. Ma Ervin napja van.
Sóbarlangban relaxáltak a gyöngyösi idősek
2017-01-25 20:40:06
Sóbarlangban relaxáltak a gyöngyösi idősek

Sóbarlangban relaxáltak a gyöngyösi idősek

 
Így kezdte el szervezni a Klub vezetője azt, hogy a kívánságunk teljesüljön. Szerencsére elképzelésünk és a Klubvezető elképzelése a gyakorlatban sikeresen valósult meg. A szavakat tett követte, és végrehajtásra került ez a kulturális elfoglaltság, az önkormányzattól külön erre megszavazott pénzösszeg terhére.
 
Azt el kell ismerni, hogy ez a kirándulás is rossz előjelekkel indult, éjszaka kis hó, délelőtt hódara esett, azonban ez nem zavarta a lelkes tagságot. Ennek következtében kissé izgatott hangulatban indultunk útnak, újdonságként ebéd után. Azért nagy szó ez az Idősek Klubja életében, mert az idős- és szépkorú klubtagok – életkoruk és egészségi állapotuk miatt – nehezen mobilizálhatóak és ez különösen vonatkozik a főétkezést követő időszakra...
 
Másik újdonság volt, hogy ezúttal nem külön busszal, hanem a helyi- és helyközi VOLÁN járatot használtuk kirándulásunk céljának megközelítésére. Így a klubtagok nagy részének – életkorából adódóan – már nem kellett fizetnie a jegyért. Kicsit bonyolította az indulást és a VOLÁN-szolgáltatások igénybevételét, hogy voltak olyanok, akik az átszállásnál csatlakoztak a kirándulókhoz.
 
A megérkezést követően, rövid séta után mentünk a Sástói Kemping és Wellness Centrumban található Sóbarlangba, ismerkedni annak működésével és hatásaival. Szerencsénkre a létszámunk miatt – 21 fő – itt is ún. „csoportos kedvezményt” kaptunk a belépőjegy árából.
 
Az igen készséges és talpraesett szakember hölgy szívesen ismertette, hogy milyen nagy munkát végeztek el, aminek következtében Magyarország legnagyobb területű, mintegy 73 négyzetméteres és 3 különálló teremből álló – Relax-, Fitnesz-, Egyéb – komplexummá vált.
 
Pillanatnyilag 33.000 kg sótégla, sószikla került beépítésre, amelyek egy része parajdi, a másik része himalájai sótégla és természetesen granulátum. Ez a sótömeg a városi szennyeződéstől mentes, természetes környezetet imitált. Megtudtuk azt is, hogy ez a komplexum a Magyarországon legmagasabban fekvő sóbarlang címmel is „rendelkezik”.
 
Nem volt idő az álmélkodásra, mert azonnal mindenki számára elkezdődött egy 45 perces komplex foglalkozás, aminek részét képezte a pihenni vágyók részére kialakított fény és zeneterápia, mint a relaxálás elengedhetetlen momentuma. Ez a relaxálás annyira jól sikerült, hogy többen a jótékony hatású sópárában elaludtunk. Azok, akik fittebbek voltak, aktívan kerékpároztak a szomszédos teremben található 4 db szoba-kerékpáron, természetesen a jótékony sópárában.
 
 
 
A terápia eredményeként erősödik az immunrendszer, növekedik a koncentráció képesség és nem utolsó sorban a sópára elősegíti a légúti megbetegedések hatékonyabb gyógyulását. Ezt a tiszta klímát a kristályos sópára biztosítja, így vált a Kemping és Wellness Centrum egészségmegőrző gyógyulást elősegítő hellyé.
 
A klubtagok közül többen megfogalmaztuk azon igényünket, hogy  2017-ben erre a helyre szeretnénk ismét ellátogatni, mint az idősek- és szépkorúak egészségmegőrzését elősegítő centrumba.
 
A hazaindulásunk kisebb izgalmakkal zajlott. Néhány klubtársunk észrevette, hogy jön a VOLÁN helyközi járata és – felborítva az összhangot – a megállóhoz előre sietett. Így amíg Ők gyakorlatilag visszatartották az autóbuszt, addig mi – a többség – elkészítette szokásos csoportképét.
 
A rövid hazaúton tapasztalhattuk, hogy milyen szerencsénk volt az időjárással kapcsolatosan, hiszen egész úton köd volt.
 
Összességében a Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja tagjai kissé fáradtak, de elégedettek voltak a kirándulással eltöltött délutánnal.
 
Borsi Miklós
klubtag
Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja
 
További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csap...
Bővebben >>