szervezett – alapvetően számítástechnikán alapuló – Országos Műveltségi Versenyen való részvétel. Ezen a versenyen tavaly a Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja Csapata a 2. helyezést érte el, és az idén két csapatunk is bejutott a döntőbe. Sajnos az idén nem került kiírásra a klubéletet közvetlenül is bemutató országos fotópályázat, melyen tavaly 10 képpel sikerült bemutatkoznunk.
 
Végezetül, de nem utolsó sorban a napvédő pavilonban egyénileg, avagy kiscsoportban is lehetőség nyílt a pihenésre, sziesztázásra, akár nyári meleg, akár a kedvező tavaszi és őszi időjárás körülményei között. Természetesen „alaprendeltetésben” 6 fő társasjátékozhat, kártyázhat, avagy 8 fő beszélgethet a nádtető alatt. Ez a lehetőség korábbról már rendelkezésre áll a klub teraszán is, mint ahogy a pihenésre rendelkezésre áll két éve a pihenőszoba.
 
A felsoroltak pedig összességében – későbbiekben – emelni fogják a Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja összekovácsoló és összetartó erejét, szerepét.
 
A terveink szerint berendezett pihenőparkban megvalósított programjainkról, a tavalyi pályázaton nyert számítástechnikai eszközök segítségével, még több és részletesebb hírünket fogjuk közzétenni a médiában.
 
Összességében a gyöngyösi nyugdíjas szervezetek számára kiírt pályázattal – három párti konszenzussal – Gyöngyös város önkormányzata ismét tanúbizonyságot tett idősbarát tevékenységéről. A Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja tagjai számára nagyobb tér nyílt a pihenőparkban a szabadidő – klubszintű – kulturált eltöltésére, ami gyakorlatilag az ellátási színvonal emelkedését is jelenti az üzemeltető (pályázatot befogadó) Kistérségi Humán Szolgáltató Központ által.
 
Borsi Miklós
klubtag
Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja
 

További hírek

  Médiacézárok: Rogán Cecília és Sarka Kata felvásárolta Kasza Tibi bulvárlapját
2019. 03. 22. 15:01 hirhatar.hu
  A polgármester mindösze egy bábfigura - a NER-cunami és az üzleti érdek mindent visz Keszthelyen
2019. 03. 22. 15:01 hirhatar.hu
  Mészáros Lőrinc méltó helyére került egy feketelistás kelet-(balkán)európai rangsorban is
2019. 03. 22. 15:00 hirhatar.hu
  Egészségügyi válsághelyzet kihirdetését követeli a DK
2019. 03. 21. 13:44 hirhatar.hu
  Nyolc hónap letöltendő börtönbüntetés a baltával agyonvert kutyáért
2019. 03. 21. 09:53 hirhatar.hu
  Ha egy üzlet beindul: Orbán után Kövért is szénné alázták
2019. 03. 21. 09:53 hirhatar.hu
  Csirkebél jóslások és a néppárti sziklák szülte egér: bár puhára, de pofára esett Orbán
2019. 03. 20. 19:00 hirhatar.hu
  Sokk a színházi szakmában – botrány, tiltakozás az idei politikaszagú díjazottak miatt
2019. 03. 20. 10:29 hirhatar.hu
  Büntet, kitilt, morog – Kövér László és az ámokfutás
2019. 03. 20. 10:29 hirhatar.hu
  Két és félmilliárdot fizetne a Fidesz Lamperth Mónika fejéért
2019. 03. 19. 10:44 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport