GYÖNGYÖSI HÍRHATÁR - Szilveszteri élőzenés mulatság a gyöngyösi Idősek Klubjában

GYÖNGYÖSI HÍRHATÁR
   
 2019.06.26.
 Szerda
Ma János napja van.
Holnap László napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   /Rate& Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2017. 01. 12. 18:57     


Szilveszteri élőzenés mulatság a gyöngyösi Idősek Klubjában
A 2016-os esztendő napjainak fogyásával és a 2017-es év beköszöntése előtt a Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja tagjai úgy döntöttek, folytatják az elkezdett hagyományt és ismét rendezünk Óévbúcsúztató, Újévköszöntő mulatságot.

 
Külön kérésünk volt a klubvezető felé, hogy mivel kulturális célra biztosított anyagi keretünk még engedi, ismét élőzene legyen a rendezvényen. Így került megszervezésre mulatságunk, amelynek idejére minden klubtag félretette vélt vagy valós elfoglaltságát és a gyakorlatban minden – el nem utazott, avagy nem beteg - klubtag megjelent. Ez a nagy létszámú megjelenés a klub, vagy más „saját” rendezvényeken, a 2016-os évben rendszeressé vált.
 
A korai kezdéskor még az élőzenét hallgatta a tagság nagy figyelemmel és dúdolta, halkan énekelt a zenével együtt. Ekkor még a gondozók vitték táncba a klubtagságot, nemtől és életkortól függetlenül. A „parketten” ekkor még csak a páros tánc elemeit mutatták be, mindenki képesség és életkor szerint. Ahogyan az idő előre haladt, úgy jött meg a kedvünk és már nagyobb hangerővel együtt énekeltünk az egy fős zenekarral.
    
A repertoár változatos volt, amelybe beletartozott a különböző csoportos kéréseink teljesítése is. A fittebbek egy idő után már önállóan is táncra is perdültek egy-egy szám erejéig, míg a még csak dalosabb kedvűek énekeltek erre is.
 
A „táncparketten” ekkor már a körtánc is nagy szerepet kapott a páros tánc elemeivel egyetemben. Ennek eredményeképpen már felfokozódott a hangulat, a zene hangjaira elkezdődtek a különböző formációban előadott táncok, kezdve a szóló, páros, hármastánctól, befejezve a körtánccal.
 
A klub dolgozói figyeltek arra, hogy semmilyen indokkal ne alakuljon ki – nemtől független –, a rendezvényeken szokásos majomsziget, és a maguk módján – képességeinket figyelembe véve – megtáncoltattak mindenkit. Ezt mi illendően meghajolva és halkan megköszöntük, valamint megpróbáltunk a minket táncba vivők lábaira rá nem lépni...
 
Természetesen rövid szüneteket is beiktattunk a táncok közé, amikor megpihenve frissítőt és süteményt fogyasztottunk el. Nagyon érdekes volt, hogy minden klubtag még a pihenők
alatt is dúdolta, énekelte a zenekar által előadott régebbi zeneszámokat.
 
A pihenők után már emelkedettebb hangulatban folyt a mulatság, és amikor már azt hittük, hogy nem lehet tovább fokozni, soron következett a mindenki által ismert kacsatánc. Ezt már körben állva minden a rendezvényen résztvevő klubtag és dolgozó ropta és közben visszagondolt emlékeiben arra, hogy hány éve volt ez sláger, valamint milyen saját élmények kapcsolódnak hozzá.
 
 
 
A további társas tánc és zenés rendezvényünk csúcsa volt a vonatozás, a zakatolás. Ennek a táborokban megszokott módon történő megvalósításához a klub egész területét igénybe vette az egy élő vonatlánccá összekapaszkodott tagság.
 
A soron következő szünetig a „fiatalabbak hamarabb abbahagyták” és ismét a dolgozók vitték különböző formációban táncba a klubtagokat.
 
