GYÖNGYÖSI HÍRHATÁR - Szilveszteri mulatság a gyöngyösi Idősek Klubjában

GYÖNGYÖSI HÍRHATÁR
   
 2019.01.23.
 Szerda
Ma Zelma napja van.
Holnap Timót napja lesz.
   EUR árfolyam
   </R Ft
   CHF árfolyam
   </R Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2016. 02. 17. 19:55     


Szilveszteri mulatság a gyöngyösi Idősek Klubjában
A 2015-ös esztendő napjainak fogyásával és a 2016-os év beköszöntése előtt a Gyöngyös Visonta úti Idősek Klubja tagjai úgy döntöttek, folytatják az elkezdett hagyományt és ismét rendezünk egy Óévbúcsúztató, Újévköszöntő mulatságot.

 
Külön kérésünk volt Berzsényi Tamásné klubvezető felé, hogy mivel kulturális célra biztosított anyagi keretünk még engedi, ismét élőzene legyen a rendezvényen. Így került megszervezésre mulatságunk, amelynek idejére minden klubtag félretette vélt vagy valós elfoglaltságát és a gyakorlatban minden – el nem utazott, avagy nem beteg - klubtag megjelent. Ez a nagy létszámú, avagy teljes megjelenés a klub, vagy más általi rendezvényeken, a 2015-ös évben rendszeressé vált.
 
A korai kezdéskor még az élőzenét hallgatta a tagság nagy figyelemmel és dúdolta, halkan énekelt a zenével együtt. Ekkor még a két gondozó vitte táncba a klubtagságot, nemtől és életkortól függetlenül. A ”parketten” ekkor még csak a páros tánc elemeit mutatták be, mindenki képesség és életkor szerint.
 
Ahogyan az idő előre haladt, úgy jött meg a kedvünk és már nagyobb hangerővel együtt is énekeltünk az egy fős zenekarral, amely változatos repertoárt mutatott be, amelybe beletartozott a különböző csoportos kéréseink teljesítése is. A fittebbek egy idő után már önállóan is táncra is perdültek egy-egy szám erejéig, míg a még csak dalosabb kedvűek énekeltek erre is.
 
A „táncparketten” ekkor már a körtánc is nagy szerepet kapott a páros tánc elemeivel egyetemben. Ennek eredményeképpen már felfokozódott a hangulat, a zene hangjaira elkezdődtek - már a klubvezetővel kiegészülve - a különböző formációban előadott táncok, kezdve a szóló-, páros-, hármastánctól, befejezve a körtánccal.
 
A klub dolgozói figyeltek arra, hogy semmilyen indokkal ne alakuljon ki a rendezvényeken szokásos majomsziget, és a maguk módján – képességeinket figyelembe véve – megtáncoltattak mindenkit. Ezt mi illendően meghajolva és halkan megköszöntük, valamint megpróbáltunk a minket táncba vivők lábaira rá nem lépni...
 
Természetesen rövid szüneteket is beiktattunk a táncok közé, amikor megpihenve frissítőt és süteményt fogyasztottunk el. Nagyon érdekes volt, hogy minden klubtag még a pihenők alatt is dúdolta, énekelte a zenekar által előadott régebbi zeneszámokat.
 
A pihenők után már emelkedettebb hangulatban folyt a mulatság, és amikor már azt hittük, hogy nem lehet tovább fokozni, soron következett a mindenki által ismert kacsatánc. Ezt már önként és önállóan, körben állva minden a rendezvényen résztvevő klubtag és dolgozó ropta és közben visszagondolt emlékeiben arra, hogy hány éve volt ez sláger, valamint milyen saját élmények kapcsolódnak hozzá.
 
A további társas tánc és zenés rendezvényünk csúcsa volt a vonatozás, a zakatolás. Ennek a táborokban megszokott módon történő megvalósításához, a klub egész területét igénybe vette az egy élő vonatlánccá összekapaszkodott tagság. Ezután a „fiatalabbak hamarabb abbahagyták” és ismét a dolgozók vitték különböző formációban táncba a klubtagokat.
 
 
Ezt követően került sor arra, hogy egyéni kívánságokat is teljesített a zenekar: előbb Szabó Sándor klubtagunk küldött egy nosztalgia számot – telefonon keresztül – a távollevő feleségének, majd Hegede Árpád klubtagunk szólót énekelt. Ez utóbbi annyira lenyűgözte a tagságot, hogy már nem lehetett a hangulatot tovább fokozni.
 
Néhány” levezető” számmal véget ért a mulatságunk és ünnepi élményekkel gazdagabban, jóleső fáradtsággal megebédeltünk. A kimelegedett, illetve felhevült szervezetünknek ismét nagyon jól esett az üdítő ital.
 
A szilveszteri mulatságunkon megmutatkozott, hogy az idős- és szépkorú klubtagok mennyire vágyják és kívánják a mozgást. Ezúttal a tánc helyettesítette a csütörtöki torna foglalkozást.
 
Összességében a Gyöngyös Visonta úti Idősek Klubja tagjai és dolgozói külön-külön és együtt nagyon jól érezték/éreztük magukat a szilveszteri mulatságukon, ami nyilvánvalóan tükröződik a készült fényképeken.
 
Klubszinten a rendezvényen elbúcsúztattuk a 2015-ős óévet és üdvözöltük a 2016-os újévet, amelynek során a barátságok, ismeretségek, valamint az összetartozás érzése is bővültek.
 
Borsi Miklós
klubtag
 

További hírek

  Rendszerváltást!; De hogyan – s főként kikkel
2019. 01. 22. 10:05 hirhatar.hu
  Váratlan ellenzéki siker: a MÁV nem alkalmazza a „rabszolgatörvényt”
2019. 01. 22. 10:05 hirhatar.hu
  Nem zokogunk, de már nem barátok a Jobbik és a Hír TV
2019. 01. 22. 10:05 hirhatar.hu
  Az ügyészség megint a kormány oldalára állt – az ellenzéki képviselők ellen nyomoznak
2019. 01. 21. 17:44 hirhatar.hu
  Egy volt belőle, és most már majd annyi se lesz – rendhagyó búcsú Vajnától
2019. 01. 21. 14:30 hirhatar.hu
  Újabb NER-gyöngyszem a kórházi rohadásról
2019. 01. 21. 12:20 hirhatar.hu
  Kubatov nem akarja Hosszú Katinkát a Ferencváros klubjában látni
2019. 01. 20. 12:24 hirhatar.hu
  Bayer Zsoltot kiütötte a 18 éves diáklány
2019. 01. 20. 12:24 hirhatar.hu
  Meghalt Andy Vajna
2019. 01. 20. 11:55 hirhatar.hu
  Németh Szilárdot vérereklyével díjazták
2019. 01. 19. 15:01 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport