. Ma Ervin napja van.
Hiesz György köszöntötte az idős- és szépkorúakat Gyöngyösön
2016-10-12 19:34:51
Hiesz György köszöntötte az idős- és szépkorúakat Gyöngyösön

Hiesz György köszöntötte az idős- és szépkorúakat Gyöngyösön

 
Ötödik éve ugyanezen a rendezvényen köszöntik az 50-60-70. házassági évfordulójukat ünneplő párokat. Erre az ünnepségre kaptunk ismét meghívót a Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja tagjai Hiesz Györgytől, a város polgármesterétől, egyben a rendezvény fővédnökétől, külön írásban. Az írásbeli meghívót szóban is megerősítette az előző napon tartott, klub-ünnepségen.
 
Tekintettel arra, hogy a rendezvény tavaly nagy sikert aratott, minden klubtag megpróbálta félrerakni vélt vagy valós elfoglaltságát és nagy érdeklődéssel vett részt – összesen 35 fő – a városi ünnepségen.
 
Az alkalomból Hiesz György mondta el ünnepi beszédét, akiről az elején megtudhattuk: megkapta a Heves Megyei Nyugdíjas Szövetség által alapított Idősbarát Polgármester címet.
 
Különösen fontos példát adnak az öt, illetve hat, avagy hét évtizede együtt élő házaspárok manapság, amikor a házasságok nagy része néhány év után felbomlik. Az előző generáció(k) munkája és tudása nélkül Gyöngyösből nem lehetett volna mára egy modern város. Olyan város, ahol az országos átlagnak megfelelően – alig 30.000 főnyi – lakosság egyharmada, mintegy 10.000 ember idős- és szépkorú, hatvan éven felüli. Az idősek tudására és tapasztalatára mindig szükség van, volt és lesz is, meg kell becsülni a tapasztalatot.
 
 
A városi intézményrendszer az idős embereknek igyekszik segítséget és támaszt nyújtani, ami mögött emberség és törődés húzódik meg, hiszen annál semmi sem fontosabb. Erre jó példa – a teljesség igénye nélkül – a kommunális adóelengedés a 70 éven felüli lakosok számára, a nyugdíjas szervezetek számára szabadidős tevékenység segítésére biztosított pályázati – összesen – 3 millió forintos keretösszeg, az idősek számára szociális étkezési díj kedvezmények, az Idősek Klubja számára a nappali ellátási díj elengedése...
 
Természetesen a 90-95-100. életévüket megért szépkorúak és az 50-60-70. házassági évfordulójukat ünneplő házaspárok városvezetői köszöntése is ennek a részét képezi. Nem utolsó sorban ide tartozik az Idősek Klubja és a Idősek Bentlakásos Otthonának felújítása, korszerűvé, lakhatóvá tétele - mondta el beszédében a polgármester.
 
Az ünnepségen 15 házaspárt köszöntöttek: 7 pár az ötvenedik, 7 pár a hatvanadik, és 1 pár a hetvenedik házassági évfordulójukat ünnepelte az idén. Ennek a napnak az emlékére a város vezetése emléklappal és ajándékcsomaggal, valamint törtfehér rózsaszállal ajándékozta meg az ünnepelteket, melyet Hiesz György adott át.
 
Az Idősek Klubja tagjai számára ez a megemlékezés, ez az ünnepi esemény azért volt fontos, mert itt a nagy nyilvánosság előtt is köszöntésre kerültek az 50. házassági évfordulójuk alkalmából a klubtag Ruzsom Béla és neje, Bozsik Gizella. Őket ezúton is szeretnénk külön köszönteni, „MI”, a Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja tagjai és dolgozói.
 
A Városi Televízió is tudósított a rendezvényről, így a napi „Aktuális” című műsorban viszontláthattuk a legemlékezetesebb pillanatokat.
 
Az ünnepséget a Kuttyomfitty Társulat Aranyfészek, Aranymadár című műsora zárta. A társulat felnőtteknek szóló műsorában történeteket hallottunk a teremtésről, bűnbeesésről, szerelemről, udvarlásról, borról, részegségről, házaséletről. Autentikus táncokat is láttunk Zoboraljáról, Mezőségről, Bodrogközből, Csallóközből.
 
A város grémiuma az Idősek Világnapja ünnepségen résztvevőket távozáskor vendégül látta egy állófogadáson, amelyen a pohárköszöntőt Dr. Tatár László Alpolgármester mondta.
 
Érdekességként feltétlenül említésre méltó, hogy a fogadáson résztvevő idős- és szépkorúak közvetlenül beszélgetésbe tudtak elegyedni a képviselő testület tagjaival gondjaikról, problémáikról, amit gyakorlatilag mindenki ki is használt.
 
Összességében minden idős- és szépkorú városlakó, aki eleget tett a meghívásnak – így a Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja 35 fője – méltóképpen felköszöntésre került a grémium által, valamint jól szórakozott és kikapcsolódott a kísérőműsor alatt.
 
Borsi Miklós
klubtag
Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja
 

Utoljára frissítve: 2016-10-12 19:36:22

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munká...
Bővebben >>