A szünetben – a közösség kívánságára – négy klubtag férfi fakadt dalra. A Póka Kálmán, Gecse Ignác, Szabó Sándor és Hegede Árpád összetételű kvartett mind szólóban, mind együttesen előadták legkedvesebb dalaikat. A belcanto stílusú előadásmód annyira lenyűgözte a hallgatóságot, hogy vastapssal honoráltuk mind az egyéni-, mind a csoportos teljesítményt. Teljesítményük rávilágított ezidáig rejtett képességeikre – azonnali kívánságunkra, felkérésünkre legközelebb már a 2017-es Szenior Ki-Mit-Tudon fogják képviselni a Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubját.
 
Jókedvűen és felfokozottan – jótékony fáradtsággal – fogyasztottuk el ebédünket.
 
Ezt követően került sor arra, hogy egyéni kívánságokat is teljesített a zenekar, hol csa-csa-csa, hol twist, hol keringő hangjai szóltak a klubszobában. Itt azért meg kell említeni, hogy ezek a stílusú számok – az életkorból és egészségügyi állapotból adódóan – már egy kicsit kevesebb klubtagot perdítettek táncra.
 
Feldobandó a fáradt idős- és szépkorúakat, a gondozók vittek újra táncba bennünket. Ekkorra már ledőltek a konvencióúzus hagyományok és a táncparketten – már egyszerre – körtánc, valamint páros- és hármas tánc került előadásra. Ez annyira lenyűgözte a tagságot, hogy már nem lehetett a jó hangulatot tovább fokozni és nem utolsósorban elkövetkezett a munkaidő vége s így néhány levezető számmal véget ért a mulatságunk.
 
Ünnepi élményekkel gazdagabban, jóleső fáradtsággal indultunk haza.
 
A szilveszteri mulatságunkon megmutatkozott, hogy a Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja idős- és szépkorú tagjai mennyire vágyják és kívánják a mozgást, valamint ezúttal a tánc helyettesítette a rendszeres pénteki gyógytorna foglalkozást. Rendezvényünkön „felfedeztünk” négy énekest is, akik biztosan méltóan fogják képviselni a Klubot a Ki-Mit-Tudon. Végezetül és befejezésül bebizonyosodott, hogy a klubtagok – tudnak és akarnak – együtt szórakozni, amelynek következtében összébb is forrott a kollektíva.
 
Borsi Miklós
klubtag
Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja
 

További hírek

  Az istenhívő Márki-Zay Péter szerint a gyerek verve – is - jó
2019. 06. 25. 13:44 hirhatar.hu
  A Liget-projekt és a MOL-torony építésének leállítását kéri az UNESCO
2019. 06. 25. 13:44 hirhatar.hu
  Nem ajánlja Gyurcsány Karácsonyt - a DK feljelentést tesz választási csalás miatt
2019. 06. 25. 13:44 hirhatar.hu
  A szakmában alig jegyzett „kurultájossal” számoltatnák fel a Természettudományi Múzeumot
2019. 06. 24. 15:06 hirhatar.hu
  Magasról tojtak a nézők a 60 milliónyi közpénzzel kitömött Rogánné-féle húsmustrára
2019. 06. 24. 15:06 hirhatar.hu
  Sir Elton John becsületrendet kapott Macrontól
2019. 06. 24. 15:06 hirhatar.hu
  Budapest sorsa marad, hogy együtt éljen a bűnnel és az alvilággal...?
2019. 06. 23. 15:23 hirhatar.hu
  Egy tonna kukoricát nyerhet az a gazda, akinél a legtöbb füsti fecske fészkel
2019. 06. 23. 15:23 hirhatar.hu
  Még hogy nem szereti a sajtót a kormány: 4 csillagos szállodában 3 napig masszírozta a kiválasztottakat
2019. 06. 23. 15:23 hirhatar.hu
  Mészáros Lőrinc már rég fente rá a fogát - eladják a Gellért Szállót
2019. 06. 22. 14:41 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport