. Ma Ervin napja van.
Eseménydús október a gyöngyösi Idősek Klubjában
2017-11-14 19:00:44
Eseménydús október a gyöngyösi Idősek Klubjában

Eseménydús október a gyöngyösi Idősek Klubjában

 
1. Október 4-én megemlékeztünk az Idősek Napjáról
 
Az idősek klubjában – helyben – köszöntött minket Hiesz György polgármester, Kévés Tamás alpolgármester és Maka Piroska, a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ igazgatója. Az „Idősbarát Polgármester” címet tavaly elnyert polgármester elmondta, hogy a grémium továbbra sem engedi el a város idősei és szépkorúi kezét, melyet több példával illusztrált. Megígérte, hogy a városban és vonzáskörzetében nem lesz, nem lehet ellátatlan, rászoruló nyugdíjas. Kedves emlékként kaptunk törtfehér rózsát és Dr. Végh Attila képviselőtől egy időseket és szépkorúakat köszöntő verset.
 
2. Október 4-én részt vettünk a Városi Idősek Napi Ünnepségen
 
Az ENSZ 46. Közgyűlése 1991. decemberében nyilvánította minden év október 1-jét az Idősek Világnapjává. 1997 óta megemlékezik Gyöngyös városa az idős- és szépkorúakról a Gyöngyösi Kulturális és Közgyűjteményi Központ Mátra Művelődési Központban tartott központi ünnepséggel. Hatodik éve ugyanezen a rendezvényen köszöntik az 50-60-70. házassági évfordulójukat ünneplő párokat. Erre az ünnepségre kaptunk ismét meghívót a Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja tagjai Hiesz Györgytől, a város polgármesterétől, egyben a rendezvény fővédnökétől, külön írásban is. Tekintettel arra, hogy a rendezvény tavaly nagy sikert aratott, minden klubtag megpróbálta félrerakni vélt vagy valós elfoglaltságát és nagy érdeklődéssel vett részt – összesen 25 fő – a városi ünnepségen.
 
 
 
 
3. Október 10-én felköszöntöttek az iskolások Idősek Napjára
 
Az Egressy Béni Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 4. a osztályos tanulói immár hagyományosan köszöntötték a Klub idős- és szépkorú tagjait. A Túri Klára osztályfőnök által betanított előadás – vers, próza, mondóka, ének – olyannyira tetszett a klubtagoknak, hogy könnybelábadó szemekkel úgy éreztük, mintha egy nagy család lennénk, ahol a kisiskolások az unokáink, mi pedig a déd- vagy nagyszüleik vagyunk.
 
4. Október 11-én megrendeztük az Idősek Sportnapját
 
A gyöngyösi önkormányzat nyugdíjas szervezetek részére kiírt pályázatán az Idősek Klubja nyert 300 ezer forintot a járási idősklubok számára „Nem csak Húszéveseké a világ” szenior játék- és sportvetélkedő rendezésére. A meghívásunkat öt idősklub fogadta el és a nemes „vetélkedőn” – melyen a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ dolgozói aktívan közreműködtek – összességében 7 csapat indult. Az Idősek Klubja csapata a megtisztelő 3. helyezést érte el.
 
5. Október 12-én részt vettünk az Országos Műveltségi Vetélkedőn
 
A Nyugdíjasok Országok Szövetsége harmadik alkalommal rendezte meg a nyugdíjas szervezetek részére az Országos Műveltségi Vetélkedőjét. Az induló 16 szervezet közül a döntőben a megtisztelő 6. helyezést érte el csapatunk. Elhatároztuk, hogy jövőre is – lehetőségeinkhez képest – részt veszünk ezen nagy volumenű vetélkedőn.
 
6. Megemlékeztünk az 1956. október 23-i forradalom és szabadságharc 61., valamint az III. köztársaság kikiáltásának 28. évfordulójáról
 
Idén is – a hagyományainknak megfelelően – megemlékeztünk ezekről az évfordulókról. Ezúttal egy kicsit másként és szubjektíven, a legfrissebb kutatási (archív) adatok felhasználásával folyt le az ünnepség. A rendezvény mindenkiben – eltérő – benyomásokat keltett attól függően, hogy csak „időskorúként” tanult vagy hallott, avagy „szépkorúként” aktív-passzív résztvevője volt a történelmi eseményeknek.
 
Borsi Miklós
klubtag
Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja

Utoljára frissítve: 2017-11-14 19:02:28

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Karsai Dániel akként döntött, hogy 2024. március 31. napjával befejezi az ügyvédi tevékenységét és egyúttal ki...
Bővebben >>