GYÖNGYÖSI HÍRHATÁR - Sóbarlangban relaxáltak a gyöngyösi idősek

GYÖNGYÖSI HÍRHATÁR
   
 2019.03.23.
 Szombat
Ma Beáta napja van.
Holnap Emőke napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2017. 01. 25. 20:40     


Sóbarlangban relaxáltak a gyöngyösi idősek
A hosszúnak tűnő téli napok során a Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja tagjai arra gondoltak, hogy itt lenne az ideje kirándulás keretében meglátogatni a Mátra-Sástói Sóbarlangot.

 
Így kezdte el szervezni a Klub vezetője azt, hogy a kívánságunk teljesüljön. Szerencsére elképzelésünk és a Klubvezető elképzelése a gyakorlatban sikeresen valósult meg. A szavakat tett követte, és végrehajtásra került ez a kulturális elfoglaltság, az önkormányzattól külön erre megszavazott pénzösszeg terhére.
 
Azt el kell ismerni, hogy ez a kirándulás is rossz előjelekkel indult, éjszaka kis hó, délelőtt hódara esett, azonban ez nem zavarta a lelkes tagságot. Ennek következtében kissé izgatott hangulatban indultunk útnak, újdonságként ebéd után. Azért nagy szó ez az Idősek Klubja életében, mert az idős- és szépkorú klubtagok – életkoruk és egészségi állapotuk miatt – nehezen mobilizálhatóak és ez különösen vonatkozik a főétkezést követő időszakra...
 
Másik újdonság volt, hogy ezúttal nem külön busszal, hanem a helyi- és helyközi VOLÁN járatot használtuk kirándulásunk céljának megközelítésére. Így a klubtagok nagy részének – életkorából adódóan – már nem kellett fizetnie a jegyért. Kicsit bonyolította az indulást és a VOLÁN-szolgáltatások igénybevételét, hogy voltak olyanok, akik az átszállásnál csatlakoztak a kirándulókhoz.
 
A megérkezést követően, rövid séta után mentünk a Sástói Kemping és Wellness Centrumban található Sóbarlangba, ismerkedni annak működésével és hatásaival. Szerencsénkre a létszámunk miatt – 21 fő – itt is ún. „csoportos kedvezményt” kaptunk a belépőjegy árából.
 
Az igen készséges és talpraesett szakember hölgy szívesen ismertette, hogy milyen nagy munkát végeztek el, aminek következtében Magyarország legnagyobb területű, mintegy 73 négyzetméteres és 3 különálló teremből álló – Relax-, Fitnesz-, Egyéb – komplexummá vált.
 
Pillanatnyilag 33.000 kg sótégla, sószikla került beépítésre, amelyek egy része parajdi, a másik része himalájai sótégla és természetesen granulátum. Ez a sótömeg a városi szennyeződéstől mentes, természetes környezetet imitált. Megtudtuk azt is, hogy ez a komplexum a Magyarországon legmagasabban fekvő sóbarlang címmel is „rendelkezik”.
 
Nem volt idő az álmélkodásra, mert azonnal mindenki számára elkezdődött egy 45 perces komplex foglalkozás, aminek részét képezte a pihenni vágyók részére kialakított fény és zeneterápia, mint a relaxálás elengedhetetlen momentuma. Ez a relaxálás annyira jól sikerült, hogy többen a jótékony hatású sópárában elaludtunk. Azok, akik fittebbek voltak, aktívan kerékpároztak a szomszédos teremben található 4 db szoba-kerékpáron, természetesen a jótékony sópárában.
 
 
 
A terápia eredményeként erősödik az immunrendszer, növekedik a koncentráció képesség és nem utolsó sorban a sópára elősegíti a légúti megbetegedések hatékonyabb gyógyulását. Ezt a tiszta klímát a kristályos sópára biztosítja, így vált a Kemping és Wellness Centrum egészségmegőrző gyógyulást elősegítő hellyé.
 
A klubtagok közül többen megfogalmaztuk azon igényünket, hogy  2017-ben erre a helyre szeretnénk ismét ellátogatni, mint az idősek- és szépkorúak egészségmegőrzését elősegítő centrumba.
 
A hazaindulásunk kisebb izgalmakkal zajlott. Néhány klubtársunk észrevette, hogy jön a VOLÁN helyközi járata és – felborítva az összhangot – a megállóhoz előre sietett. Így amíg Ők gyakorlatilag visszatartották az autóbuszt, addig mi – a többség – elkészítette szokásos csoportképét.
 
A rövid hazaúton tapasztalhattuk, hogy milyen szerencsénk volt az időjárással kapcsolatosan, hiszen egész úton köd volt.
 
Összességében a Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja tagjai kissé fáradtak, de elégedettek voltak a kirándulással eltöltött délutánnal.
 
Borsi Miklós
klubtag
Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja
 

További hírek

  Médiacézárok: Rogán Cecília és Sarka Kata felvásárolta Kasza Tibi bulvárlapját
2019. 03. 22. 15:01 hirhatar.hu
  A polgármester mindösze egy bábfigura - a NER-cunami és az üzleti érdek mindent visz Keszthelyen
2019. 03. 22. 15:01 hirhatar.hu
  Mészáros Lőrinc méltó helyére került egy feketelistás kelet-(balkán)európai rangsorban is
2019. 03. 22. 15:00 hirhatar.hu
  Egészségügyi válsághelyzet kihirdetését követeli a DK
2019. 03. 21. 13:44 hirhatar.hu
  Nyolc hónap letöltendő börtönbüntetés a baltával agyonvert kutyáért
2019. 03. 21. 09:53 hirhatar.hu
  Ha egy üzlet beindul: Orbán után Kövért is szénné alázták
2019. 03. 21. 09:53 hirhatar.hu
  Csirkebél jóslások és a néppárti sziklák szülte egér: bár puhára, de pofára esett Orbán
2019. 03. 20. 19:00 hirhatar.hu
  Sokk a színházi szakmában – botrány, tiltakozás az idei politikaszagú díjazottak miatt
2019. 03. 20. 10:29 hirhatar.hu
  Büntet, kitilt, morog – Kövér László és az ámokfutás
2019. 03. 20. 10:29 hirhatar.hu
  Két és félmilliárdot fizetne a Fidesz Lamperth Mónika fejéért
2019. 03. 19. 10:44 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport