. Ma Etelka napja van.
Eseménydús október a gyöngyösi Idősek Klubjában
2017-11-14 19:00:44
Eseménydús október a gyöngyösi Idősek Klubjában

Eseménydús október a gyöngyösi Idősek Klubjában

 
1. Október 4-én megemlékeztünk az Idősek Napjáról
 
Az idősek klubjában – helyben – köszöntött minket Hiesz György polgármester, Kévés Tamás alpolgármester és Maka Piroska, a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ igazgatója. Az „Idősbarát Polgármester” címet tavaly elnyert polgármester elmondta, hogy a grémium továbbra sem engedi el a város idősei és szépkorúi kezét, melyet több példával illusztrált. Megígérte, hogy a városban és vonzáskörzetében nem lesz, nem lehet ellátatlan, rászoruló nyugdíjas. Kedves emlékként kaptunk törtfehér rózsát és Dr. Végh Attila képviselőtől egy időseket és szépkorúakat köszöntő verset.
 
2. Október 4-én részt vettünk a Városi Idősek Napi Ünnepségen
 
Az ENSZ 46. Közgyűlése 1991. decemberében nyilvánította minden év október 1-jét az Idősek Világnapjává. 1997 óta megemlékezik Gyöngyös városa az idős- és szépkorúakról a Gyöngyösi Kulturális és Közgyűjteményi Központ Mátra Művelődési Központban tartott központi ünnepséggel. Hatodik éve ugyanezen a rendezvényen köszöntik az 50-60-70. házassági évfordulójukat ünneplő párokat. Erre az ünnepségre kaptunk ismét meghívót a Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja tagjai Hiesz Györgytől, a város polgármesterétől, egyben a rendezvény fővédnökétől, külön írásban is. Tekintettel arra, hogy a rendezvény tavaly nagy sikert aratott, minden klubtag megpróbálta félrerakni vélt vagy valós elfoglaltságát és nagy érdeklődéssel vett részt – összesen 25 fő – a városi ünnepségen.
 
 
 
 
3. Október 10-én felköszöntöttek az iskolások Idősek Napjára
 
Az Egressy Béni Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 4. a osztályos tanulói immár hagyományosan köszöntötték a Klub idős- és szépkorú tagjait. A Túri Klára osztályfőnök által betanított előadás – vers, próza, mondóka, ének – olyannyira tetszett a klubtagoknak, hogy könnybelábadó szemekkel úgy éreztük, mintha egy nagy család lennénk, ahol a kisiskolások az unokáink, mi pedig a déd- vagy nagyszüleik vagyunk.
 
4. Október 11-én megrendeztük az Idősek Sportnapját
 
A gyöngyösi önkormányzat nyugdíjas szervezetek részére kiírt pályázatán az Idősek Klubja nyert 300 ezer forintot a járási idősklubok számára „Nem csak Húszéveseké a világ” szenior játék- és sportvetélkedő rendezésére. A meghívásunkat öt idősklub fogadta el és a nemes „vetélkedőn” – melyen a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ dolgozói aktívan közreműködtek – összességében 7 csapat indult. Az Idősek Klubja csapata a megtisztelő 3. helyezést érte el.
 
5. Október 12-én részt vettünk az Országos Műveltségi Vetélkedőn
 
A Nyugdíjasok Országok Szövetsége harmadik alkalommal rendezte meg a nyugdíjas szervezetek részére az Országos Műveltségi Vetélkedőjét. Az induló 16 szervezet közül a döntőben a megtisztelő 6. helyezést érte el csapatunk. Elhatároztuk, hogy jövőre is – lehetőségeinkhez képest – részt veszünk ezen nagy volumenű vetélkedőn.
 
6. Megemlékeztünk az 1956. október 23-i forradalom és szabadságharc 61., valamint az III. köztársaság kikiáltásának 28. évfordulójáról
 
Idén is – a hagyományainknak megfelelően – megemlékeztünk ezekről az évfordulókról. Ezúttal egy kicsit másként és szubjektíven, a legfrissebb kutatási (archív) adatok felhasználásával folyt le az ünnepség. A rendezvény mindenkiben – eltérő – benyomásokat keltett attól függően, hogy csak „időskorúként” tanult vagy hallott, avagy „szépkorúként” aktív-passzív résztvevője volt a történelmi eseményeknek.
 
Borsi Miklós
klubtag
Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja

Utoljára frissítve: 2017-11-14 19:02:28

További híreink
Idén 27 millió forintot fordít a város tehetséges hallgatók támogatására
A szegedi önkormányzat különféle ösztöndíjakkal segíti a város felsőoktatásában és a középiskoláiban tanuló diákokat. Idén erre a célra 27 millió forintot fordítanak. Eli...
2018-12-12 19:17:35, Hírek, Fókuszban Bővebben
Kiemelkedően sikeres Szegeden a bérlakásprogram
Az elmúlt három évben a szegedi önkormányzat 600 szociális bérlakást újított fel, ős jóval a piaci ár alatt adta bérbe a rászorulóknak. Mindezt saját forrásból, állami tá...
2018-12-05 09:34:48, Hírek, Fókuszban Bővebben
Felszólították Demeter Mártát, hogy azonnal távozzon a parlamentből
A Fidesz-frakció felszólítja Demeter Mártát (LMP), hogy azonnal távozzon a magyar Országgyűlésből miután nem nyilvános adatok közzétételével megszegte képviselői esküjét ...
2018-10-19 14:30:55, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Február 16-án ismét Magyarországra érkezik Terence Hill a Guido & Maurizio De Angelis koncert egyik sztárvendé...
Bővebben >>