. Ma Ervin napja van.
Gyereknap Gyöngyösön: meglepték az idősek a kicsiket
2016-05-30 20:05:17
Gyereknap Gyöngyösön: meglepték az idősek a kicsiket

Gyereknap Gyöngyösön: meglepték az idősek a kicsiket

Az 1920 óta megrendezésre kerülő gyermeknapi hagyományt próbáltuk meg negyedik alkalommal átörökíteni, mint a gyöngyösi Visontai úti Idősek Klubja tagjai a kisiskolásoknak.
 
Elsősorban a dolgozók, valamint az aktív klubtagok egész héten készítették az ajándékokat. Beleadták minden szeretetüket az ajándékok készítésébe, mely azok minőségén és mennyiségén vissza is tükröződött. Aktív – aktivizálható - versmondóink pedig nagy igyekezettel gyakorolták be a gyermeknapi köszöntő verseket.
 
Annak érdekében, hogy a meglepetés még nagyobb legyen, csak az utolsó pillanatban szóltunk az osztályfőnöknek, hogy köszönteni szeretnénk a tanulókat. Természetesen a tanulók elfoglaltságait is messzemenően figyelembe vettük, s így került a rendezvény május 27-re.
 
Az osztályfőnök, Túri Klára tanárnő nagy örömmel fogadta az ötletet, így amikor a köszöntők kicsiny, de tavalyinál népesebb és lelkesebb csapata megjelent, az osztályban teljes volt a meglepetés és az öröm.
 
A Nemzetközi Gyermeknap alkalmából a Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja által tartott rövid ünnepségen először elhangzottak a köszöntő versek a törzs-versmondóktól, azután átadásra kerültek a meglepetés ajándékok. Ezek között volt a papírból készült irodaszer tartó, benne golyóstoll, és nem maradhatott el mindenki számára a klubtagok által felfújt színes luftballon. A létszám felett vittünk belőle, így jutott belőlük az osztályterem díszítésére, a mennyezeti hálóba is.
 
 
 
Nem maradhatott el a cukorka, csokoládé, nápolyi, üdítő sem, amit ebéd után fogyasztottak el a kisiskolások. Természetesen az osztályfőnöknő is megkapta a maga ajándék írószer tartóját.
 
A mindenki meglepetése és öröme őszinte és megható volt, a klub tagjai hálásan látták ezt. Mindenkinek a szeme könnybe lábadt az osztályban, de sem mi, idősek és szépkorúak, sem a tanulók nem bánták, avagy szégyellték ezt...
 
Minden klubtagnak eszébe jutott Lionel Richie és Michael Jackson által írt We Are The World című dal mondanivalója:
 
„Mi vagyunk a világ,
Mi vagyunk a gyerekek.
Mi tesszük szebbé a jövőt...”
 
Való igaz, hogy a dal 1985. március 07-én hangzott el nyilvánosan, azonban a mondanivalója, a tevékenységre való kérése mind a mai napig nem halványult vagy avult el. Quincy Jones producer és Bob Geldof ötletgazda örökzöld slágert hozott létre.
 
A klubtagok és a gyerekek – Anyák Napjához hasonlóan - egy családnak érezték magukat, ahol a szülőket a klubtagok személyesítették meg és a kisiskolások voltak a gyermekek, gyermekeink.
 
Összességében a gyöngyösi, Visonta úti Idősek Klubja tagjai elérték céljukat: örömöt, meglepetést és boldogságot vittek, vittünk a gyerekeknek, és ez kihat az idősek mindennapi életére, közérzetére is.
 
Mottó: Minden ember annyira idős, avagy öreg, amennyire annak tartja magát.
 
Borsi Miklós
klubtag
Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja
 
További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar P...
Bővebben >>